33

vlady

преди 5 години

Солженицин е опитал да уреди лека служба с документна измама и е бил заплашен от изпращане в штрафбат на предната линия на фронта. Като военнослужещ е написал призив за сваляне на главнокомандващия, което е престъпление във всяка държава особено във военно време. При Сталин голям брой партийни ръководители и военни са осъдени заслужено за длъжностни престъпления - примерно Блюхер е профукал бюджета на поверения му окръг и го е докарал до небоеспособно състояние, Зиновиев, Каменев са крали здраво

32

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 34И защо да го прави,м!?Я обясни!

31

Анонимен

преди 5 години

До АнонименДа допълня - НЕСКОПОСАН лагерен фолклор. Хора, дето са лежали с него, твърдят, че е събрал всякакви слухове и лагерни истории и ги е разказал, все едно са истина.Което не отрича факта, той единствен го направи.

30

Анонимен

преди 5 години

Солженицин е най-лошият възможен пример за дисиденството. Собствената му съпруга отрича писанията му, които не са нищо повече от лагерен фолклор.

29

да ама не

преди 5 години

Този народ е освободен формално от робство /ама истинско -чети З.Стоянов/ през 1861 . Практически обаче никога не се освобождава -лесно се манипулира и лъже ,дай му оръжие и му посочи враг и е готов да убива.Така унищожи от жесток глад 7 милиона украинци през 1933 ,а уж украинците са руси и уж русите са вярващи.Няма надежда за него.

28

sofeto

преди 5 години

Деменцията по болшевизма-комунизма е опасна зараза, особено за "неудачниците" на прехода!

27

Интелектуалец

преди 5 години

До ПитърОххх дете, точно пък Бердяев ли цитираш в подкрепа на болшевизма. Я прочети малко повече, а не само "послеслова". Бердяев цял живот си бае за религиозна държава и критикува всички известни по онова време политически строеве. Толкова е далеч от болшевизма и в частност сталинизма, че не можеш да си представиш. Хайде цититрай ми сега и левите интелектуалци, че да затвърдиш тезата за революцията и социализма. Нещо от Камю?

26

Анонимен

преди 5 години

*** е фактически един голям хищник, който се опитва да изяде другите народи. Един вид стръвница, вкусила прясна кръв. И всички руснаци - леви и десни, се опиянават от тая идея. Работата на свободните народи е да убият този хищник със всички средства. Това е, просто и ясно.

25

Сата НАТО

преди 5 години

Солженицин не е русофоб, а си е съвсем натурален руски шовинист от народняшкото крило. Във всички държави левите и десните фашисти се мразят. Солженицин е десен фашист, а Сталин - ляв.

24

Анонимен

преди 5 години

С какво да го помнят младите? Че е преплатен фалшификатор на историята ли?

23

Nnn

преди 5 години

Отново репресиите на Сталин. Съществували са и никой не ги е отричал. Трагична страница от историята на голямата държава. Но и да се преекспонират събитията от този период също е грешка. Това се случи през 90-те. Не съм чул положителна оценка за този период от нормално мислещите руснаци, изключая либералите, които са на хранилка.

22

ТHE Патриот

преди 5 години

Чичо Джо е номер едно :)

21

Питър

преди 5 години

До Анонимен 18Да така е, но текстът на труда му е в пълно противоречие със заглавието. Последният труд на Солженицин е силно антиционистски.

20

Питър

преди 5 години

Опити за евтини манипулации. Отново.Солженицин се върна в Русия, след като обяви, че всъщност САЩ са Империята на Злото. Солженицин подкрепи Путин и новата мисия на Русия.Колкото до СССР, един от най-големите критици на комунизма, Бердяев, във второто издание на "Философия на неравенството" пише в послеслова, че всъщност може и да е сгрешил и революцията да е била правилното решение за руския народ. Това тъпите *** западняци няма как да го разберат.

19

ТHE Патриот

преди 5 години

Слушал съм какви ли не тъпащини на западната пропаганда за някакви милиони избити руснаци от Сталин в гулаците,Истината е че за цялото съществуванена СССР през системата Гулаг са минали грубо казано около 800 хиляди човека,което е три пъти по-малко от затворническото население на ФАЩ в момента!Още по интересното е ,че затворниците там са били придимно убийци ,изнасилващи и рецидивисти и процента на политически затворници в гулаците е бил пренеблежителен в най-добрият случай!

18

Край

преди 5 години

Ми що не казахте че тозии велик човек беше емигрирал в САЩ при соца. И през 90те години си се върна в Русия и каза на американците. "Аз си мислех че се борите с комунизма пък то се оказа че се борите с Русия" Та така.

17

Анонимен

преди 5 години

Товарищи ***, дребни сте пред Солженицин.

16

Анонимен

преди 5 години

НЕ ИМ СЕ ЧЕТАТ ГЛУПОСТИ

15

В

преди 5 години

До кога ще се занимавате само с русия

14

Анонимен

преди 5 години

Последният труд на Солженицин -Е ВРЕИТЕ В РУСИЯ ДВЕСТА ГОДИНИ ЗАЕДНО ???