288

муспи

преди 5 години

Жизнения стандарт е обратно пропорционален на присъстващите в страната евреи, - природен закон.

287

Анонимен

преди 5 години

Продължение, да вдигат цените още и още - "паралиите" това не им прави впечатление, все едно бълха ги ухапала, и продължават да купуват въпреки всичко. Тогава защо да не вдигат цените, след като има кой да купува? Щом един *** панелен апартамент струва 150 хил. евро и въпреки това сделки се сключват, значи има будали с пари, които знаят, че не може да струва толкова и купуват..защо да не се продава за толкова, че и по-скъпо? Пък че 80% не могат да си го позволят - голям праз, нали има кой..

286

Анонимен

преди 5 години

В София ако, да кажем, заплатата е значително по-висока, то разходите, начело с наемите и цените на апартаментите, са още по-значително по-високи. Което обезсмисля всичко. А във Враца може и с по-малко от 1200, дори 1000 биха стигнали, но ако има кой да ти ги даде. Но не е луд тоя, дето яде баницата...след като тези с много висок доход са малко като %, но достатъчно като брой, за да може търговците на всичко, от апартаменти, до дъвки, да "опипват" пазара, демек да вдигат цените....

285

Анонимен

преди 5 години

Суджука от Банкя дали е прочел тази статия , едва ли той се занимава със Западните Балкани

284

Анонимен

преди 5 години

Аз нямам пари за катък "Веселина", а пък вие за нормален живот пишете.

283

Мишо

преди 5 години

Хайде сега 1500 и доволни.750? това не са достатъчни за един нормален живот,защото всички разходи са Европейски.Ток,Гориво,Винетки,Газ.

282

Анонимен

преди 5 години

До 291Има една поговорка. Като си толкова умен, защо си толкова беден?...ти като си толкова умен, да тЪ питам нещо като спИциалист: * имам общо 10 лв в джоба* получавам заплата 1.4 лв* искам ти 100 лв "на заем" да си купя "нещо", като ти оставям за залог самото "нещо"въпрос: даваш ли ми 100-те лева?

281

Анонимен

преди 5 години

Имам познат,който работи като охранител на минимална заплата.През почивките поработва това-онова и изкарва още толкова приблизително.разбрах,че на едни от последните избори,заедно с жена си са гласували за определена,но не предпочитана от него партия за по 40-50лв.заедно със съпругата си!Какво да говорим повече колеги? А разправят,че гладна мечко хоро не играела!? Играе,че още как!

280

Анонимен

преди 5 години

И кое е по-скъпо в София-тока,водата,кабелната, интернета, телефоните,храната, горивото?Да не говорим,че парното на софиянци се субсидира и плащат по-ниски цени от пазарните.

279

Газаджията

преди 5 години

Как ги сметнахте тия пари бе?В София тристаен панелен коптор струва 100000Евро а в Ямбол 50000 ЛЕВА!!!!! В шопето сменяш 3 автобуса и 2 метра да идеш на работа а в Ямбол сипваш газчица за 50ст. на голфа с десен волан и си където си пожелаеш.Вервайте ми туй дето ще го имаш в София за 1500 в Ямбол ще го имаш не за 1200 а за 6-700.

278

Анонимен

преди 5 години

До Калгария 282не е хубаво да се пие вкиснал айран, зашеметява! :-))))))))))))))))))))))))))))))

277

Ха-де

преди 5 години

И какво общо има апартамента ти с темата?!? И ние сме били в Америка, срещу тия 2-3000 долара дето плащаш там, получаваш инфраструктура насреща, а срещу тия 200 лв тука получаваш едно нищо ...

276

А ся де

преди 5 години

За 1 работен ДЕН в България си плащам целогодишните такси на апартамента.В САЩ за един работен МЕСЕЦ си плащам целогодишните такси на апартамента.

275

До филхармониста

преди 5 години

Това,че си висшист,не означава,че държавата трябва да ти плаща няколко хиляди лева заплата за 2 часа работа средно на ден.На Запад това е втора работа.Хоби.Като направиш албум и продажби-си професионалист.За сега си аматьор.Свирач за кеф.

274

Бг.реалност

преди 5 години

Е,282,как ти звучи това ?Знаеш ли,има една бг.поговорка.Може би най-хубавата от всички.Звучи така:,,Когато няма какво да кажеш, не е срамно да помълчиш"Щом ти си тоооолкова грамотен,значи би трябвало и далеч по-добре да умееш да се изразяваш,а не просто да надраскаш нещо и 'аре.

273

Да бе

преди 5 години

Какъв пък НОРМАЛЕН живот може да води човек в тая ненормална територия, че не се сещам!?!

272

До 282

преди 5 години

Ще ти покажа трудолюбиви и образовани хора в София,които финансово не се справят,та поне белким вече знаеш.Нарича се:СОФИЙСКА НАЦИОНАЛНА ФИЛХАРМОНИЯ! Всички вишисти като преобладаващата акад.степен е магистър.Около 100-на човека на заплати от по 600лв.нето.Да,нето тъй като всеки от нас живее от нето-то.

271

Тако

преди 5 години

Работя за 1450 лева чисто жена ми е с второ дете взима майчински 620 лева, след седем месеца ще ги направят 400 за втората година. Детето ми е на частна детска градина голямото, защото места 3-та поредна година няма места. Плащаме 450 месечно, Живеем в собствено жилище, нямаме кредит и имаме 2 коли почти 20 годишни. Стигат за основни нужди, не гладуваме. Да са живи и здрави бабите поддържат и една градина дето бълва зеленчук лятото и яйца. И все пак, поддържане на минимум живот, не е стандарт...

270

Мда

преди 5 години

Заведенията пълни,хотелите пълни,всички по почивки...а по вестниците рев.Е,парите наистина не стигат за целогодишна почивка,трябва и понякога да работим.Лоша ситуация.

269

Бг.реалност

преди 5 години

Две абсолятно различни държави.Държавата България и държавата софия.София от десетки години е обособена като самостоятелна държава.Всичко извън софето не е важно,може да чака и е на заден план.В България има само един град за чиито проблеми постоянно се говори:София.Нищо друго не е важно.Други градове няма.Колкото за издръжка в софия...една хилядарка смело сте я изтървали,ако искате нормално живот.Не 1500,а 2500лв.Само наемът е 700лв.Консумативи,пътни....и така.