18

Анонимен

преди 5 години

В България никъде няма наднормено замърсяване заради автомобилите, както успешно бе внушено на онези 80%. Единственото наднормено замърсяване в България е през зимата на много места, заради отоплението с въглища, дърва, стари гуми и какво ли не още. В западна Европа не е така и там наистина имат наднормено замърсяване заради автомобилите. Разбира се хубаво е да се намали замърсяването даже и да е в нормите, като преди всички се намали замърсяването с ФПЧ, като улиците започнат да се мият редовно

17

дядо Пенс

преди 5 години

Мен ме мори само ниската пенция,само 103 ? и половина...

16

Как няма

преди 5 години

Селищата ни гъмжат с много стар и пушещ дизеличок.

15

Анонимен

преди 5 години

Столичок

14

До 13

преди 5 години

Това не е много вярно за София. Според изследване с поръчкови резултати направено от екип от учени по поръчка на Столичната община, замърсяването с ФПЧ от движението на автомобил е 24 пъти по-голямо от замърсяването от ауспуха на автомобила, т.е. и ел.колите замърсяват почти колкото колите с ДВГ. При движение с по-висока скорост, замърсяването с ФПЧ е по-голямо, така че легналите полицаи и пешеходните пътеки намаляват замърсяването с ФПЧ, но увеличават други замърсявания, за което си прав.

13

Сата НАТО

преди 5 години

Легналите полицаи и повдигнатите зебри увеличават замърсяването на въздуха с поне 10-15%.Пешеходни пътеки на прави, многолентови участъци - с още толкова.Пбщинарите са за съд.

12

Бай Пешо

преди 5 години

Предлагам, управляващите, като при бездимните цигари да въведат акциз за мръсния въздух, който дишаме в София!И така ще имат повече постъпления в бюджета с които да си плащат сметките и КОРУПЦИОННИТЕ ИМ СДЕЛКИ.

11

Анонимен

преди 5 години

До АнонименДо 10....Па язе се калявам с рикия и немам нито една пъпка!

10

Анонимен

преди 5 години

Па къпЕтЕ се бе ***.И пъпките ще изчезнат.Ей богу едно време със стражар са ги карали на баня.Сега -горди наследници продължават традицията. Алергия...като не се мият не алергия и гъбички ми динозаври в джнглата ще фанат.

9

Анонимен

преди 5 години

Докато ГЕРБ е на власт, мръсотията и алергиите в София ще се увеличават. Гласувайте пак за ГЕРБ, ако го искате.

8

Анонимен

преди 5 години

Много неща може да направи общината, но за това се иска работа, а възможностите за кражби не са големи. Примерно вместо както е сега хората да им се налага да паркират по тротоари и зелени площи заради липсата на паркоместа, може общината по примера на нормалните градове по света, да направи нормални паркоместа, местата, където сега се паркира, че и повече при добра организация на паркирането. Така ще се спре разнасянето на кал от паркираните коли, а не със забрани, както си мислят онези 80%.

7

Анонимен

преди 5 години

През лятото повече хора са по улиците и ако общината в София си свърши работата и ги мие редовно,замърсяването с фини прахови частици (ФПЧ) може да се намали 20-25 пъти. През зимата замърсяването с ФПЧ е в пъти по-голямо заради използването на дърва, въглища, гуми, пластмаса и т.н. за отопление, но по-малко хора са по улиците заради студа. Би трябвало да се направи както в Лондон след Големият смог - да се забрани отоплението на твърдо гориво,но не виждам как ГЕРБ ще спре основните си избиратели

6

Анонимен

преди 5 години

Основният източник на праховите частици в София са неизмитите улици и тротоари, както и отоплението на въглища, гуми и дърва през зимата. Реално това замърсяване всяка година се увеличава, а за замазване на положението, фандъкова обвинява автомобилите за това замърсяване.

5

Анонимен

преди 5 години

Като за начало, може всеки ден да се мият улици и тротоари, както си беше по времето, когато алергиите бяха рядкост. Не помня кога са последен път миха улицата, на която живях 28 години в София. Май през това време я измиха само веднъж през лятото на 1989 година.

4

Анонимен

преди 5 години

Според една от теориите когато човек спре да се бори срещу *** както го е правил милиони години наред, резултатът са алергии. Имунната система трябва да е винаги активна, ако не с реални заплахи, то унищожавайки своите клетки. Трудно ще намерите алергичен индиец въпреки мръсния им въздух. Той, разби ра се може да отключи вече съществуваща алергия, но не и да я създаде. И ще става все по-зле статистически колкото по-стерилни ставаме.

3

Анонимен

преди 5 години

Искат да попитам, къде са ЗЕЛЕНИТЕ в тази ситуация ? Или те само за втория лифт се появяват, като си вземат "заплатите. Понеже лифта щял да премахне 100 борчета, нищо че 1/3 от държавата се топли на дърва цяла зима.

2

Анонимен

преди 5 години

До кога ще дъвчете една и съща тема. Кога общините ще почнат да асваитират всяка кална поляна и да налагат глоби за мръсни блоково пространства ? Трябва да започне национална политика са тази мръсотия. Неможе 2018 да продължава да е кал и прах на всякъде. Аз не моа си отворя прозореца на колата през деня се едно съм на сафари.

1

Аз

преди 5 години

"Няма съмнение, че замърсяването на околната среда и особено т. нар. малки прахови частици са много сериозен фактор. Където е по-мръсно, има повече алергии. Това се отнася и за България. Все повече децата започват да се раждат с алергии"И утробата на майката ли е замърсена?