93

Анонимен

преди 5 години

Германия чистачки в почистваща фирма, работи в хотел 10.30 Е на час. + допълнителни 25 % над надницата в неделя ако работи. 8 часов работен ден. Пари за отпуск лятото. Равносметка 2 000 Е нето.

92

Анонимен

преди 5 години

Че защо да не внасяме евтина ръка ? Какъв е проблема ? Къде пише че някой е длъжен да ти дава 1,5к заплата ? Я ми покажи.Германците и те ви вземат за евтина тъка и англичаните и щатите. Не откриваме топлата вода спокойно. Седнали двама панелки да обсъждат , какво трябвало да им плащат :)) Направете фирми и плащайтеее ве какво чакате ?

91

привет от Германия

преди 5 години

До месараможе да сте сигурни че 500 - 600 лв. е по документ, а реално им дават два или три пъти повече..............................От кога е тази промяна в България ?!Аз когато живеех и работех в България винаги получавах по-малко пари отколкото е описано в трудовия договор !

90

Асен

преди 5 години

До месараИ аз така си мисля, защото 500 лв. е заплата за абсолютно не квалифициран персонал, който изпълнява много лека работа. Ако приемем, че те са неквалифицирани всичко е добре, но работата е доста тежка, смените надали са по 8 часа, бакшиши не получават почтни никакви и са на крак през цялото време. Под 1200 лв. не бива да получават хора, изпълняващи подобна работа.

89

Анонимен

преди 5 години

До 88Чак пък никой. 95% са българи на всякъде. Това че има недостиг е от факта , че постияно се разширява легловата база и заведения.Виждам злобата ви, но си е за ваша сметка. Като не ви харесва ...пътищата са отворени ...търсете си късмета другаде. Или станете шефове и давайте по 3к ...:)) което най вероятно няма да стане. Много като вас слушал, още никой не е дал такава заплата.

88

Анонимен

преди 5 години

До ПецатаБобии, Бобииии ...!

87

Анонимен

преди 5 години

5-600лв на месец, хахаха после пак да питат защо никой не отива да им работи

86

Анонимен

преди 5 години

Браво отърваха св от руската хватка и тръгнаха по света. Важното е че българите са домакини , а не гости . Успех на бизнеса. Оптимизирането на разходи е важен за успеха.

85

месара

преди 5 години

може да сте сигурни че 500 - 600 лв. е по документ, а реално им дават два или три пъти повече.

84

привет от Германия

преди 5 години

Когато чуя ,че германски сервитьори ,строители и др. масово отиват да работят в България или в Турция тогава ще кажа ,че тези две държави са икономически просперирали ! Но при положение ,че внасяте работници от Украйна или северна Корея нищо хубаво не мога да си мисля ! Германия също внася работници от чужбина но без да подбива законно приетите цени на труд и така не ощетява германските работници ! А в България се подбиват цени , търсят се роби за по 500 лв. заплата !

83

Анонимен

преди 5 години

Мутро-хотелиерите и сомалийци ще докарат само и само по-малко да плащат.

82

Анонимен

преди 5 години

Ооо, много им дават! Как може толкова много да им плащат?!?!

81

Анонимен

преди 5 години

Да се вдигне минималната като в Румъния на 900 лева пък да плащат колкото искат. Да плащаш 500 лева е опасно- туристите може да пострадат от качеството, а и да се стимулира сводничеството по курортите и да избягат семействата.

80

Анонимен

преди 5 години

Горкичките ... едва ли ще повторят.

79

привет от Германия

преди 5 години

До къде стигнахте ! Да търсите работници ,които да работят за 500 лв. на месец ,а българите да бягат в чужбина както турци бягат от " развитата Турция " и пренаселиха Европа ! Само в Германия турците са 5 милиона ! Сега от 85 милионна Турция едва половината са турци , 20 милиона са кюрди ,другите са българи, араби ,сирийци , арменци и прочие и прочие ! С България ще стане същото ако бай *** не започне да плаща нормално и да задържи българите в България

78

Анонимен

преди 5 години

Не разбрах какъв е проблема да идват украинци и молдовци да бачкат тук. Вие ако работите за 500 лева, проблема си е във вас. Работа друга няма ли? Чужбина няма ли?Вие мозък нямате ли? Какво чакате на държавата? Свърши тая преди 30 години. Обслужващия персонал по цял свят не е платен. Никъде няма сервитьорки милионери.

77

Анонимен

преди 5 години

Който иска да се продава евтино, аз-не, благодаря. Ако ще да съм на социални помощи и/или просяк някъде, но не се продавам за евтино!

76

Да да...

преди 5 години

До привет от ГерманияДа кога стана калайджия, кога ти почерня г*за" имаше такъв култов лаф! Не виждам нищо лошо да се взимат работници от чужбина, в крайна сметка те също за пари работят, а и съдейки по това, че съм от морето - доста по-съвестно... Знаят, че ако не го свършат си отиват, а това не е добре за тях! Живи и здрави

75

Анонимен

преди 5 години

Отварянето на границите за работници води до приравняването на заплащането на всички с това на най-ниско платените. Затова цивилизованите страни полека се превръщат в афро-азиатски ko4ини

74

Нестор

преди 5 години

До До 69Освен това урките са невероятни клошари, от чорапи, обувки, стари електроуреди оставени пред къщите та се стигне до крадени велосипеди всичко се праща в Украйна!