15

Malian

преди 5 години

В държавния сектор единствената удръжка на служителите е ДОД за разлика от нас ,които работим в частния сектор и всеки месец плащаме 3,2% здравна осигуровка и 10,58% ДОО пенсии, след приспадане на тези удръжки 10% ДОД. ПИТАМ КНСБ ЗАЩИТАВА ВСИЧКИ РАБОТНИЦИ И СЛУЖИТЕЛИ ИЛИ Е СИНДИКАТ САМО НА ДЪРЖАВНИТЕ. Понеже по всичко личи ,че КНСБ защитава само държавната администрация нека се преименува в КОНФИДЕРАЦИЯ НА НЕЗАВИСИМИТЕ СИНДИКАТИ В АДМИНИСТРАЦИЯТА.

14

???

преди 5 години

Около 437 хил. човека са на заплата в бюджетния сектор. От тях около 105 хил. са в администрацията. Останалите служители на бюджетна издръжка са лекари, учители, военни, полицаи, назначените в областните и общинските администрации. Тук някакви силно протестират, че плащаме заплати на лекари, учители, ..... В частния сектор работят над 1,7 милиона, а в обществения сектор има и такива, които не са на бюджетна издръжка, например работещите в ТЕЦ Марица изток 2 и много други такива.

13

И тия са за бой!

преди 5 години

А минималните заплати?! А намалени на депутатските заплати! Мая Манолова да даде на съд правото на депутатите сами да си определят заплатите както и НСИ за манипулиране на Средната РЗ!

12

Фен

преди 5 години

Като чуя, че искат увеличение на бюджетните заплати със 10% и ме хваща страх - значи пак работещите в частния ще го ядат големия. Очаквайте вдигане на данъците. А БВП ще падне. И то той ще падне защото полетите от Терминал 2 и 1 ще станат повече еднопосочни. Вече май официално сме под 7мил. а администрацията/полицията/военните и д-р. *** растат. Ли шеги плаща тия заплати бе?

11

Активист на БКП

преди 5 години

Защо на бюджетните ???!!! Защото на държавна работа са активистите на ГЕРБ !!! А сега скачайте ! Кой не скача е червен !

10

Анонимен

преди 5 години

Понякога се чудя ако бяхме закъснял и с въстанието с 50 години нямаше ли да е нещо друго. За какво ги ручахме жабетата толкова години и сега всички са извън държавата? Какви са тия из.чадия то хора няма те ми говорят за 10% .

9

Анонимен

преди 5 години

Като толкова сме се загрижили трудещите се да плащат по-малко данъци нека тогава Данък общ доход направо да отпадне. Да видим тогава как кабинетните плъхове ще си плащат сами данъци, осигуровки и т.н. Цинично е да качваме разходите за издръжка на държавният апарат за сметка на производителната част на икономиката. Да икономисат пари от фалшивите обществени поръчки и да освободят от работа всички спящи души в администрацията.

8

Анонимен

преди 5 години

До Веселин от друг анонименНякак усещам, че логиката на нещата ти се изплъзва. Работещите в държавния сектор са изцяло и единствено на издръжката на работещите в частния сектор. Откъде мислш идват парите за заплатите на чиновниците, милицията, армията и т.н.Простата сметка е...колкото по-малко и по-ефективни държавни служители, толкова по-ефективна държава. Антипример е Гърция - 33% от работещите са изключително високоплатени държавни служители...сещаш ли се?

7

Анонимен

преди 5 години

Вместо да се чудите как да намалите щата вие увеличавате заплатите....... браво! А мислите кой ще плаща данъците от които ще идват тия заплати? Щото поколението неграмотни избиратели на ГРОБ вече е на пазара на труда и бизнеса реве за внос на работна ръка ама нещо не им се получава за момента

6

Веселин до анонимен

преди 5 години

именно хората на държавна работа си плащат най-стриктно данъците, осигуровките и задълженията, за разлика от тези в частния сектор, които не ги осигуряват на реалните доходи, не им се внасят всички дължими осигуровки, не им се заплаща извънредния труд, работят повече, от колкото им плащат, а работодателите им си инвестират в личното си благоденствие - любовници, почивки, жилища, коли, но не и в обучение на работниците, както и в по-високи заплати за работниците.

5

Анонимен

преди 5 години

Престъпни политици, алчни "работодатели", смешни синдикати...Бягайте, бягайте от тази територия!Чyмaта отдавна е тук!

4

Анонимен

преди 5 години

Ех , Апостоле ! Ако знаеше, че Собственика на ГЕРБ управлява милата ни родина !

3

Анонимен

преди 5 години

Пеевски е феномен, сам се издигна, сам протестира срещу себе си и сам дойде на власт с най-любимата си власт бате Бойко. Сега медиите му се скъсват да хвалят тоя, който ужким го свали от власт, с медиите на П р о к о пиеф естествено. Цялата олигархия гризе месата ни. Кви синдикати кви пет лева.

2

Анонимен

преди 5 години

Хора направете си синдикати, тези са на властта синдикатите. Щом изгониха и Манолова да не пита неудобни въпроси, значи си признаха, че искат да ядат и те като властта огризките на олигархията

1

също анонимен

преди 5 години

До АнонименДебил, ходи да се ограмотиш , а не да пишеш глупости.Заради такива *** като тебе сме най бедната и корумпирана страна в Европа!