137

Минно геолог

преди 5 години

До СредногорецНе, грешиш или умишлено заблуждаваш. Капацитета на рудника в Челопеч е 7,43 млн. тона руда със съдържание на злато 5,47 г. на тон. При добивите които реализират Дънди прешъс и при цените на златото днес това са около 980 милиона долара годишно, почти милиард, които изнасят от България, а в същото време плащат по 700 лева заплати на работниците.

136

Анонимен

преди 5 години

Яко са се разбързали да свалят ББ. Даже Д излезе от дупката да грачи. Загине ли бесепето, пада и производното и заедно с учителя по литература Захариев - местан.

135

Сметководител

преди 5 години

Добре де това увеличение с 9 % на заплатите как го изчислихте ? Както винаги средностатистически ! Ако 1 от 100 е получил увеличение с 9 %, какво ги грее останалите 99 човека ? За тях увеличението на сметките си е чисто от 11 %. Статията ви е непълна и неточна, къде сте включили увеличението на цените на стоките от бита ? Най-интересното е, че увеличенията се правят през лятото, когато българина си мисли за море и планина, защото ако стават януари се сваля правителството.

134

Жо

преди 5 години

МАЛКО АРИТМЕТИКА-Крайната сметка е важна! Имам предвид, къде отиват най-много от парите ни.Поскъпването на тока и парното ще вдигне месечната ни сметка с 7 лв и 50 ст.В същото време ЕЖЕДДНЕВНАТА ни сметка в магазина, ако е била 10 лв скача на 15 лв., ако е била 15 лв скача на 22 лв.30 дни по 6 лв отгоре в сметката правят месечно 180 лв повече разходи.Ето там е поскъпването, което ни прави по-бедни.

133

Анонимен

преди 5 години

До АнонименПутин не ви ги вдига! Някой друг!

132

Анонимен

преди 5 години

Логиката е Терминал 2 и никакво връщане в тая дупка бг !!! При 1000 евро мин. заплата бензина е 1.24 литъра , кило банани 0.79 , два шоколада 0.90 цента тук 2.50 същите в лидл .. Не мерси съм !

131

Увеличение?

преди 5 години

Никой не пита за увеличените транзитни такси от Украйна, и повишеният акциз от ЕС.Неудобни въпроси, нали.Защо в Беларус и Германия цените са по-евтини.Беларус се договаря с Русия, БГ пляска шамари за сметка на народа, защото ГЕРБ не ни плаща тока. ЮП не се построи - директно - без играчи по веригата.ВЕИ-та и волтаици си върнаха инвестициите и тока трябваше да е евтин - за това не се говори.Орешарски ви свали тока с 10 %, за 6 месеца.Гербаджиите и ДПС го свалиха.Да живее Ердо и ДПС

130

Анонимен

преди 5 години

Нормално ,но закъсняло увеличение... Това е единственият начин българите да бъдат накарани да работят повече ,а не да се угояват, като шопари по Коледа.90% от българите искат добри доходи с малко работа, но това не е възможно никъде по Света...

129

Бенджамин Франклин

преди 5 години

Народ който заменя свободата за временна сигурност не залужава нито свобода нито сигурност!

128

Анонимен

преди 5 години

Проблемът на България сега е, че още живеем в комунизма и ни упралва проруската БКП - ГЕРБ/БСП/ДПС/Атака. България трябва да се изчисти от комунизма и да избвере нови про-западни политици реформатори които да въеведат капитализъм и демокрация и българите да взимат по 5 хил евро заплати като на Запад при капитализма.

127

до 125

преди 5 години

Президента Франклин е казал най-добре каво е демокрацията това са два вълка които спорят кой да изяде агнето. Демокрация има само ако агнето е въоръжено и оспорва вечерята на двата вълка. Тома е пробем на цялото човечество с изклюение на САЩ и Швецария където овцете са въоръжени.

126

Анонимен

преди 5 години

Страната е в подем благодарение на мъдрата и справедлива политика на Генерал Борисов. Само ГЕРБ! ПОБЕДА! МАЧКАЙ КОМУНИСТИТЕ!

125

Средногорец

преди 5 години

До Анонимен 109Дънди прешъс изнася от България злато за 1 милиард долара годишно като плаща само 1% на държавата.Дънди прешъс не може да добие злато на тази стойност.Капацитета на рудника в Челопеч е 2,2млн тона руда със съдържание на злато 5,36г на тон.Сметни колко е добива и каква му е стойноста преди да пишеш глупости.Хайде, сложи 30% печалба, което силно ме съмнява и виж какви глупости пишеш.Концесионната такса отскоро е 5%.Правителството води ,,тайни преговори" до преди няколко месеца.

124

Анонимен

преди 5 години

Проблемът на България и българите сега е, че България в фрашкана с проруски платени ***. Главната цел на българите сега е да се изчистят от платените проруски ***. САМО И ЕДИНСТВЕНО тогава България може да се оправи и да започнем най-после да взимаме големите западни заплати.

123

Анонимен

преди 5 години

Проблемът на България сега е, че народът ни е едно общество от абсолютно послушни овце, а българите трябва да овълчат, вълци да станат хората в България ако искат да ги уважават и слушат политиците и да работят за тях и да им служат.

122

Увеличение 7 лв.

преди 5 години

Не е вярно, за 3 месеца сметка за парно и топла вода скочи с 24+7=31%.Ако сметка за парно и топла вода е била 120 лв. сега става 162 лв. увеличение 30 %. ДДС 20% сметка под 200 лв. зимата няма да видите.Тока от 45 лв. година - в момента е 60 лв. за печка, хладилник и пералня.Жената готви 3-пъти седмично.Ако взимате 1200 лв. заплата, без данъци чисто хиляда - 35% от ср. заплата отива за ток, парно, вода - студена, топла, данък смет.Германия 10% от чиста средна заплата, Дания-5% Белdрус - 2%

121

Гoшу

преди 5 години

До 119Брееееей, ти от яд и злоба чак взе да пишеш двойно и да фъфлиш бе :))) Американските ТЕЦ-ове искам да качат сега петорно цените, както Газпром и Лукойл правят и аз да се кефя, както вие се кефите, че Путиk ги е качил :))) Аз мога да плащам, а ти?

120

Путин

преди 5 години

Ми що купувате скъп Русия газ и нефт? Купувайте евтини шистов газ и нефт от САЩ!

119

НАРОДЕ????

преди 5 години

ВСИЧКИ НА ПРОТЕСТ ПРЕД РУСКОТО ПОСОЛСТВО! ДА ПОКАЖЕМ НА ЦАРЯ, Е НЕ СМЕ ОВЦЕ!

118

Анонимен

преди 5 години

119 на грантаджиите не им купиха билет за световното та сега ли хахаха