11

Един от Северозапада

преди 5 години

3 мандата, 3 кабинета, основната цел на Герб беше да привлича и усвоява пари на ЕС. Е, свърши се вече. Сега трябва да се генерират пари, но герберите разбират само от усвояване. За това-нови данъци, екотакси, смяна на номерата, и всички циркаджийски номера за пълнене на бюджета, но не и мерки за възраждане на икономика и предприемачество. Но те , герберите, толкова си могат. И да не се оправдават с "ЕС не дава, САЩ не дава!", а да вземат пример от Георги Кьосеиванов, на времето....

10

Анонимен

преди 5 години

До Hafen die WahrheitПринципно е вярно, но това с доматите е много опростен модел. За да имам аз увеличен доход с който да пожелая да си купувам повече домати, този доход пак идва от реалната продуктивна икономика. При постоянен доход, ако реша да купувам повече домати ще купувам по-малко от друго. Всичко е навързано в кръг. Когато харча спестявания, просто вкарвам отново едни пари които временно са били извън системата, но пак са изкарани от продуктивен труд.

9

Hafen die Wahrheit

преди 5 години

Пример:За да продадеш едно кило домати трябва да има търсене (потребление), а продавача си слага надценка за труда, но ако няма търсене и продавача няма да може да си реализира труда. Това едно, второ колкото търсенето (потреблението) на домати е по-голямо толкова повече домати ще продаде продавача на по-висока цена! Следователно можем да кажем, че търсенето (потреблението) и предлагането определят и цената.

8

Hafen die Wahrheit

преди 5 години

Двигател" в една икономика никога не може да е потреблението. Истинският двигател е наличието на ресурси и човешкия трудов, предприемачески и научен потенциал.Една икономика се ръководи предимно от търсенето и предлагането, за това се казва пазарна икономика. Всичко което си изброил са просто ресурси, които без потребление на дадена стока не могат да се реализират на пазара!

7

Анонимен

преди 5 години

"Двигател" в една икономика никога не може да е потреблението. Истинският двигател е наличието на ресурси и човешкия трудов, предприемачески и научен потенциал. Потреблението е само крайното звено и то се увеличава когато се раздават кредити или се харчат спестявания.

6

до 4

преди 5 години

Прав си!Такива пишманразбирачи като теб са за оставяне!Дървени философи на кило!

5

Анонимен

преди 5 години

бензин 5 лв , хляб 3 лв , честито .

4

До 3

преди 5 години

Остави ме мене, нещо по статията да коментираш или още вдяваш написаното?

3

до 1

преди 5 години

Ти от тях ли си?Или си правиш гаргара?Добре, че има такива "иКсперти" като теб...иначе сме загубени

2

Анонимен

преди 5 години

С две думи, ако не са фондовете, ще потътем!Ето това се нарича работеща икономика!

1

Анонимен

преди 5 години

Само 0,00001% от иначе всичко разбиращите читатели на днеса вдянаха инфото.