10

Цеко

преди 5 години

Хора с 10 години трудов стаж вземат 20 години инвалидни пенсии!Това е пълен парадокс!Крайно време е НОИ да изчисти тези неща!

9

Анонимен

преди 5 години

какво само прехвърлят всичко към асп-то !! тия там само се чудят как да ти откажат полагащите ти се по закон помощи все едно ги вадят от своя джоб .. нямам думи

8

Анонимен

преди 5 години

Както един *** пише, никакви агенции, направо министерство ->нуждаещи се. Мога да добавя министъра директно и ЛИЧНО да започне да оценява всеки индивидуално, а прецедателят и президента да му помагат с обиколките в провинцията всяка година. Така всички ще са доволни и ще им бъде обърнато достатъчно внимание. В противен случай диктатура, терор, протести и гладни стачки.

7

Анонимен

преди 5 години

До Boko boНова структура, с нови изисквания, които няма да са обвързани само със степента на увреждане. Ще назначат хора в АСП, които да отхвърлят молбите на инвалидите.

6

Boko bo

преди 5 години

Пак нова структура. Пак топли местенца за наши хора. Системата е погрешна. И с нови, стари звена нищо няма да се промени. Тия само замитат проблемите. Без идея за нещо по-добро. Но по-добро за хората, а не за наште хора.....

5

Анонимен

преди 5 години

Плащанията от НОИ да НЕ се насочват към АСП! Това е капан. НОИ плащат така както е по закон. А в АСП търсят начини и вратички да не изплатят нищо, те умеят да лавират между правилата, намират за какво да се закачат и да откажат услуга, която се полага.Ако протестиращите се съгласят на тези условия, после горчиво ще плачат.

4

Перко

преди 5 години

Премахнете посредниците. Какво министерство сте като прехвърляте на тях основните си функции. Веригата трябва да е: министерство - нуждаещ се

3

Анонимен

преди 5 години

Обвържат ли интеграц. добавки с линията на бедност, ще се ровят в доходите на инвалида и на съжителстващите с него. Изобщо няма да вземат предвид специфичните нужди на инвалида. Ще посекат хиляди хора. В София и др. големи градове може да не посмеят, за да не се даде гласност, но в провинцията ще играе гилотината. В провинцията помощи се дават само на определена общност. Всички други биват изритвани. Даже за помощните средства правят спънки, ако може да не дадат.

2

Анонимен

преди 5 години

И АСП ще реже на общо основание. Ще започне ходене по домовете, не за да се запознаят с нуждите на инвалида, а за да преброят стаите в жилището, телевизора, хладилника, килимите, пердетата, терасите и да излезе със становище- имаш недвижимо имущество, което може да е източник на доходи, т.е. продай си телевизора, хладилника, накрая жилището.Най- голямата грешка ще е интеграционните добавки да се обвържат с линията на бедността- водещи ще са изискванията за бедност, а не степента на увреждането.

1

Я гледай....

преди 5 години

Кой каквото и да ни баламосва , знаем че става въпрос за пари. Ако беше комунизъм няма пари , няма проблеми . Всички с дочени дрехи,с петолъчки на челата и на казана на площада. До къде има.