18

333

преди 5 години

До аз-ътАко същото нещо се беше случило с твоето дете докато е на лагер или екскурзия пак ли щеше да се изказваш по тоя гнусен начин бе *** ?

17

Носете

преди 5 години

Носете им храна да спят поне вода да са имали. Това да се обезводниш е голяма смърт. Един не е ставал 3 дена от компа без да яде да пие вода и да спи и изведнъж станал станало му е лошо и паднал на земята умрял. Причината не е пил вода обезводнил се е и трябва да спиш и поне една филия две да си глътнал.

16

Анонимен

преди 5 години

ето я информацията, която липсва в този сайт и отговаря на въпроса "защо 4 месеца":- момчетата са там 10 дни без храна, изтощени са, не могат да плуват, малки са и няма подходящо оборудване да ги измъкнат. Дори и да го намерят трябва да преплуват близо 2 километра, което е доста тежко- намират се на около 1км под повърхността- водата в момента се изпомва, но се очакват нови дъждове. ще им доставят храна, както и медицинска помощ- друго предизвикателство е да им осигурят свеж въздух

15

Анонимен

преди 5 години

Добре е че са ги открили преди да станат канибали))) майтап. Ще успеят. Стискам им палци. И за урок да им е.

14

Анонимен

преди 5 години

Цели месеци, за да ги спасят, защото децата не знаели да се гмуркат. Все си мисля, че вариатн слагат водолазен костюм на децата и едно по едно с 2-3ма водолази ги измъкват ще го бутат ще го дърпат, то като си е с костюма няма проблеми. Така за няколко дена дори да не знаят да се гмуркат водолазите ще ги измъкнат.

13

аз-ът

преди 5 години

не знам защо но през главата ми минава онзи случай с миньорите в Южна Америка отпреди няколко години ? Чили ли беше, Венецуела ли ? НИКОЙ не вярваше че ще ги извадят, но държавата направи чудеса от храброст и пробиха земята с тръба и през тръбата ги измъкнаха. Наистина потресаващ случай, дано и тук всичко е наред накрая.

12

Gogo

преди 5 години

Успех на акцията и кураж на хлапетата. Ще успеете!!!

11

аз-ът

преди 5 години

не мога да разбера тази либерална истерийка или само планинарчета кеф-еят под тази статия. Разбира се, че трябва да се хвърлят всички усилия и вярвам, че ще има финален успех. Но за кое "браво" на момчета? Затова, че са елементарно кухи *** и са отишли без да преценят рисковете? Затова, че се харчи огромен ресурс да им чистят лай..та дето са сътворили? Проблема, включително в БГ, е че след това няма правни механизми тия юначета да си платят спасителната акция, или бащите им.

10

българка

преди 5 години

Дълбок поклон на спасителите !!! Щом са ги намерили, ще ги измъкнат полека-лека. Много ще е трудно, но съм сигурна, че ще се справят. Хората отвън имат воля да им помогнат и това е страхотно!!! Ако беше тук - досега да са ги отписали сто пъти !

9

.

преди 5 години

Смели хлапета! Мисля си, че ако аз трябваше да прекарам толкова време затворен в пещера щях да откача!

8

аз-ът

преди 5 години

дедовия ли са дирили вътре?

7

Стеф

преди 5 години

За тази ситуация спокойно може да се направи филм.Дано всичко приключи добре за момчетата и ще има какво да разказават.

6

До 3

преди 5 години

Това не е просто басейн, а е пещера с много камери и много "ръкави". Достигането до момчетата е много трудно, гмуркането става в адски тъмни води. Двама британци са подсказали на тайландците къде да търсят, дори и те са хората, които са ги намерили. Момчетата не са яли от 9 дн, първо трябва да ги захранят, после да ги стабилизират, после да мислят как да ги извадят.

5

Г-н Ангелов

преди 5 години

Дори е по-ужасно отколкото можете да си представите. В пещера възприятията имат съвсем различно измерение. Простете за сравнението, но тишината е направо...оглушителна. Човек може да полудее ако стои дълго време. Спасяването е трудна задача защото въжетата които биха могли да прекарат водолазите лесно ще се скъсат поради неравният таван. Истинската опасност дебне от теченията които отвеждат в други, запълнени с вода коридори и тунели. Преценката на специалистите е правилна. Дано имат късмет!

4

пещерняк

преди 5 години

До Анонимен3Ако толкова те интересува, потърси из предишните статии за новината и из други сайтове бе мързеланко.Аман от селски всезнайковци, дето са толкова кадърни, че не могат да заработят и 500 лв. Щом са казали 4 месеца, значи 4. бъди сигурен, че са по-компетентни и вещи от тебе.

3

Анонимен

преди 5 години

а какъв е проблема да ги изкарат един по един? за каква дълбочина става дума какво е това наводнение? за един месец ще придобият необходимата квакификация за леководолаз и сами ще излязат защо да чакат 4?!

2

анонимен

преди 5 години

Ужасна ситуация ! Но все пак имат късмет !

1

Анонимен

преди 5 години

Ужасно, да стоиш затворен в пещера и като дойдат спасителите и да те успокоят , че видиш ли до 3-4 месеца излизане няма.