79

Анонимен

преди 5 години

Щом се предлага от гепаджийте значи мит'ряла ще бъде пецакан! Това ще е видимия резултат. Парите свършиха затова се дигат цените и на горива и на стоки!

78

Анонимен

преди 5 години

Да се уеднакви почасовото заплащане в България и ЕС.Тогава да плащат болничните почасово.Така е справедливо.

77

74832

преди 5 години

Преливат от пусто в празно, докато ние си оставаме най-жестоко експлоатираните граждани на ЕС.

76

Анонимен

преди 5 години

До 11 имам усещането че НИКОГА не сте работили някаква работа. Това, което е написано е пълна утопия. Не може да се случи работниците, които си тръгнат след 8 часа и на следващия ден да останат без последствие. Четох и се смях.

75

Анонимен

преди 5 години

в България се променят нещата, но никога към по-добро и винаги за сметка на нископлатения роб български

74

Анонимен

преди 5 години

Васил Велев обаче бе на мнение, че в България се плаща повече, отколкото се изработва и добави, че всяка година заплащането на труда расте с над 10% Ето затова хората емигрират. Това да не зависи само от работника, колко ще произвежда. ЗАВИСИ ОТ МЕНИДЖМЪНТА, ОТ МАШИНИТЕ АКО Е ПРОИЗВОДСТВО, ОТ ОРГАНИЗАЦИЯТА НА РАБОТА. Хиляди българи РАБОТЯТ С НЕ РЕАЛНИ ОСИГУРОВКИ, НЕ СЕ СПАЗВА ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО, БАВЯТ ИЛИ ДОРИ НЕ СЕ ИЗПЛАЩАТ ЗАПЛАТИ.

73

СМЯХ

преди 5 години

Тук нещо ми прилича на Напознаване на Законите .Досега Закона беше такъв - НОИ изплаща болничен на работен ден , на база внесени осигуровки за 18 месеца назад . Независимо на какъв график си работил . Бюрото за Безработни имат същия модел , с разлика за 24 месеца назад . НОИ изплаща 80% за болничен , Бюрото 60% максимума .Къде е Уловката ?

72

Анонимен

преди 5 години

Имам чувството, че синдикатите работят само в угода на "работодателите".

71

12345

преди 5 години

Съгласна, но само ако и заплащането на труда е почасово, иначе няма логика! Сега чакам Домуса да ревне по всички медии, как бизнеса търпял загуби....

70

Анонимен

преди 5 години

В момента в който въведат почасово заплащане, това нищожество с бялата коса наречено - преЦедател трябва да ти плаща най-малко 100 лв надник! Трябва да се благодари, че живее в България и хората са робски търпеливи, ако живееше в друга държава досега щеше да е линчуван!

69

Анонимен

преди 5 години

Не се ли излезе на улицата няма да се управи тази държава само с форумно лакардии няма да стане

68

Разберете

преди 5 години

Почасовото плащане е въведено в Европа точно за такива работодатели като българските! Преди в Европа по същия начин се опитвали да прецакат хората, само че онези скачат и ги смазват и се правят законите в полза на работника!Почасовото плащане не е в полза на недобросъвестните работодатели, затова ще направят и невъзможното да не го приемат!

67

до 72

преди 5 години

Ами точно това ти казва човека - докато има балъци ще има и тарикатаи! Аре стига с тази робска психика, тръгваш си и толкова, като не се уважаваш му работи без пари след 16.30! Те затова бръмчат с джипове за по 200 000 лв., точно за това,от нашия балъшки живот!

66

Анонимен

преди 5 години

Василе, Велев, крадльо!!! Накрая и бангладешците няма да ви работят! Робовладелци мръсни! Карате коли за стотици хиляди, живеете в палати за милиони, синовете ви пръцат фолкаджийки по Бали, на болничните ви скапват бизнеса! Да останеш на заплата дано! Каквато плащаш на работниците си!

65

65

преди 5 години

Абе другарю коментиращ 67Ти от небето ли падаш,или гладен не ди си лягал.Кой си тръгва така ,след раб .ден,особено ако си при частник.Нещо не си в час.Или си безпощаден шеф,или си пишман работник,ден до пладне

64

Анонимен

преди 5 години

До 11В Сф може и да намериш по- добра работа, в Прованса- НЕ! Знаеш ли как се намира работа в малките градове? Ще те уволни за самоотлъчка, няма да признае, че те кара да работиш извънредно. Или ще измисли нещо друго- пиян си бил, крадял си, вреден си за фирмата. Из целия град ще те разнесе, че си най-черния и некадърния. Никой няма да те вземе на работа. Права в съда? Съдът е с чорбаджията.Кой ще ти е свидетел, колегите? Те ще подкрепят изедника, щото са зависими от него,ще останат без работа.

63

65

преди 5 години

Да не говориме ,че даже изискват и болничният да се носи до третият ден.Е ,нали сме болни ,как?Комшията ли да го занесе,а?Мисли си някой ,че фалшифите болнични ще спрат? Друг път.

62

pinko

преди 5 години

Кога заплащането на трудът ще стане почасово ?

61

65

преди 5 години

Скоро д_рНенков ,бивш зам.здравен министър призоваваше хората да не карат грип ,,на крак и да не се самолекуват.Да,ама 70% от нас това правят.Едвам се държим на краката си до петък ,та съб.и нед. да лежим цял ден.Защо ?За да не вземаме болнични,че работата ще ,,пострада без нас.А едно усложнение от грип е брохит или пневмония,нали така докторе?Е,,ама за тях се пие антибиотик 5_7дни.А кой е застрахован ,че ще боледува само веднъж годишно.Тоест ,изгърмял е 8-те дни.А после?

60

11

преди 5 години

За извънредния труд сте си виновни вие! Като дойде краят на работния днес си тръгвате! Ако ли не спирате да мрънкате! Като си спазвате работното време какво ще стане!? Ще ви уволни? Услуга ще ви направи. Ще си намерите нещо по-добро,а той други хора не. Всеки сам си е виновен!