243

Анонимен

преди 5 години

Китай ще изкупува 10 милиона тона, а световното производство е 5 милиона и българското 17 хиляди. Ще стане като Борисовото твърдение за петролния и газов черноморски гигант България.

242

Анонимен

преди 5 години

Пловдивска област е зеленчукопроизводителен район. За изкупуване на зеленчуци нищо ли не казаха? Имаме добри местни сортове, като пловдивска тиква например.

241

радев

преди 5 години

До Анонименнали продадохме фабриките

240

радев

преди 5 години

а Дган какво каза по въпроса

239

Анонимен

преди 5 години

Може би да са 10 млн листа, ша докараме китайци да броят щото на нас все не ни се получава математиката.

238

Анонимен

преди 5 години

Преди години един наш външен министър щеше да продава кибрит на китайците и щяхме да забогатеем набързо. Но не стана. Сега пък с тютюна. И не е ли по изгодно ние с нашият си тютюн да им правим цигарите и тогава да им ги продаваме. Иначе сме се превърнали вече на суровинен придатък към други.

237

Анонимен

преди 5 години

Е, щом ще купува тютюн, а не цигари, значи става... Тоя съвсем ниразсипа...

236

Иван

преди 5 години

Да имаш само един клиент означава да имаш шеф, а когато имаш шеф трябва да го слушаш.

235

Анонимен

преди 5 години

<div style="position: absolute; top: -1000px; height: 1px; overflow: hidden;">Политическа сделка: Китай ни обеща да изкупува наш тютюнГолям праз!? Това ли е "голямото" постижение?!?Борисов: Предлагал съм дори да садим китайски сортовеВърхът на тъпотата! Нашите сортове ги купуват най-известните марки, за да си подобрят качеството на цигарите, а нашия умник ще ги замества с китайски сортове...

234

Анонимен

преди 5 години

Казал е , че е опасен, защото не е намазал от сделката.

233

Анонимен

преди 5 години

Цветанов каза , че Китай е опасен за България.Да се разберат с ББ кой лъже и кой може.

232

Анонимен

преди 5 години

Бахго, не е ясно кой е *** - тиквата или журналята. Как 10 милиона тона (колкото не се произвеждат на планетата) влажен тютюн, стават след ферментация на 10 хиляди тона сух тютюн. Значи по време на ферментацията и манипулацията изчезват 9,990,000 тона вода. Ми България ще потъне бе!

231

Fallschirmspringer

преди 5 години

България от промишлено-аграрна страна ,устремно се превърна в изостанала аграрна.Тоталната деинустриализация на държавата се нарича ,евро-атлантическа интеграция.Така успешно се интегрирахме ,че вече изчезваме.Това разбира се не е заслуга само на ГЕРБ,а на всички управляващи правителства през последните години.Като едното нищо, визитата на китайския примиер може да се смята, като предварителен оглед на бъдеща родина.Все някой трябва да насели тази земя ,след изчезването ни

230

Анонимен

преди 5 години

Хубаво, гледайте тютюн, чушки. Промишленост няма, какво да правя!

229

Анонимен

преди 5 години

В доклада на националната сигурност нали пишеше Русия враг, преди малко време Китай тоже враг. От Русия искаме газ, туристи, и пр. и пр. като врагове, сега от Китай пак искаме да ни купува тютюнеца който ЕС ни ограничи като декари и пак да дойдат туристи. Как така днес едно, утре друго? Пък и какви врагове мое да са ни Русия и Китай, на некого да, но на нас не.

228

Анонимен

преди 5 години

Оле олееее връщам сеееее... Стига с тая чужбина и тая *** Англия и джендарите и ислямистите. Разпадат се яко тука и не им ща тука парите искам в България да нижа татуууун.

227

Анонимен

преди 5 години

Вече ми се пoвpъщa като го видя тоя пожарникар. Като този нeщacтниk и пpocтaк едва ли има втори. Никъде по света няма толкова пpocт и необразован човек на толкова висок пост. ГЕРБ трябва да си отидат час по скоро, за да има шанс държавата да оцелее.

226

Анонимен

преди 5 години

Явно в Китай мерките са различни 10000 тона или 10 млн листа се казва в статията. А имайте предвид кой прави изявлението. Все пак човекът е прочел една книга и то приключенска.

225

Fallschirmspringer

преди 5 години

"""Сега политически обещавам, за да се подобри икономиката на тези региони на България, Китай да изкупува до 10 млн. тона тютюневи листа годишно"""Та ние за 300 години не можем да произведем такова количество тютюн.Журналистите правят ли разлика между тон и кг.То бива малоумие ,ама чак пък толкова.За 2016 год. са проиведени: Ориенталски тютюни-6056 тона,,сорт Бърлей-800тона, сорт Вирджиния-4936тона.Предполагам ,че дименсията е /кг/,а не тон.Всичко това е по-малко от 12000 тона/годишно

224

Анонимен

преди 5 години

И как точно ни ограбиха Руснаците, през 80 години сме произвеждали до 100 хиляди тона тютюн сега между 15 и 18 хиляди. Марките ни цигари до днес се котират в Русия, но ние понеже сме евроатлантици не продаваме там.В договора с ЕС ограничихме производството на тютюн въпреки че най хубавият ориенталски тютюн се ражда у нас и бяхме първи по производството му на глава населени,а най хубавото Малборо се правеше тук Ама те руснаците са ни все виновни.