31

Анонимен

преди 5 години

до 30Нашата "църква" е била винаги продажна и нагаждаческа и под похлупаха на гръцката епаршия (по време на турското робство) - слуга на падишаха! Тия ги разправяй на тетка ти Петка! За справки - народната приказка Хитър Петър! Едно полу-порутено читалище не ни оправя битието но факт е че българските родоглупци хич ги не грее що става с него!

30

Анонимен

преди 5 години

Така и така ни бъркат в джоба, но нека да е за култура. Такива хора като теб не градят общество, докато си мислят само и единствено за "джоба" и пази боже някой да ти пипне лева. Аз нямам нищо против парите ми да отиват за такива цели. Невежа

29

Анонимен

преди 5 години

Хайде всеки да гледа себе си и да спрем да се сравняваме с останлите. Културен паметник е и защо да не го реновират. Колкото повече - толкова по-добре. Стига сте затривали културата. Това е гръбната на едно общество и докато има хора, за които това е безмислено ще продължава да доминира чалгата, пошлостта и неграмотността.

28

ДО ЕДИН ОТ СЕВЕРО...

преди 5 години

И кому е нужно това т.н. "читалище"?Когато из сереверозападналата част на Бг са се сетили за тази странна сграда, по-назапад вече 1000г. са имали университети.Това особен културен живот ли е било - гледали филми??Ами като искат пак да гледат филмите за Чапаев, целините и войната, да си го построят.За чий трябва да бъркат в моя джоб, за да има къде бабите да си разправят спомените...

27

Един от Северозапада

преди 5 години

до Василев:"Държавата се управляваше от некадърници и послушни хора, хората бяха без собствено мнение и без собствен живот!"----Сега, според теб, най-кадърните, учени и независими хора ли управляват държавата? Хора, чиято философия е "Както се разберат началниците"??? Завършили Пожарникарския факултет , Виф, Рабфаг? Инжнерка, начало на НС, която бърка понятията Матрица, Шприцформа и Пресформа, а била уж конструкторка??? Или министърка, местена като пешка, на различни длъжности?

26

булгарейшън

преди 5 години

крадливи политици от всички партии, 240 вместо 70 депутата, завършили рабфакминистър и друг на друга длъжност, подкупност до върха на главата, лъжливапартия наречена герб, а бсп-то ограбиха българия-рмд и т.н. масова приватиза-ция, приватизация-кражба, сдс-унищожител на българскто село, ндсв-приватизирахаза 1/4 от цената, иван костов-разруши БГА, кремиковци, фирми от Девня.

25

Лъчо

преди 5 години

а бе анонимен защо само на Гоико ами на Станушев ами на Поган , ами на Мустан на всички от т.нар преход до сега да не ги изреждам всичките със замъци? Лошо било през соца сигурно защото имаше трудови лагери и нямаха права. Ето го резултата по горе в статията след 28 г. И хората станаха лоши за съжаление . Всичко се плаща на тоя свят по един или друг начин.

24

Анонимен

преди 5 години

Момчета, вие сериозно ли. Читалището е възникнало преди да са създадени САЩ. Наглост е да обвиняваш някои че не е просветен и да отричаш читалището, което заедно с църквата е съхранило България по време на робството. Такива като пишещия глупости агент Вейсел паша могат да почетат малко преди да коментират.

23

Анонимен

преди 5 години

Снимка от острова на Бойко няма ли да покажат?

22

Лъчо

преди 5 години

Повечето пишете все едно не живеете тук в България. При мен в село трагедията е същата. Училища има само в *** села, там където *** са малко държавата затваря читалища и училища и здравни служби наред, само в кметството има персонал. ХОРАААА докога ще ги търпим всичките тея предатели в НС ( не изключвам никоя партия,всичките са един дол дренки)?!? Доиде време разделно братя. След няколко дена идва 18-ти , в тоя ден всички трябва да се радваме, само че на мен ми се плаче

21

varg

преди 5 години

Покажете и резиденцията на Тодор Живков в Шумен :)

20

Василев

преди 5 години

До АнонименИ пак мрънкаш и пак негативно настроен!!!Ах да ми падне ония професор-социолог Иво Христов , където ви мъти мозъците, и още повече блокирвате и се оставате на течението!!!???Агент Върджил Шонеси!ЦРУ!!!

19

Анонимен

преди 5 години

До ВасилевПрав си на 100! Демокрацията не е виновна! Народа да спре да мрънка, да се взема в ръца и але-хоп - за 2-3 години всичко ще се оправи. Оле!

18

Василев

преди 5 години

До Демократични чудесаТова беше посято през комунизма, това не го е сътворила демокрацията!!!Всяко нещо си има логично обяснение!!!Това не е друга държава с други хора с друго мислене!!!Вие не искате да се борите, само мрънкате и сте станали най-големите оплаквачки, поне да бяхте най-обикновени квачки, да снасяте по някое яйце или пиленце!!!Агент Джош Бренгоув!ЦРУ!!!

17

Анонимен

преди 5 години

Виновни са Путин и Русия защото ни продават газта скъпо и не остават пари да се поправи поркива на читалището да не тече.

16

Анонимен

преди 5 години

Читалищата се използваха за просвета, най вече изкуство като музикални кръжоци, литература, самодейни театри, танци... никой не е пропагандирал там, че Бог не съществува.

15

Демократични чудеса

преди 5 години

- закрити 420 училища в последните 10 години- последната една година над 100 хил. българи са емигрирали- раждаемост по-ниска от времето на Втората Световна- най-бедната страна в ЕС - 2.4 милиона живеят под прага за бедността- най-корумпираната и най-обезлюдената страна в Европа- първо място по смъртност в в света- над 2,7 милиона работещи бедни- над 2 милиона пенсионери, едва оцеляващи с пенсия от 200 лева

14

Анонимен

преди 5 години

Какви чудеса прави Бог как се променя обстоятелства едно безбожно комунистическо време където в тези сгради се пропогандираше че няма Бог и всички трябва да се кланят на Партията виждаме Как Бог им отвръща ха ха ха Слава на Бога во веки за прекрасния му действие относно партията и сградите и дейността им срещу него и хората му

13

Василев

преди 5 години

Капитулирахте бе селяни прости, падна Студената война и свалихте гащите без бой, като видяхте колко сте изостанали, това стана!Какъв комунизъм ви се върти в главите, това си беше концлагер и всички живееха под страх!Държавата се управляваше от некадърници и послушни хора, хората бяха без собствено мнение и без собствен живот!Живейте и творете селяни прости, една малка крачка напред правите всеки ден,и ще видите как цялата държава ще направи гигантска крачка!Стига вече с тези еврофондове!ЦРУ

12

Анонимен

преди 5 години

Не знаех, че до 91-ва са строили. Мислех, че всичко, което виждаме сега е строено след 2007 с пари от ЕС.Интересно.