293

цивилизовахме се

преди 5 години

А сега в много домове има вибратор, порно, "бело" и винаги може да пиеш чаша студена вода без пари

292

gele

преди 5 години

Банкнотите бяха обезпечени със златото и активите на БНБ - може да се прочете на всяка една, а сегашните хартиики без покритие. Детската закуска беше производство на захарни заводи Лом, а не на някаква си фирма.

291

видял..

преди 5 години

Може да се подигравате на миналото, но такава мизерия, глад и безработица като сега НЯМАШЕ!

290

Lina

преди 5 години

Супер е било! Ето хазяйна, добра душа бил човека, "пописал" и "послушал" качествено има 12 апартамента в Сф.."За да получиш- трябва да дадеш"- лошото е,че навика остава....

289

Пак до Въпрос

преди 5 години

Относно бедните се разказваха съвсем не отчайващи неща. Работа е имало.Крайната бедност в България сее срещала рядко - при отделни бежански семейства, докато си стъпят на краката, най-трудно е било на овдовелите бежанки-майки на невръстни деца. Такива бежански вълни е имало неколкократно в Царство България. В крайна бедност са живели също и някои семейства на л..у..м..пени-пияници. Също и в редките случаи, когато жена на работник е овдовявала рано, с много деца.

288

Анонимен

преди 5 години

До въпросНе е вярно.Помня възрастни жени, които при разговори за времето преди соца, реагираха по един и същи начин - извива поглед нагоре и казва замечтано "Всичко имаше! Не сме били богати, но живеехме много добре. Само баща ми работеше, мама и ние си стояхме у дома. Когато се омъжих, само съпругът ми пазаруваше, аз не знаех дори цените на стоките." Говоря за жени от средната градска класа.Помня и отделни дами от наистина богати семейства. Онова, което разказваха, звучеше като приказка.

287

:)

преди 5 години

"Хайде да ходим да се пръскаме с бутилки от веро" :)

286

Анонимен

преди 5 години

Телевизорите Велико търново и хладилник Мраз издържаха десетилетия!

285

Анонимен

преди 5 години

Драги ***, да бяхте прочели от мъжът и жената интимно и главата за хомосексуалността, щяхте да бъдете по-толерантни!

284

МаМунио

преди 5 години

Лимонови резанки си има още и съм им фен,а ветото миеше по-добре от повечето днешни препарати.

283

Анонимен

преди 5 години

Преди имаше книга "Мъжът и жената интимно", сега е на живо "Мъжът и козата интимно".

282

Софийска баница

преди 5 години

До Анонимен 309"При соца се живееше много по добре и стоките бяха наистина качествени."Так точно товарищ. Стоките бяха много качествени, но се продаваха в Кореком, при това само срещу валутите на прогнилия Запад. За обикновните трудещи се имаше раздрънкани телевизори Електрон и Рубин, които трябваше да се ремонтират на всеки 2-3 месеца и перални Перла, от които дрехите излизаха полуизпрани. И дори тези стоки едвам се намираха и трябваше да се бутат рушвети, за да се сдобиеш с тях.

281

Софийска баница

преди 5 години

До въпросПримери има много. Ти да не би да искаш да ти ги изброявам с три имена и ЕГН, а текезесарче пpocто?

280

Анонимен

преди 5 години

Големите свинекомплекси бяха неефективни и не можеха да осигурят достатъчно месо. Затова издадоха постановление 23 ПМС с което "Родопа" да възлага отглеждането на прасета на частни стопани като им доставя фураж.Момче, ти имаш ли понятие за икономика. Ефективността е печалбата за 1 продукция, ако капацитете на производството е запълнен е логично да прибягваш до "ишлеме", като в този случай. Хората прибираха чиста сума, а сега внасяш ДОО данък, а ако минеш 50 000 и ДДС и ти прибират половината.

279

Ха-ха

преди 5 години

Всеки сам си прави социализма, демокрацията или комунизма ако щете. Който му се работи и му сече пипето си построява желания строй и си живее в него. Къде с честен труд, къде с аванта, но това няма значение.Останалите му завиждат и се оплакват

278

Асен

преди 5 години

Всички партийци си купуваха задължително книгата "Мъжът и козата интимно" и правеха това което е наредено от Ленин.

277

Анонимен

преди 5 години

При соца се живееше много по добре и стоките бяха наистина качествени.

276

Софийска баница

преди 5 години

До въпросПо времето на соца имаше огромна носталгия по времето от преди 1944 г. Но понеже комунистите сте много "добри" хора, затова на всеки, който има различно мнение от вашето, му правехте живота черен и хората не смееха да говорят. Затова ти се струва, че е нямало носталгия. Просто тогава хората нямаха право да си казват мнението, така както могат да го правят сега.

275

Анонимен

преди 5 години

При демокрацията безработни и бедни са само загубеняците и неудачниците и не могат да си нанерят работа. Умните и кадърните хора взимат високи заплати.

274

sofeto

преди 5 години

До въпросГлупав въпрос "въпроса". За подобна насталгия вкарваха в лагери и затвори "на почивkа" и размисъл! Явно се разчита на деменция!