8

ПМ

преди 5 години

Въпросът, на който трябва да се намери отговор, преди да се коментира дали трябва или не трябва да се ползва отпуск при осиновяване на дете над 5 г. е какво прави осиновителят вкъщи, докато детето е цял ден на задължителните след тази възраст детска градина или училище.

7

Анонимен

преди 5 години

На 5 годишна възраст, по закон всяко дете - дори и осиновеното трябва да посещава детска градина. За какво им е този отпуск "по майчинство".

6

Анонимен

преди 5 години

Това не е дискриминация, да не би някой да дава допълнителен отпуск на родители на деца над 5 години. Като е знаела, че ще осинови дете да си е взела редовен отпуск и да го гледа няколко дни. И после като всички на детска градина. Да не би осиновителите и осиновените деца да са специални.

5

К

преди 5 години

Разбира се, че е дискриминация! Осиновяването трябва да се поощрява и всеки осиновител на дете и всяко осиновено дете трябва да имат равни права и възможности с тези на останалите осиновители и псиновени деца. Този отпуск е нужен, за да се изгради семейната връзка между осиновителя и осиновения, което е още по-важнопри деца на възраст над 5 г., които вече имат изградени (най-често отрицателни) социални навици.

4

MAFIA

преди 5 години

В България има Мафия в Осиновяване , Продажба , Приемни Родители на деца .Държавата плаща Много Пари за тази Дейност . Изоставените Деца станаха Доходоносен Бизнес , и то законен . Според Световната Банка дори Приходите които не се облагат с Данъци , Надхвърлят оборота на Наркотиците .

3

сс

преди 5 години

Първо е проверката за годност за осиновяване и после идва избор на дете

2

Браво

преди 5 години

Доколкото знам е голямо чакане докато стане факт осиновяването, губят се поне една или две години. Прави се проучване на родителите, битовите условия и всякакви неща.Ако си решил да осиновиш дете на 3 , а това се случи, когато детето е вече на 5, пораиди проверки , в този случай, би трябвало държавата и съответните институции да бъдат съдени за това. Отделно от административните пречки дискриманацията също е налична. Браво на тази жена, че се е заела сериозно с въпроса и е потърсила правата си

1

От 10-11-1989-КРАХ!

преди 5 години

Моля последният да дръпне шалтера...