34

???

преди 5 години

До Анонимен 28Гренландия е датска колкото Австралия и Канада са Великобритански...Като Гренландия е датска защо е напуснала ЕС а Дания е в ЕС?

33

МДА

преди 5 години

Пак "взето назаем" от DW ;)

32

До Енгелс

преди 5 години

Естествено че няма гаранция. И в сегашното положение, със дузина държави притежаващи ядрени оръжия също няма гаранция - тази игра при всяко положение ще свърши с лош край за всички ни. Но нещата стоят малко по-различно съобразявайки се със всички държави които притежават ядрени оръжия, и друго с малцина които диктуват правилата. Няма да има изнудване, извиване на ръце и други подобни ситуации, знаейки, че трябва да се съобразяваш със сила способна да навреди колкото всеки друг.

31

ognyanz

преди 5 години

До Анонимен 28: Каква Дания я обяви за най-голямата по територия Европейска държава?Европейската част на Русия 3 960 000 кв. километра, а Дания, дори и да се смята Гренландия с нея (не е сигурно дали може да се счита за европейска територия) няма и 3 милиона кв. километра.Не че има връзка с темата.А по темата - Израел никога официално не са признали, че имат ядрено оръжие. Но всички знаят че имат.

30

Енгелс

преди 5 години

До Анонимен 31Ако всяка държава притежава ядрено оръжие, няма гаранция че някой луд държавен глава с комплекси за малоценност, на държава която едва сме чували, няма да реши да го използва. Намам предвид Ким - той е в пълен разсъдък и много добре знае какво прави.

29

Анонимен

преди 5 години

За да се спрат войните, включително и потенциалните световни, всяка държава трябва да притежава ядрено оръжие. Така ще има гаранция за суверенитет, и държавите при всяко изостряне на каквато и да било ситуация, ще бъдат принудени да седнат на масата за преговори, а не да почват с война, защото това ще означава гарантирано взаимно унищожение, а на всички им се живее. Ето ви, една бърза рецепта за вечен световен мир.

28

Анонимен

преди 5 години

Ядрени оръжия гаранция за мир. Звучи жестоко. Пътят към ада е посланик с добри намерения. Технически мощен, духовно слаб е човешкия род.

27

Енгелс

преди 5 години

Ядрените оръжия са гаранция за сигурност! Без ядрени оръжия би имало много конвенционални войни.

26

Анонимен

преди 5 години

До 20Малко си зле с географията. Дания е най-голямата европейска държава по територия! Гренландия е датска.

25

Анонимен

преди 5 години

До ТHE ПатриотДа ама ще трябва да изкарат Русия от него първо.

24

Анонимен

преди 5 години

До 22Колко сте глупави не е истина просто... Кой реши да преговаря по-точно? Май шишко клекна накрая а? Нали щеше да унищожава САЩ ко стана?

23

Анонимен

преди 5 години

Оф едните били имали 1000 другите били имали 2000 ... и? Хайде използвайте ги като стем ного отворени.

22

безпартиен

преди 5 години

За въоръжаване -заеми!За разоръжаване-заеми!Общото и в двата случая е,че се вземат от банки.Частни!Плащат единствено народите!

21

ТHE Патриот

преди 5 години

НАТО и ФАЩ в плитък гроб :)

20

Анонимен

преди 5 години

Само дето БВПто им е 7-8 пъти по-ниско от на някой страни... Колко е минималната месечна заплата в Русия ? 149 евро ? Къде са им руските сптки ? Защо, когаотмвляза на гости на заможни руснаци, всичко е японско или корейско ? Защо не е Руско ? Защо всеки иска да кара немска или японска кола ? Те са, като The Mountain от GoT, ама ако има тип II диабет и дългогодишна анемия. Голяма мечка, лоша з малките, ама много слаба. Дано се излекува и д заживеят добре хората там.

19

Анонимен

преди 5 години

До КрайСеверна Корея има и затова преговарят с нея

18

Бонобо

преди 5 години

Да бе, държиш четири аса и едно в ръкава и си покерно джудже! Тези полуумни, които обявяват Русия за икономическо джудже, са толкова зле с горния крайник, че за тях марковият автомобил и последният модел айфон са върхът на цивилизацията! Люксембург с потресаващите си технологии и производства колко по-велика икономика има от Русия с нейния интелектуален и производствен потенциал, бе празноглавци?Китай изпрати луноход, а Япония вчера гръмко пръдна и ракетата й се взриви над площадката. Смях!

17

Анонимен

преди 5 години

Към Не била Русия икономическо джуджеРусия има 6 пъти повече БВП от .... Дания. Дания е с размерите на Македония. Преди 5 години бешею още по-жлако, зщаото Русия имаше едва 4 пъти повече.Не знам, какво разбираш под джуджета и исполин, ама май ти се разминава юемнието с масовото такова.

16

Анонимен

преди 5 години

Преувеличават много.За момента развитието на атомните оръжия е замръзнало за последно на ниво някъде около 70-те на миналият век.Четвърто поколение.Тогава са разработвали дизайни на толкова мощни оръжия,че в един момент са осъзнали че ще достигнат способности на разрушение неподлежащи на контрол.Например да унищожат цял континент с един два заряда.Това ще довете до катаклизъм от планетарен мащаб.За това са спрели да развиват това безперспективно действие.Сега просто подържат бройки.

15

Край

преди 5 години

Отдавна не бях гледал такъв мач.