34

Мен

преди 5 години

Това,че е падал бързо е абсолютно необходимо при разхерметизация,за която пишеше,че е имало. Прави се с цел по-бързо достигане на височина,където налягането не е така високо и кислородът не така разреден. Живи и здрави,Господ ги е опазил живи! И опитен пилот,разбира се!

33

РВ

преди 5 години

До 32Като каруца казваш бил самолета? Ти колко разбираш от самолети,та да знаеш дали един самолет е оборудван с най-модерните инструменти и системи за подсигуряване в случай на грешка? До колкото знам, Луфтханза използва предимно А320. Това е най-съвременната машина за кратки полети. Това че седалките и пластмаските в салона са ти се сторили овехтели не значи че айркрафта не е годен за полет. Стюардесите са там за да ти сервират вода докато си залепен за седалката, а не да ти удовлетворят нагон

32

???евро???

преди 5 години

Умниците, дето пишат мн.ч. на евро- ЕВРА- да го духaт смело. и ед. ч и мн. ч. на ? е ЕВРОа пък днес-бг, също да го духаT, за пазара на ryanair могат само да мечтаят

31

Анонимен

преди 5 години

София - Хамбург с Луфтханза си е трагедия. Самолетра беше като каруца. Персонала беше като ***. Малко приличаха стюардесите на *** - една от авторките тука.

30

РВ

преди 5 години

@30Не съм казал че не са го усетили...напрао са напълнили гащите ако питаш мен. Ако не си пилот не знаеш че такъв десент е контролиран и нормален. Просто червата малко им се качват в гърлото и си мислят че самолета пада щото се клати крилото:) разхерметизаця може да се получи или от много силна турбуленция( много рядко) или от лошо оплатнение на врата на фюселажа. Тъпанчета се пукат в момента на разхерметизацията от рязката разлика в налягането.

29

@29

преди 5 години

Абе всъщност снижаването е било от 11км на 3 км за 8 минути, т.е. по километър на минута. Т.е. три пъти по-бързо от това което не се усеща. Усетили са си го и със сигурност са били откачили от страх. Тъпанчетата не знам от какво са се спукали, но в крайна сметка важното е че са живи и здрави всички.

28

РВ

преди 5 години

Нормалният десент на вертикалната скорост е 1000 фута в минута- сиреч около 300 метра. За 10 минути е 3000 метра. Това е снижаване което пътниците не могат да усетят.За седем минути 4-5 хиляди метра не са чак такава страшна вертикална скорост,че чак тъпанчетата да са им спукани. Спукани са заради разхерметизацията и шумът на фюселажа.

27

Анонимен

преди 5 години

Ужас! Добре, че се е разминало само с това и не е паднал. Бързо оздяваване на пострадалите!

26

Анонимен

преди 5 години

Не знам коментиращите тук изобщо имат ли акъл? При разхерметизация на полетна височина, свалянето на самолета веднага е единственото възможно действие. В кислородната маска има кислород за около 15 минути, след това какво ще дишат пътниците? Да не говорим, че температурата навън е -40С. Това което е направил пилота е било по правилник и е спасило човешки животи. Тъпанчетата зарастват, ама задушаването доколкото ми е известно е необратимо. Браво на пилота за брилянтната реакция и на самолета!

25

Анонимен

преди 5 години

Пак са се нароили една камара мажоретки да защитават тези аматьори.

24

Гуню

преди 5 години

До 8. Не е до самолетие, а до пилотите 90% от полотите са с пилотски курс

23

8

преди 5 години

Тук са писали абсолютно неосведомени ***. Самолетите на Райнер са едни от най-новите, доста понов от тези на Българиа аир, даже и от тези на луфтханза.

22

Нула

преди 5 години

Никой не е застрахован въпреки застраховката. С малко са се отървали.Пак ло остаряване на метала?

21

Върбинка Шумкова

преди 5 години

До АлексТрътльо знае, той е обиколил света.

20

Анонимен

преди 5 години

До JoeМного лесно, защото света се глобализира, а никой не очаква същото обслужване, защото при нискотарифните го няма сравнени със стандартните, но ако си мислиш, че със скъп превозвач си застрахован значи не си в час. Е да, ще ти сервират ядене и прочие вътре.....

19

До 16

преди 5 години

Райан летят само с боинг. Дрънкаш без да знаеш.

18

Joe

преди 5 години

Никога не съм разбирал хора, които поръчват в ресторанта ''печени църв.ули'' за 2,50лв и се сърдят,че не им се сервира ''Бьоф Строганофф'' за 60лв порцията .Как ще летиш София-Мюнхен за 20 евра с нискотарифна и ще чакаш същото обслужване като Луфтханза или Флай Емирейтс ? Това е абсурд!

17

кво се реве.

преди 5 години

Риска от това да летиш, но пак е в пъти по малко вероятно да стане инцидент от колкото с кола.

16

софиянец

преди 5 години

Аз пътувам с унгарската (хайде да не казвам име, за да не излезе реклама) откакто стъпиха на българския пазар, може и да станаха 12-13 години. Никога не съм имал проблеми, а 10 евро за билет, са си 10 евро. Ако трябва, навит съм и прав да стоя:)))

15

Манчо

преди 5 години

На мен един митничар на летището, като ми провери ръчния багаж , видя , че вътре в чантичката нося пласмасово шишенце от 250 Мl, плоско, с ракия пещерска или карнобатска , и ми казва моля ти се , че не било позволено да се вкарва в самолета повече от 100 грама, и искаше да ми го вземе шишенцето ,и да го хвърли в кошчето за ***, но аз му се опънах ,и му викам на митничаря , абе как така ще си хвърлям ракийката в *** , ти не си добре бе човек , и отпих ,и му викам ето сега е 100 грама.