89

Анонимен

преди 5 години

Статията е написана с неверни исторически факти...Типично за журналистите тук.Представете си какви други глупости пишат...

88

СС

преди 5 години

На територията на сегашна Германия има 152 американски военни бази - толкова по въпроса! :(

87

Анонимен

преди 5 години

А Горбачов?

86

Анонимен

преди 5 години

Кой знае защо хората и главно германците забравиха,кой е докарал Хитлер на власт!Явно ги е страх да прогледнат,че на власт го е докарала разюзданата Ваймарска република,резултат от ПСВ,с нейната икономическа,политическа и социална деградация!!За хората,които мислят,с изключение на икономическата,във всяко друго отношение,деградацията е същата и даже,нещо повече - деградация на нормалните морални човешки ценности!Сега Германия е със същия статут и съвсем логично,я очаква същото - нов Хитлер!

85

до анонимен под мен

преди 5 години

До АнонименЮрофайтър, Еърбъс, Сноущорм (крилата ракета). Що за въпроси? Чети.

84

Анонимен

преди 5 години

До до 72А днес Германия какви ракети и самолети произвежда, като е майка на бащата на космическата технология?

83

Анонимен

преди 5 години

Разбира се ,4е е предател ! Все едно некой руснак да организира покушение на Путин , естествено за пове4ето руснаци ще бъде предател .

82

юбералес

преди 5 години

''нацизъм'' е американска измишльотина. Имаше ''национал-социализъм''. А че Щауфенберг е предател - това е ясно. Никой в Германия не се противопоставяше на властта. Доказателство за това е че никой немец не влезе в никоя от ''освободителните'' армии налазили фатерланд, напротив - фолксщурма (опълчението) беше навсякъде и се биеше до последно, деца, старци, жени, всички заедно.

81

Анонимен

преди 5 години

"... нацистки военни офицери, близки до Щауфенберг, предприемат неуспешен опит за бомбен атентат срещу Хитлер ..."---Доста смехотворно: "нацистки ВОЕННИ офицери" !? В българския език на военните се казва САМО "офицери", "ПРЕДПРИЕМАТ НЕУСПЕШЕН опит !?Кой предприема, т.е. планира "неуспешен опит". Предприема се атентат, а чак след провала става неуспешен опит.Зелке, мисли като превеждаш!

80

Анонимен

преди 5 години

Нацизма не носи нищо добро,не се опитвайте да го рекламирате,за да не попаднете под ударите на нацизма някой ден.

79

юбералес

преди 5 години

До Анонимен Що за глупости пишеш.Първата ракета изстреляна в космоса е немска - 03.10.1942г. Първата балистична ракета( V-2); първата крилата ракета (V-1), първият реактивен самолет (Ме-262), първата крилата ракета изстреляна от реактивен самолет ( ноември 1944г.) Руснаците гледаха в Пенемюнде подводницата с балистична ракета на борда (конструирана март 1945г. и подготвена за атака срещу САЩ) като теле- железница.

78

Анонимен

преди 5 години

Всъщност родната валута на американците - долара,за която толкова се говори,също се ражда от конфликта между Англия и щатите.Щатите са искали независимост и затова създават собствени пари.Историята е много интересна.

77

Анонимен

преди 5 години

До мдааНе е така,аристокрацията в Германия не са искали Хитлер,но им плащат 2 милиона марки доколкото си спомням и те си премълчават.И Хитлер е трябвало да воюва с Англия и Франция,а не с Русия,но успяват да го въвлекат с война с Русия и се отървават от Хитлер и си спасят собсвените държави.Щатите,доколкото си спомням,са били блокирани от английски кораби по всички морски пътища и са щяли да влязат във война.

76

мдаа

преди 5 години

Така става когато след ПСВ Германия беше абсолютно обрана откъм територии и икономика от алчните французи и англичани , същото стана и с България . Именно тази несправедлива капитулация и тежките репарации доведоха Хитлер на власт и на вълната на справедливия гняв на германския народ той потърси реванш . Врагът за Фюрера бяха Франция и Великобритания , СССР просто беше необходим за ресурсно обезпечаване на войната с тях .

75

Анонимен

преди 5 години

Лош ли е Хитлер е въпрос на исторически период и на гледна точка!Кой може да каже дали днешната либерастия и толерастия не са много по-лоши от хитлеризма???Ако Европа бъде превзета от мигранти, а България от роми, тогава ще се окаже че либерастията и толерастията са много по-лоши, поне за бялата раса!Между другото, когато това стане, ще видите ромите и мигрантите дали са толерантни?!? Хахах, такава толерантност ще видите от тях, че ще ви прималее

74

до 72

преди 5 години

Що за глупости пишеш , кой е бащата на ракетната технология и на американската космическата програма -Вернер фон Браун , това го знаят и децата . Не правили самолети , ами Ербъс е наполовина германски , аре стига руска пропаганда .

73

Анонимен

преди 5 години

До74И един мармот завива шоколад!

72

Анонимен

преди 5 години

Тръмп каза, че Германия трябва да се въоръжава и да плаща повече за отбрана. Всички президенти досега са се плашели от ново въоръжаване на Германия, а тоя лудия ще направи беля. Някой луд пак ще изберат германците и мощната индустрия за нула време ще произведе военна продукция, после ще се чудят къде да я реализират. Може да поискат изведнъж да си върнат това-онова.

71

Анонимен

преди 5 години

Някой се опитва да вкара нацизма в Европа,въпроса е дали ще позволим това!Това е един кървав режим!Нямаме нужда от убийства и омраза!

70

Анонимен

преди 5 години

Всички нацисти и фашисти нямат място в Европа!Само Германия е загубила 10 милиона души в тази война,а цяла Европа около 50 милиона,фашизма е вредна идеология и международно осъдена!Тази идеология носи единствено разруха,смърт,изтезания,масов глад,концлагери, омраза,издевателства и НИЩО положително!