41

пацо

преди 5 години

До АнонименНе му вярвай Като изчезнем ние ще изчезнат и те Кой ще ги храни и от кого ще крадат им

40

До 21 - продълж.

преди 5 години

Днес един от синовете на тези роми се занимава с фермерство и е за пример. Дава работа на местни хора, купува допълнително имоти. Жена му е ромка със средно образование, а двете му деца са студенти. Не знам дали ще се върнат на село, за да поемат бизнеса на баща си.За мен всичко това е живо доказателство, че който е свестен, учи и работи, може да бъде уважаван независимо от етническия си произход. Но, за съжаление, такива роми не са много.

39

До Анонимен 21

преди 5 години

В селото, в което моята майка имаше роднини, имаше ром учител в основното училище. В това село ромските къщи бяха две. Семействата, живеещи в тях работеха и не създаваха проблеми. Една от жените беше със средно икономическо образование и работеше в счетоводството на едно учреждение в близкия град.Предците на тези роми живеели в това село от незапомнени времена. Преди създаването на ТКЗС имали свои земеделски имоти и с това се препитавали. Сигурно тези неща са от значение.

38

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 23Прав си. Наистина ще има някакъв резултат ако бъдат обучавани от специално подготвени кадри, по специална програма и в отделни училища.Но всичко това ще струва допълнителни пари. Редно е тези допълнителни разходи да бъдат поети от родителите на тези ромчета. Не си е направил труда да възпита детето си и да го научи на официалния за страната език - кой му е длъжен да поема разходите, за да поправя тези резултати от нечий мързел и нехайство?

37

До Сократис

преди 5 години

Бях в 7-и клас, когато в началото на учебната година в нашата паралелка дойде нова ученичка - ромка с физика и облекло на мома за омъжване. Някои от нас още не бяха навършили 13 г., а ромката след 6 месеца стана на 16 г. и веднага напусна училището. Това се случи няколко дена след пролетната ваканция. Не пожела дори да остане до края на учебната година.Няма да описвам проблемите, които създаваше през тези 6 месеца. Пречеше в час, говореше неприлични неща в междучасията, изобщо не учеше.

36

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

преди 5 години

Тези родители са данъкоплатци. Те имат правото на претенции кой да учи редом с децата им и каква да е директорката, която ще ръководи училището.Има ли данъкоплатци сред ромите, които недоволстваха, че децата им не са приети в това училище?

35

Анонимен

преди 5 години

От Сдружение "Инициатива за равни възможности" да обяснят, защо:1. Не се полагат детски за абсолютно всички деца, само за тези, които "уж" са бедни.2. Защо няма училищни автобуси за всички деца, а само по програмите за интеграция.3. Защо няма глоби за родителите, които не пускат децата на училище.4. Защо се позволява на разни забременители да оплождат 12-13 годишни деца като част от "културните особености"?Да отговорят и тогава ще си говорим за равни възможности.

34

Анонимен

преди 5 години

В София преди няколко години имаше подобни случаи. Накрая родителите се вдигнаха и записаха децата си в други училища, защото се оказа че:1. В клас с повече ...нета няма дисциплина.2. Те не знаят български и вместо да учат учебния материал, учителите ги учат как да говорят.3. Всички останали ученици страдат от това и класовете дърпат здраво назад.После директора ревеше, че българите били расисти и училището не можело да събере бройката ученици.А онези даже с автобуси ги караха.

33

Дени

преди 5 години

В кацата с мед дори едно (.....) го разваля.

32

Анонимен

преди 5 години

Много е забавно, като разни индоктринирани грантаджийчета говорят за братята роми, но винаги от разстояние и с нула личен опит. Когато си живял с тях, ял с тях на една маса, работил с тях една работа, тогава може да имаш обосновано мнение. Повечето хора не са съгласни с интеграционните простотии от личен опит. Невъзможно е да смесиш два етноса с различен светоглед и ценности.

31

Анонимен

преди 5 години

Западната мулти-култи доктрина е направена не за да е добре за всички. Тя е създадена, за да може местното население да не смее да гъкне, когато властта си внася роби, за да и работят. Робите сриват стандарта на живот на местните, внасят социално напрежение. Нормално е да не са съгласни. Как да бъдат спрени? Лесно - а гъкна, а си ксено-ислямо-извънземно-фоб, син на Хитлер, племенник на Сталин, баджанак на Мао и приятел по чашка на Пол Пот.

30

Iceblast88

преди 5 години

До 25Не те знам какво си, но не бъркай расизъм с родителски инстинкт! Това, са две коренно различни неща! Това, че тези родители не искат децата им да бъдат - ограбвани, бити, изнасилвани, изложени на наркотици, чалга и тн., че искат децата им да имат една среда където да могат съвестно да учат, а не да гледат скандали и крясъци не ги прави расисти!

29

-10

преди 5 години

На Днес.БГ не му харесват констатациите, че сме скапан народ. Да вземат да ме опровергаят, вместо да трият!

28

-10

преди 5 години

Сократис, искаш да кажеш, че за да се възпитават едни деца в училище трябва на 2 деца да има по 10 учителя ли?

27

-10

преди 5 години

До коментарът, че България отива към дъното - България отдавна е отишла на дъното, но на стадото тук му харесва да е там.

26

Сократис

преди 5 години

За да се интегрират правилно децата от * произход, трябва да са определена част от общата бройка ученици в клас.Това се нарича Квота и не е в кавички а е реален показател.На всеки 10 деца българчета, може да има 2 деца от другите, които да са сред мнозинство, което говори български, да се учат на възпитание и обноски, които в гетото им липсват.Ако станат мнозинство, то българчетата ще се водят по тях .Това ли искат от Инспектората? Искат да превъзпитават българите по образец на * или обратно?

25

Анонимен

преди 5 години

Тъжно е че има такива родители Тези родители са срам и позорПосле децата им ще станат расистиБългария отива към дъното

24

Анонимен

преди 5 години

Колкото повече се говори за дискриминация , толкова повече се настройват хората и това ну помага с нищо. Това че по цял ден тръбите какви сте расисти не ви помага нито сега нито за след 10 години.

23

Анонимен

преди 5 години

Ромите трябва да бъдат обучаване в отделни училища по специална програма от специално подготвени кадри. И това не е сегрегация а в интерес на самите роми.

22

Анонимен

преди 5 години

Козяците, в по-малките населени места хората отдавна са се омешали. На реалността не й пука за лозунги.