20

bolbov

преди 5 години

Благодаря Ви Скъпи Другари,че ни припомнят е гениалните текстове на Великия поет.Нямат равни в световната поезия и как актуално звучат и днес когато от слабост и невежество до пуснахме моралния и икономически разврат на капитализма.

19

House M.D.

преди 5 години

Самият Ники признава"Един е лозунгът - законната власт долу!България - 16-та република на СССР!"Четете го целия. Не само това, което ви изнася!

18

Ная

преди 5 години

Дохождат дни, такива мрачни дни, че иде ти да виеш от ненавист. Боли в гърдите, в мутрата горчи и в гърлото ръжда се наслоява. Дохождат дни и питаш се защо е тази болка, тази дива ярост, така е скрито нейното ядро.

17

Ная

преди 5 години

Борбата е безмилостно жестока. Борбата както казват, е епична.Аз паднах. Друг ще ме смени и... толкоз.Какво тук значи някаква си личност?! Разстрел, и след разстрела - червеи. Това е толкоз просто и логично. Но в бурята ще бъдем пак със тебе, народе мой, защото те обичахме!

16

Ная

преди 5 години

Понякога ще идвам във съня ти като нечакан и неискан гостенин. Не ме оставяй ти отвън на пътя - вратите не залоствай. Ще влезна тихо. Кротко ще приседна, ще вперя поглед в мрака да те видя. Когато се наситя да те гледам - ще те целуна и ще си отида.

15

Чешмеджиев

преди 5 години

Първото изречение направо кърти миФки !Веднага изпаднах в тежка дилема- имало ли е преди 76 год Bulgaria ON AIR или не ?!Добре че в последното изречение мъглата малко се разсейва, но въпреки всичко статията звучи абсолютно търговски и предметно, нещо като реклама между две предавания !Сякаш на се отнася за един от най-великите български поети !

14

Анонимен

преди 5 години

колко е трагичновапцаров е актуален и след толкова изминали години

13

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 11Доколкото познавам българската история и Г.М.Димитров - Гемето (баща на Мозерката) също е осъден като чужд агент и национален предател преди 1944 г., но измъкнат от англичаните. Това, че царският съд го осъжда не пречи на някои след 1989 г. да го величаят и да му издигнат паметник в парка пред църквата "Св.Седмочисленици"!А Вапцаров е единственият българин, награден с Международна награда за мир!Между другото - Вапцаров никога не е бил член на БКП!

12

Вечна поезия

преди 5 години

Народът ***,животът-тежък,скученЖивот без маска и без грим-озъбено свирепо кучеИтрябва да се бориш неуморно итрябва да си страшно упоритза да изтръгнеш от зъбите на туй настръхнало,вбесено герберско псепарченце хляб...

11

АЗ76

преди 5 години

замина си Божо...би'те виделе що е история. да...

10

Анонимен

преди 5 години

В тоза червена медия, пълна с комунисти, не се учудвам че отново ще възхваляват, терориста Вапцаров, съветски агент на заплата, осъден и разтрелян като национален предател - вие сте срам!

9

9

преди 5 години

До АнонименТози,който уби папата.То па един Георги,то па един Марков....

8

Анонимен

преди 5 години

Кой уби Георги Марков?Комунизмът!

7

bolbov

преди 5 години

Мисия е да си комунист а престъпление е да се правиш на такъв а реално си една долна и алчни твар.Затова всички честни и почтени хора са по дефиниция комунисти,независимо дали членуват в червени организации.Такъв е бил и Гениалният Вас цар в, Човек като него са имали малко на брой народи по света.

6

Анонимен

преди 5 години

До 3той пък един поет и умре коня...

5

Анонимен

преди 5 години

До 5Казва се латиница и след време ще се ползва масово. Както направиха в Казакстан :)

4

Анонимен

преди 5 години

VAPZATA E KOMUNIST,A DA SI KOMUNIST E PRESTAPLENIE,I ZATOVA DRUGIAT FASHIST-UBIEZ ZAR BORIS TRETI GO UBI.

3

Анонимен

преди 5 години

Щом хора като поета Вапцапов са били срещу такава власт, значи тя наистина е била фашистка!

2

Анонимен

преди 5 години

Абе, те много са разстреляни, но Вапцаров е Един!

1

Джо

преди 5 години

Първо Гриша Филипов, сега тоя безродник. Разстрелян е защото е бил съветски терорист. Но най-голямото му престъпление е участието му пак по тяхна заповед в обезбългаряването на Македония!!!! :(