61

Провокация

преди 5 години

"МПЦ-ОА во челустите на соседните православни цркви" от Радмила Заревска во "Нова Македониjа"Писмената комуникациа меу СПЦи БПЦ ги потврдува тенденциата и аспирациите на двете наши соседни цркви (СПЦ и БПЦ) дека тие недвосмислено тежнеат кон присвоувае на МПЦ, а сотоа и на ОА, но со различни подовни основи и различен влог во таа игра, а секакосо нивна иста крана цел

60

Историята

преди 5 години

Отчуждаванетона Вардарските българи от вековните им български корени започва с попадането импрез 1914 г. под сръбска власт, а преобразуването им в нова, несъществувала дотогава националност с книжовен език и писменост, различни от официалнитебългарски, се извършва през 1944 г. в рамките на бивша Югославия по разпореждане на Тито. Ето защо, ако младата държава Македония желае на дело добросъседки отношения с България и по-нататъшната й подкрепа за членство в ЕС, е длъжна да огласи тези факти!

59

Историята

преди 5 години

Известно е, че нито във Византийската империя, нито в Първото и ВторотоБългарско царство, нито в Османската империя някой някога е чувал илиспоменавал за съществуване по тези земи на македонска народност. Добреизвестно е също, че всички възрожденци и ВМРО деятели от този регион са соткрито изразено българско самосъзнание и цялата им служебна и личнакореспонденция е написана на чист книжовен български език. Нещо повече,много от тях са български духовни будители,просветители,учители,офицери

58

Историята

преди 5 години

През 20 век Македония е чисто географско, а не етничеко понятие. Неговото възкресяване става през 1850 г. от гръцките националисти поасоциация с античната им история при лансиране на тяхната Мегали Идея засъздаване на модерна гръцко говоряща държава в границите на старата Византия. Реалностите в средата на 19 век, обаче, са такива, че от векове доминиращ етнос в тази геграфска област е вече българският.

57

Yan

преди 5 години

"След всичко, което се случи е ясно, че на Балканите има нов лидер", заяви Първанов."............. и този нов лидер е.............. Ципрас.

56

бай Иван

преди 5 години

Македония да се преименува в "Република Охридска ",за да не зацикли приемането и в ЕС и НАТО.Там командорят още службите от Югославия.Македония е отделена от България от коминтерна,начело с алкохолика Георги Димитров,който преди това искаше да сме федерация с Югославия,но това не се хареса на Сталин и....." новичок"....

55

smoke_chiba_chiba

преди 5 години

Гоцеее Гоцее, един път не прояви смелост и да кажеш че глупавите комунисти, коминтерна и най-големия национален предател в цялата ни история - Героги Димитров, са виновни за откъсването на това живо месо от България. Никога няма да те уважаваме като човек и историк докато не излезнеш и не кажеш самата истина. Каквото и да мажеш и лъжеш на всички им е ясно че ти си се пръкнал от същото котило като гореспоменатите ***.

54

Партиен член

преди 5 години

Абе Гоце ? Как да си направя резервация в твоя холтел ?

53

баба мара

преди 5 години

затова бсп да разчепка това име и този договор защото няма американците да ниопределят кои е античен и кои не на мен не ми харесва цялата история около товаиме какво и пречи на гьрция името македония

52

Анонимен

преди 5 години

и Гоце ша си иде като Божо оплют и обруган.Нема с какво да го запомним!

51

Анонимен

преди 5 години

Категорично не проявявам интерес към изказванията на Първанов. По необясними и за мен причини, това е един от най - неприятните ми политици. Ех, Костов това е един от най големите ти грехове към ония, които ти вярваха. Подкрепата ти завоалирана и индиректна към Първанов.

50

Анонимен

преди 5 години

Гледах едно предаване по руска телевизия и единия вика в България имаме една партия на наша страна АБВ

49

Анонимен

преди 5 години

На агент Гоце нещо много късно му натиснаха копчето от Москва ?В последно време нещо московските му господари все го забравят.

48

Българин

преди 5 години

Всички руски агенти са мобилизирани да предотвратят членството на Македония в НАТО. Гоце дори се включи твърде късно.

47

Анонимен

преди 5 години

Белград и Москва са против влизането на Мскедония в НАТО. Първанов трябва да покаже лоялност към шефовете.

46

некой си

преди 5 години

то и пиринска македония е подводен камък,но кой да се сети

45

Лев.

преди 5 години

До Бож.Ти знаеш ли кога агент на дс ще каже нещо срущу кгб.И точно никога.

44

Aгент

преди 5 години

Гоце се обади. Требва да се чуе гласът на агента.

43

Анонимен

преди 5 години

Колко промитти мозъци има в Българи...само като чета коментарите по долу.Трябваше още да сте затворени за света и да чакате червените чушки за да си правите лютеницата.Нищо добро не заслужава този селски народ.

42

Анонимен

преди 5 години

Руския агент отново се обади.