398

Анонимен

преди 5 години

До До 388Нали знаеш кои са пренаселени? Повечето от тях са на веселия етнос. Е, на тях никой не може да им насмогне. Дават им наготово общински жилища, те не само ги съсипват, но и за нула време ги пренаселват.Решението е еднопосочен билет към майка Индия.

397

Анонимен

преди 5 години

По български, или няма да се направи, или ще е по най-злеташкия начин (велоалеи ?). Сега ще наложат данъци, който притесняват смао нормалните хора, но няма да направят нищо, за да спрат хората, който вече имат по 15-29 имота. Народе, след 30 години, децата то няма да има къде да живеят при мама и тате, до умиране, защото ще има 1000 парчета с по 300 имота, който освен това, притежават и всички парцели за строене.

396

Анонимен

преди 5 години

Власта се цели винаги там ,където има пари о могат да се отнемат.И нещата в различните краища в бг са различни

395

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 403Що не отиде в София като е толкова добре?Ами се набута в Лондон за 100 паунда на седмица.

394

Анонимен

преди 5 години

До до 398Като си дойдат по родните градове няма работа или е ниско платена.В София пък цените на жилищата са много високи.Така че нямат голям избор.

393

Анонимен

преди 5 години

396, гледай твоя чepнokoж любовник да не те зареже, а данъците остави на образованите хетеросексуални хора.

392

Анонимен

преди 5 години

Какво знаеш ти,за живота на българите в Лондон.Живеем партизански и ако заделим 100 паунда на месец се радваме.Детската градина на дъщеря ми е 400 паунда на седмица, а аз работя за 500.

391

Анонимен

преди 5 години

До до 399Само дето там урагани няма.Охайо не е Флорида.А и тия приказки за мукавата са като разкази под шипковият храст.

390

до 399

преди 5 години

Приятел,сестра ти се е набутала много за картонена къща.Един по-силен вятър или ураган ги прави на трески.

389

до 398

преди 5 години

За какво работят? За да изкарат десетина години натъпкани в споделен апартамент в кофти квартал заедно с още трима-четирима арбайтери на работа, която англичаните отказват? Ти имаш ли идея с цената на какви лишения успяват да спестят нещо? Има и изключения, но по правило не им е никак леко. А евтините/достъпни за нас къщи в Зап. Европа са буквално правени от мукава. Да си идват и да почнат дребен бизнес тук, по-добре ще са.

388

Анонимен

преди 5 години

До до 394Сестра ми живее в САЩ, в Кълъмбъс-столицата на щата Охайо.И си купиха двуетажна къща за 160 хиляди долара.Това е около 270 хиляди лева.В София в някои квартали двустайните апартаменти вървят толкова.Какви са американските заплати,какви българските?

387

До до 394

преди 5 години

В Лондон не могат да си купят имот,ама поне знаят за какво работят.Заплатите в Лондон са в пъти над софийските,дори и след наем успяват доста да спестят.Освен това доста хора купуват жилища в чужбина извън големите градове,където цените са поносими и има добре платена работа,за разлика оттук.Имам роднини,които си купиха къща за тях и по една за двете им деца в малък немски град.А като има балъци ще скачат цените.Не може да има демографски срив и цените да се увеличават.И този балон ще се пукне.

386

Анонимен

преди 5 години

Един случай от практиката. Работех във фирма в центъра наемахме жилище от физическо лице на хартия договора за наем беше 400 лева, а всъщност плащахме 1000 евро, защото шефа искаше офис в центъра, а наемодателя отказваше да плаща данъци. Същият все още е държавен служител. Ясно е колко сте читави рентиерите !

385

Анонимен

преди 5 години

ЗМДТ трябва да се промени и имотите да придобият различен статут, жилищни да се водят само, ако собственика живее в тях, а когато няма да живее в тях да ги обявява в общината, като отдавани под наем или като държани за инвестиция. После НАП ще може да проверява, дали същите лица декларират доходи от наем. И 200 % данък върху тези имоти. А тия дето искате да се развеждате с жените и да им прехвърляте имотите си, после да не осъмнете на улицата, а жената с млад любовник, че голям смях ще падне !

384

до 394

преди 5 години

Казваш, младите от България затова ходят в Лондон, там за 5-6 години бачкане си купуваш къща в Кензингтън, а за 2 в северен Лондон при бакардитата с ятагани. Не е баш така, но карай, важното е да подчертаем колко непосилни са цените тук и колко е зелена тревата оттатък :) Само не разбрах защо всички заминали каквото успеят да заделят, инвестират в имоти тук? Защото тук все още е евтино да си купиш имот. Тепърва ще скачат цените.

383

До 383

преди 5 години

Най-големият проблем на България е демографският срив.За 10 години сме намалели с 900 хиляди души-емиграция плюс отрицателен естествен прираст.Дори в София умрелите са повече от новородените.Е как да задържим младите в България при тези безумни цени на жилищата?Средна заплата в София 1200 лв, средна цена кв.м 2400 лв.100 кв.м жилище излиза 240 бона,а ако е с ипотека над 350.Тия цени не са нормални за българските заплати.

382

До 388

преди 5 години

Според Евростат 41 процента от българите живеят в пренаселени жилища.Това,че ти имаш повече имоти,не означава,че и другите са така.Разбирам да има демографски бум,ама има срив.Според Световната банка 25 процента от жилищата в София са необитаеми.А други са пренаселени.

381

Анонимен

преди 5 години

аз пък имам 2 панелни наследпически апартамента.единият от дядо му на мъжа ми .другият от моята баба .прилично ремонтирани и прилично обзаведени .получавам наеми от 10 г.и от 10 години си декларирам и плащам данъка в НАП.пълна авантюра е тякой наемател или завистлив съсед да те рекетира че не си плащаш данъка върху наемите.

380

Анонимен

преди 5 години

Не става дума за имота в който живееш.А за случаите когато някой като Цв.Цв притежава по няколко.Е ако имаш 6 апартамента и ги отдаваш под наем, разбира се без да го декларираш пред нап(никой не го прави)най-добре е да плащаш по-висок данък.Поне това трябва да е идеята.Че няма да стане е ясно

379

%&%#@

преди 5 години

От брюксел пак ги подучиха как да ни из*****т.Ама взе да ми писва да ни правят на балами. Не мотиката ами кирката ще настъпят:(.