79

Igor

преди 5 години

До komentatorДа, всичко се оказва блъф от цигарената компания, която нямало да увеличи цените въобще!

78

komentator

преди 5 години

Имам приятел в цигарената компания и ми каза, че в последнитедни е имало много силна вътрешна кампания всички служители да пишат по форуми и да споделят постове във фейсбук. В крайна сметка България е държавата с най-ниски акцизи за Iqos в Европа. Навсякъде е било от 70% нагоре от стадартния акциз. В крайна сметка 3,5 лева от кутията остава за производителя.

77

Петя

преди 5 години

Здравейте Пушачи! Моля Ви, не отказвайте цигарите, защото се разбра, че ние пушачите сме основното перо в бюджета.

76

nina

преди 5 години

Малка грешка в заглавието: ПОРЕДЕН обрат..., а не ОБРАТ....

75

Вижда се

преди 5 години

Бойко Борисов си държи на думата.

74

Анонимен

преди 5 години

До Бисерчо. А ти какво предлагаш?

73

Байфидан

преди 5 години

До Огнян. И като си отидат гербаджиите кой идва? Кой, бе тарикат? Само кажи кой и после чети коментарите.

72

Biser

преди 5 години

Колко сте жалки и смешни и не мога да разбера как може да търпим такава наглост.Властта се подиграва с нас, не само цигарите а всичко се повишава. Защо не сравним и заплатите в Европа и в България ?

71

Анонимен

преди 5 години

Няма една западна държава в която хората да са толкова бедни като в България , не се наядоха тия не се напиха

70

Джедай Мастър

преди 5 години

"Ще наложим практиките на държавите от ЕС. Там 70% е акцизът за електронната и 100% е акцизът за нормалната цигара. Затова смятаме, че ще е нормално да започнем към този момент с 50%", уточни Цветанов."Хайде на бас, че няма нищо подобно в "практиките на ЕС", умствено изостаналият Цветанов естествено трябва да плямпа глупости.

69

Анонимен

преди 5 години

ЗАДНИ БАЛКАНИ !Германия спира разрастване на Европейския съюз !!!!!!!Тикво, Тикво засрами се !!!!!!

68

ognyanz

преди 5 години

До dodger: Ако спрем да пушим, а управляващите продължават да к'радат по същия начин, наистина ще закъса държавата. Еврофондовете (докато ги има) няма да ни спасят.

67

мм

преди 5 години

По простата логика като вдигнеш цената на дадена стока ,то се свива нейното търсене ,или се минава на контрабанда ,как тогава приходите в хазната ще са повече ?

66

dodger

преди 5 години

от цялата история става ясно колко зависима е държавата от пушачите. Ако спрем да пушим, държавата ще фалира

65

ognyanz

преди 5 години

До все тая: Не е съвсем така. Много се задържаха на власт гербаджиите, видя се какво може да се очаква от тях. Ако дадат един лев повече за пенсии, социални помощи, здравеопазване, гледат сетне да вземат два от джоба на електората. Време е вече да си ходят.

64

ognyanz

преди 5 години

Още от времето на Дянков всеки път, когато се вдигаше акцизът (а оттам и цената) на цигарите, все ни баламосват, че парите, получени в бюджета от увеличението, отивали за пенсии, здравеопазване и т.н. Достигнахме акциз 60%, а парите от акциза потъват в бюджета като в черна дупка. Патриоти, гербаджии, всички гледат как повече да измъкнат от джобовете на електората.Познавам хора, които от доста време си правят цигари сами, и сигурно ще стават повече.

63

Анонимен

преди 5 години

"По думите му с повишаването на акциза не се цели увеличаване на цената на цигарите, а да се намали печалбата на фирмите." Хахаха, това само Цв. Цв. може да го роди. Щото кой плаща акцизът- фирмите или хората? Хора, спрете да пушите. Нито е модерно, нито е готино, нито е задравословно. И най-важното, пълните гушите на едни хора, дето вече са си ги напълнили предостатъчно.

62

все тая

преди 5 години

До HandelДали ще гласуваш за БСП или Герб няма значение!Все е БКП/ДС!

61

Анонимен

преди 5 години

...защото пък синът ми пуши а искам да се трови по-малко.Ами изобщо да не пуши и няма да се трови... или това не може да го разбере някак си ... ;)

60

Социален комунист

преди 5 години

Акциза отива в хазната, а от там при болни, пенсионери, инвалиди, онкоболни ...Значи трябва още по-висок акциз да имат.