119

сб

преди 5 години

До ИвановУвеличиха се и децата със СОП! Образователната ни система няма ясна политика към тях. това също демотивира!

118

сб

преди 5 години

До ИвановАбсолютна истина! Това се случи с мен!

117

Алекси Жмукич

преди 5 години

До 118Всеки знае че ромите са; Добре образовани хора с изключително висока култра, завидно възпитание и изтънчени маниери. Те са много честни и никога не се поддават на корупция. Те не са мошенници и изобщо не крадат и лъжат. Те не изнаслват деца, стари жени и каквото друго им попадне. Тяхната чстност и откровенност са посовични и думата ци~анин е станала синоним на чест и висок морал. На всичко отгоре чистоплътността и хигиената им са на завидна висота. Най вече те са се прославили с тяхното трдолюбие и че винаги стриктно спазват законите.

116

Сънчо

преди 5 години

Всички знаят, че ромите не са способни да се интегрират в никое цивилизовано общество, защото нямат интелектулният и еволюционният потенциал. Доказали са го хиляди пъти. Комунистите навремето положиха много усилия да ги интегрират и поочовечат, но не става. Когато ги смесят с нормални хора, те не само че не се опитват да се покачат до тяхното ниво, но се опитват да ги свалят до тяхното. Великият американски писател Марк Туейн каза;"Никога не се опитвай да учиш cвиня да пее! Само ще си загубиш времето и ще ядосаш cвинята!"

115

Анонимен

преди 5 години

Всеки има право на избор с кого да учат децата му. Аз няма да рискувам бъдещето на моите деца просто за да се "пиша" толерантен и либерален сори. Не очаквам и от другите родители да го правят. Всичко друго е диктат...

114

Анонимен

преди 5 години

И да има дискриминация, какво от това ? Не ги харесват, не ги пускат и топка ... Пуууу, вече на много важни зехмк да са правими.

113

Иванов

преди 5 години

Никакви места не липсват. Истината е че, където ромите минат 10 % граница на наситеност в някой клас рязко спада нивото на учене в целия клас. Ромите "теглят" успеха рязко надолу. Учителите се демотивират от ромската атмосфера в класа и не преподават пълноценно. Българските ученици започват да копират някои ромски навици. Нещата тръгват надолу и родителите теглят децата в "български" училища. Ако греша опровергайте ме!

112

наблюдател

преди 5 години

Липса на места, разбира се.

111

opps

преди 5 години

Над две и вече говорим за ТУМБА!Пазарна икономика сме - предлагането е спряма търсенето....

110

Една добра идея

преди 5 години

Ами може да се въведат критерии за прием,които да важат за всички и няма да има дискриминация.Примерно-добро владеене на български език,адекватно поведение,хигиена.На не вписващите се в изискванията ще се осигури обучение,но в друго училище.А в класовете ще има освен учител и възпитател(по-ячък).Тия,които покажат желание и резултати могат да преминат в нормалната категория.И обратното-буйните да се върнат в "Б" групата.Времената на Сорос вече отминаха,така че може и по-твърдо с етноса!

109

Анонимен

преди 5 години

А пък на моето не му приеха и документите, защото по време на кампанията бяхме в чужбини и то учеше там. От пиле мляко искаха при положение, че по-големите ми деца са в същото училище. В крайна сметка взехме решение и големите да дойдат тук, а не да се връщаме в БГ. Образовайте си ***, но не и с моите данъци.

108

Анонимен

преди 5 години

На чалгарите Софка,Тони Стораро,КондьО,и останалите певачи, децата защо не учиха за учители или лекари а пак сатанаха чалгари?Защото толкова им е умствения багаж-чака рака.На ромския "лидер"Цветелин Кънчев какво работят децата? А на царо им Киро? А на бат'ви Сали?

107

до българофил

преди 5 години

Днешните паралелки са с около 22 - 23 деца, най-много 25.Ако в такава парлелка има 2 - 3 ***, класът е управляем и учебния процес в общи линии е нормален.Но ако са над 5 дисциплината става трудно удържима.Ако са 10 или повече, това вече не е клас , а менажерия.Учителите много добре си знаят тези пропорции и не им е необходимо да ги поучават нагли адвокати.Защото българите си изтеглят децата от такова "училище", скоро след това и *** престават да ходят и училището умира

106

ИМА И ДРУГИ ДЕЦА,

преди 5 години

освен ромчетата.И, представете си, тези деца също са ценни за България. За разлика от ромчетата,ТЕ ИСКАТ ДА ПОЛУЧАТ ОБРАЗОВАНИЕ, ИСКАТ ДА УЧАТ.Грижата именно за тези деца е продиктувала решението на онази училищна директорка да не приема ромчета.Това може да разбере само онзи, чието дете е учило в паралелка, в която е било записано едно-единствено ромче, убедено в своята неприкосновеност, нежелаещо да учи, но решило от време на време да седи в час и, естествено, да прави каквото си иска!

105

хм...

преди 5 години

Крайно време е да разберат, че ако не се породи у тях самите желание за интеграция ще бъдат тотално отхвърлени от обществото. И ТО няма да им плаща сметките. т.е. ако са 2 в клас ок, ако са 3 вече са г-па и са неуправляеми има ли някой да не го е разбрал?

104

Iceblast88

преди 5 години

До 102Причините са ясни за всеки с интелект . Хората се опитват да се грижат за потомството си. С други думи, когато един българин едвам изхранва себе си, то той няма да направи дете защото не желае да го отглежда в мизерия и лишение.

103

Анонимен

преди 5 години

...Бъдещето не е на най-добрите, а е на тези, които се плодят най-много! На Земята така стоят нещата....___Много си в грешка .Човекът е най-уязвимото, най- лесно унищожимото нещо на тази планета.И количеството не значи качество.Така че бъдещето е на най-добрите а не на плодящите се безхаберно .

102

веднага

преди 5 години

Даниела Михайлова, адвокат от Сдружение "Инициатива за равни възможности", да изнесе данни какво са завършили и какво работят за благото на държавата децата на ромските барони.Колко инженери,лекари,учители,архитекти,ИТ специалисти,пилоти,и други полезни професии са излезли от тези богати ромски семейства.

101

Анонимен

преди 5 години

Хубаво де българи, а защо вие не създадохте повече деца, а си го държахте в пoтypите? Сега мрънкате, че бъдещето било на ромите (което ме съмнява), а не беше сложно да се сетите, че с по едно две деца няма да ни бъде! Нямаше нужда някой учЕн да ни го обяснявя. Бъдещето не е на най-добрите, а е на тези, които се плодят най-много! На Земята така стоят нещата.

100

Анонимен

преди 5 години

Писна ми от този етнос.