23

Филолог

преди 5 години

До АнонименИ твояТ учител също.

22

Анонимен

преди 5 години

До Родител"Наглеци!Как се оправдат само.Трвбва да подадат озтавка.""ОЗтавка" май трябва да подаде учителя ти по български език.

21

Родител

преди 5 години

Наглеци!Как се оправдат само.Трвбва да подадат озтавка.

20

Кирил

преди 5 години

До авторите:И в други части на България има елитни учебни заведения. Защо не ги споменавате. Умни деца има и в малките градове. Това говори колко са ограничени авторите на статията.

19

Анонимен

преди 5 години

Ми то cтaдото определя бала. Тия хора не разбраха, че СМГ обучава на ниво само най-най-талантливите една шепа деца, а останалите няколко стотин само запълват бройката за голям бюджет. Ама кво да ги окрехваш, пpocтотията не ходи по гората.

18

Аз

преди 5 години

До AvtorПразна лейка и на частни уроци да ходи, файда няма.

17

Анонимен

преди 5 години

Директорската длъжност следва да е мандатна. И това е мнението на всички учители, които познавам. А те никак не са малко.Окопали се разни типове там и в МОН, с багер не можеш ги изрина!

16

Анонимен

преди 5 години

В системата съм, другарю 12 и 14. И знам, че кадърните не се допускат до ръководни и експертни длъжности. Дори в провинцията по училищата няма места за учители. Няколко дами завършиха последните години и не могат да започнат работа, защото няма къде. Няма къде от бездарни хрантутници.

15

Анонимен

преди 5 години

Ти ще кажеш, че няма! Освен ако не си директор или лежащ бюджетен в някой инспекторат или в самото министерство. Лично аз познавам поне 10 учители и още толкоз хора, които не работят тази професия, понеже няма места за такива из училищата, а търсят. Места има, специалисти няма - работа кадърна да вършат. Само мятат поли и крачоли и чакат да дойде заплатено време.

14

Аз

преди 5 години

До Анонимен - 4И като си подадат оставката, още по-некадърни ще дойдат. Защото е много лесно отстрани, но ако си в системата ще видиш за какво става въпрос.

13

Lina

преди 5 години

В 12.00 излязоха някакви резултати,в 12.30 резултати няма. Уелкъм ту Бг...

12

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен - 8Кандидати няма нито за директори, нито за инспектори, ти си провеждай каквито си искаш конкурси.

11

Анонимен

преди 5 години

Тези деца заминават- за България ползата няма да е много голяма...

10

Анонимен

преди 5 години

ОТНОВО рекламират СМГ, на кой ли е инициативата?

9

Човек

преди 5 години

Безобразие! Не стига, че омазаха тестовете, особено по БЕЛ, а сега две седмици едно нормално класиране без грешки не могат до извадят. Оставки и уволнения!Стига подигравка с труда на учениците, достатъчно голяма подигравка е, че държавното образование на практика е частно, тъй като успеваемостта се дължи основно на частни уроци!

8

Анонимен

преди 5 години

ОСТАВКА НА МИНИСТЕРСТВОТО!НА ИНСПЕКТОРАТИТЕ!НА ДИРЕКТОРИТЕ!Провеждане на конкурси с организатори - външни лица за подбор на истински компетентни кадри! И отпадане на този начин на подбор при кандидатстване в гимназиите! Подготвените ученици знаят повече от мишките в министерството!Срамота!

7

Анонимен

преди 5 години

Никой не иска да работи.Всяко иска да е шеф на нещо. Бизнесменче, това, онова.

6

...

преди 5 години

МОН объркаха баловете и класирането. Свалиха го от профилите, сега чакаме да го направят пак. Също чакаме и оставка. Това е недопустимо! Не стига, че имаше грешки в тестовете, ами и сега в класирането. Иначе отнемат точки за смешни грешки, когато става дума за ученик.

5

Avtor

преди 5 години

Сравнявате ябълки с круши - балът за СМГ се образува по много по-различен начин от този за езикови гимназии и за професионални училища. Въобще, цялата система с кандидатстването след седми клас е порочна, защото сортира децата по успех, постигнат чрез доходите на родителите, инвестирани в частни уроци. Тази система възпроизвежда социалното неравенство. Ползата е за сивата икономика - с покровителството на системата, доставчици на частни уроци преразпределят необложено родителски доход.

4

Анонимен

преди 5 години

ОСТАВКА НА МИНИСТЪРА И НА ЦЯЛОТО РЪКОВОДСТВО В МОН!ДА БЪДАТ ИЗРИТАНИ!