11

Asp

преди 5 години

ДО анонимен добре де мини на диализа тогава и ако те извикат за трансплантация тогава питаи паскалев в александровска болница дали донора е починал от естествена смърт или е бил в кома ама на чужд гръб и 1000 тояги са нищо нали няма трупен донор коити да е дарявал органи и да е починал от естествена или внезапна смърт моя например е застрелян затова черния дроб не ставаше за трансплантация

10

Аsp

преди 5 години

Ако няма съгласие и няма отказ също тогава се иска разрешението на близките

9

Анонимен

преди 5 години

Трансплантиран съм преди 12 години и съм наясно с работите бъдете живи и здрави всички

8

Изгърбич Задвратян

преди 5 години

да намалят таксите за мотоциклети, освен

7

Анонимен

преди 5 години

До AspПри внезапен инфаркт и съответна смърт може да вземеш всички други органи освен сърцето стига да действаш ВЕДНАГА и да има съгласие от самия човек ПРЕДВАРИТЕЛНО. Същото се отнася и при много други случаи на вече УМРЯЛ, при който дадени органи не са все още лишени напълно от кръв. Някой друг е неинформираният тук.

6

Ха-ха

преди 5 години

Колко каскети чакат за присаждане на мозък?

5

Asp

преди 5 години

ДО 3 .Боже колко си ***.Едва ли знаеш че човек трябва да е кома и лекарите да преценят че няма шанс да бъде спасен и чак тогава идва психолог които да говори с близките във този труден за тях момент когато да загубили свои близък да ги убеждава че със неговата смърт може да спаси 4 човешки живота какво е това внвзапна смърт няма такова нещо донорите биват 2 вида жив и трупен донор

4

До 3

преди 5 години

Има си проблем и в самото законодателство. В Германия, например, здравната ти каса ти дава карта, която да попълниш и да избереш една от трите опции: 1) да дадеш право след внезапна смърт всички твои органи да бъдат дарени 2) Да попитат определен твой близък (даваш адрес и телефон) и 3) Да откажеш категорично. Работи доста по-добре отколкото у нас. Докато се свържат с близките вече половината органи не стават за даряване, а близките отказват, защото не им е до това и са в траур или са набожни.

3

Анонимен

преди 5 години

"българите са добри хора и са склонни към донорство" - Едни от най-малко дарявашите сме в Европа, не знам вие от къде го извадихте това заключение.

2

Анонимен

преди 5 години

И още 500 000 работещи НЕполитици в администрацията и те .

1

Анонимен

преди 5 години

240 в Парламента се нуждаят от трансплантация на глава !