92

Собствениците

преди 5 години

Собственици на Царските конюшни са Дирекция управление на собствеността и социалните дейности на МВР и Промишлена енергетика Варна АД. Те ще трябва да възстановят сградите. Бизнесменът Я.Иванов, управител на Евротрансбилд притежава 16% от земята под конюшните. Съсобственик е с Националната художествена академия на една от сградите, незасегната от пожара. Вътре има и други функциониращи обекти - ателиета на художници и скулптури, провеждат се занятия. Има и други собственици, които се издирват.

91

frabes

преди 5 години

o nebesa, kakvi culturni ikoni ima v podleza na orleto...

90

Паметници - клоаки

преди 5 години

Писна ми от руините в центъра на София!!!Стига с тия паметници на културата, които никой не ползва и не поддържа.Грозно, грозно и пак грозно. Ако никой не ги реставрира, всички клоаки в София да се разрушат и да става модерен град. Да има условие в договора, че ако собствениците не ги реставрират и реновират в автентичния им вид в определен СРОК, ще бъдат отнети в полза на държавата. Тогава всеки ще се замисли дали да купи една руина на безценица и дали ще може да изпълни условията.

89

От един дол дренки

преди 5 години

Открийте приликите! Спаси София = Зелените = Веганите. Едни добре платени и вредни организации, които не правят нищо полезно. Плаща им се да вдигат шум, да правят скандали, да се гледат по TV и да имитират дейност!!! Естествено никой не иска да ги слуша и не им вярва, но те са нагли, нахални и безкрайно досадни.

88

Анонимен

преди 5 години

Евала на "Спаси София", хей за Банов, и още един "хей" за новите собственици на ценния имот. Хаерлия да ви е, микро-***.

87

Анонимен

преди 5 години

Пф. Смешници. Този палеж ще ви струва мноооооого повече от троловете тук, нали сте наясно с тази формалност? Излъгани камилчета. Кво като сте го взели за 90 кинта на квадратен метър... Тъжно ми е за вас, *** в тази държава обаче има предостатъчно.

86

Не че нещо ама

преди 5 години

Сега 10 организации ще се сетят, че са били много загрижени за сградата, само дето в нея от повече от десетилетие нищо не се случва. Нито някога ще се възстановят като царски конюшни, защото ни имаме цар, ни коне. Така че ако няма да се трансформира в някой музей или галерия (в кратки срокове, а не след още 20-30 години разруха), наистина да го строи някой нещо ново и да се оживи. Ако на някой му харесва в сегашния вид, пък дори и преди да изгори покрива, ОК.

85

Банов

преди 5 години

Искам оставката на " Спаси София ".

84

Ти да видиш...

преди 5 години

Целта е да не се знае какви разкошни сгради са строени през фашистко , а не панелки на поляната и между тях пасят овчици.

83

корупция

преди 5 години

Не оставка, а съд за тези които са продали исторически имот за 90 лв. на кв.метър !!!***, пак ли браните корупцията в държавата и общината ?!

82

Софийски гражданин

преди 5 години

Аз пък искам оставката на Спаси София, защото е некадърна организация, която имитира дейност и обслужва нечии чужди интереси но не и на гражданите на София.

81

Анонимен

преди 5 години

Спаси София са НПО с подозрително финансиране, имат си едноименна фондация и през нея прилапват апетитни проекти с общинско финансиране. Опитите да ги питаш как точно и с колко си плащат скъпото медийно присъствие завършва с това, че те блокират и не можеш повече да им пишеш.

80

Кънчо

преди 5 години

Наистина е много вероятно зад Спаси София да стои Нинова или някой като агнешките главички и кърлежите. За всяка счупена плочка, задушени канали, за насекоми и неправилно сложено паве - да валят оставки! Това го има само в България, навсякъде хората говорят един с друг и си помагат! Жалки ***!

79

Факт

преди 5 години

Куцо и сакато иска оставки за щяло и нещяло.

78

Анонимен

преди 5 години

Цялото ръководство на БСП и ИВанов на съд ! Зарязали видния си съмишленик , един от най верните другари на Цветан Василев (КТБ) и отишли на пикник да друсат кючеци!Можеше младежите и градската организация на БСП да се включат в борбата с огнената стихия

77

Анонимен

преди 5 години

Винаги съм се чудел.. зад Спаси София дали не стои другарката Нинова щото в един глас асмо искат оставки наляво надясно . Нищо друго умно не виждам да правят

76

annybody

преди 5 години

До честитоПърво, не се казва "талавизор" а "чиливизор", и второ, директивите на Крушонелия повеляват: спешно щение за парламентарна комисия, носене на колективна отговорност и поне още десетина гръмогласия в де-що жълтеникава медия й попадне на прицела. Краен срок - 4-ти септември, все още не е ясно коя година.Никой няма право да забравя Крушонелия, разбрахме ли се сега? Рапорт неприет!

75

Анонимен

преди 5 години

Фандъкова е изключително некадърна като кмет - с Б.Б. преди нея повече от две петилетки не оправиха нито тротоарите , нито улиците , а и малкото , което направиха го ремонтират по пет пъти!!

74

Анонимен

преди 5 години

Софиянци искаме да се премахнат големите комунистически паметници ог града ни. Оставка на Фандъкова и всички, които управляват против волята ни! Писна ни *** да изират кмет на града ни, нашият роден.

73

Анонимен

преди 5 години

То гербер акъл никога не иска, затова ремонтите ви се разпадат след максимум една година. Щото сте много умни. Взимайте си бохчите, хващайте се със самоковската даскалица под ръка и отивайте по родните си места да слагате сиви и жълти плочки.