125

Sifilaki

преди 5 години

Turcia ve4e ne prestavlqva interes za USA.Ne znam za6to ne q izragat ot NATO.

124

4146

преди 5 години

А не така, не така. Турция е член на демократичното и демократизиращо НАТО.

123

Анонимен

преди 5 години

Столицата на Северна Дакота се казва Бисмарк, в Милуоки пивоварните са построени от немци.

122

Анонимен

преди 5 години

Германия е била ужасно пренаселена към 18 век.Неслучайно е водила толкова войни за Лебенсраум.Едно време германци от всички провинции масово са се изнасяли към Новия свят да колонизират нови земи.Олд Шетърхенд и повечето герои от Винету са немски преселници в Дивия Запад, авторът Катл Май е немец. В Бразилия и Уругвай също има големи немски колонии.

121

Анонимен

преди 5 години

На Турция защо й да самолетите F-35 ,нали са дружки с руснаците,а другите им съседи са малки държави с изключение на Иран които си имат големи проблеми с Щатите !F-35 е скъп самолет и се изисква повечко време за производство,а преди Турция заявки са дали ВВС на САЩ, държави от Западна Европа и Австралия която иска ,да подмени всичките си самолети с американското ,,чудо"на самолетостроенето.Няма начин Ердоган да пререди другите !А Ние трябва ,да си зададем въпроса за каква война се готви Турци

120

Е

преди 5 години

Какво пази турската ***,като из нея шетат милиони неиндифицирани покемони от цял Ориент?

119

Анонимен

преди 5 години

До 117 Когато 13колонии се отделят от Британскага империя ,делегати гласуват кой език да се използва в новата държава .Английския печели с един глас ,но една каруца/файтон/с германци не успява да стигне на време защото се чупи файтона и те не гласуват!Първият вестник издаден в 13 колонии в Америка е на немски език!Това,че са немци ,повечето родени в САЩ ,не значи ,че ще подкрепят Хитлер!Генерал Айзенхауер е немец ,но не му пречи ,да е един от най-успешните американски генерали през2световна

118

999

преди 5 години

До Ако туркияНЕ РАЗСЪЖДАВАШ - БЪЛНУВАШ !ПРИ УСЛОВИЕ ЧЕ ТВОЯТА ГРАНИЦА Я ПАЗИ НЕ ТЕЛЕНАТА ОГРАДА А ТУРСКАТА ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ !АКО НАИСТИНА МИСЛИШ,ЧЕ БИ СЕ СПРАВИЛ - ТО ИСТИНАТА Е ЧЕ ОТДАВНА ДА БЯХА ИЗВАДИЛИ ТУРЦИЯ ОТ НАТО ,КОЕТО ЗНАЧИ - ТУРЦИЯ,РУСИЯ И ВСИЧКИ ОСТАНА ЛИ ДА БЪДАТ ВРАГА НА БЪЛГАРИЯ !А В СЪСТОЯНИЕ ЛИ СА ПЛЕЩИТЕ НА БЪЛГАРИНА ДА НОСИ ТОЗИ ТОВАР ВЪРХУ СЕБЕ СИ?

117

Ако туркия

преди 5 години

Напусне НАТОВеднага ставаме външна граница на пактаКоето вдига цената ниХа Дана, но Ердо знае че без НАТО и ЕС туркия е нищо

116

Кой се е заял

преди 5 години

А Америка добро не е видялСултаня се отърва на косъм от няколко стентата и реши че е безсмъртенДа, ама не...

115

Анонимен

преди 5 години

До TurkБрат.... Какви 50 0000 000 германци. Ако имаше такива номера в САЩ, през ВСВ щяха да окупират държавата в името на нацитата и да го духаме колективно всички ...

114

привет от Германия

преди 5 години

До TurkАз помислих , че тези 50 милиона германци са емигрирали в САЩ през последните 30 или 40 г. и много се учудих защото няма такова нещо ! А каква се оказа работата ?! Че там германци има още от преди първата световна война! Пиша този коментар защото турците са тук едва от 30 или 40 години ,но вече са над 5 милиона и постоянно прииждат ! А да не говорим в цяла западна Европа колко милиона турски емигранти живеят ! Сега германци емигрират ли в САЩ ?! Не ми пишете за преди първата св. война

113

Анонимен

преди 5 години

До 112 Колегата е прав в САЩ най-голямият етнос е немския над 50млн.,нищо ,че само 1млн. от тях говорят добър немски!До 1свет.война немския е бил почти наравно използван с английския,освен ,че имало много вестници и списания на немски,езикът се използвал и държавни учреждения,училища и др.

112

Turk

преди 5 години

Писал си цифрата ,но вероятно не знаеш колко е ?! Това което си го написал означава 50 милиона ! И можеш ли да обясниш как и кога тези 50 милиона германци емигрираха в САЩ , а за южна Америка няма да питам ?!---От 325 000 000 на Америка 50 000 000 са немци ! И не си мисли, че съм от мъъъшата Я ЗНАЮ ЩО ЕТА МИЛИОН !

111

привет от Германия

преди 5 години

До АнонименЗнаеше ли, че само в САЩ има 50 000 000 немци а за южна Америка няма да говоря ;-)..................................Писал си цифрата ,но вероятно не знаеш колко е ?! Това което си го написал означава 50 милиона ! И можеш ли да обясниш как и кога тези 50 милиона германци емигрираха в САЩ , а за южна Америка няма да питам ?!

110

Анонимен

преди 5 години

В нито една икономически силна държава няма масова емиграция на собствения й народ !------ Знаеше ли, че само в САЩ има 50 000 000 немци а за южна Америка няма да говоря ;-)

109

Анонимен

преди 5 години

Да видим колко месеца ще изкара ердоан на власт!

108

привет от Германия

преди 5 години

В нито една икономически силна държава няма масова емиграция на собствения й народ !В Германия има над 5 милиона турски граждани ! А кажете ми колко германци са избягали от германия за да работят в Турция ! В това число не включвам бизнесмените ! Бизнесменът не отива да работи в друга държава ,а отива да открие там предприятие и да използва чужди работници ! Говоря за обикновените хора ! Колко американци са емигрирали в Турция и Русия ?! Турция била велика ?! Велика ама на куково лято !

107

привет от Германия

преди 5 години

До До привет от ГерманСвиквай със болката Турция расте и се развива със 100 км. час твоята омраза няма как да спре това пази си кръвното ако имаш деца !..................................Не знам с колко км. в час се развива Турция ,но знам ,че турците бягат поне с 200 км. в час за да дойдат да живеят в пропадналата Германия !

106

До привет от Герман

преди 5 години

Свиквай със болката Турция расте и се развива със 100 км. час твоята омраза няма как да спре това пази си кръвното ако имаш деца !