7

ИванВазовМайкаМи

преди 5 години

В рояка спомени свещени,де моя дух сега се губи,се твоят образ въжделенидухът ми, майко, среща, люби.Ти люлката ми си люляласъс песни жалостно-упойни,над мен по цели нощи бдялапрез мойте нощи безпокойни.Под твоето крило растял съм,наяквал съм под грижи мили,от твойта реч и взор черпал съми радост,и духовни сили.Душата ми от теб научида мрази, да обича страстно,от твоята душа засучилюбов към всичко, тук прекрасно.Ти ме роди, но ти ми дадеи светлото, що в теб блещеше,ти и човека

6

до маке 1

преди 5 години

Ей до македонеца. ВАЗОВ Е РОДЕН В СОПОТ. СОПОТ В Македония ли е???? Кат НЕ знаеш по- добре НЕ ПИШИ глупости.

5

Джедай Мастър

преди 5 години

Ела, Горкo да те погаля!Бацни ръката, що с любове тебе била и ласкала:във теб съдбата ми е далаза всеки ден приятел нов.

4

ШибиРиби

преди 5 години

Kaвaлu нещастни - изпробвах цитат на най известото стихотворение на Христо Ботев и сте се наредили като папагали да харесвате. Толкова ви е и патриотизма!

3

PD

преди 5 години

И днес йощ Балканът, щом буря зафаща,спомня тоз ден бурен, шуми и препращаславата му дивна като някой екот *** на *** и от век на век!Пловдив, 6 ноември 1883И в който и век, Българина, да се опита да изгори връзката си с основния корен, Благодарение на който има смисъл от съществуването му, Ще има буря и Ек, с който да Вселената да му припомни, кой е и защо е тук. И Вазов е част от този Ек. Имало го е и преди него, има го и след. Щото основния корен на Белите Хора/ора/ари, и Българи Е!

2

Анонимен

преди 5 години

Изгорих всичк книги на Вазов през зимата в печката. Дори и най-непотребната книга може да се използва за нещо понякога.

1

ШибиРиби

преди 5 години

Голям поет голям писател, само поемата жив е той жив е стига да го уважават