25

Анонимен

преди 5 години

M.B. е лице, родено през 1948 г. от мъжки пол и като такова ще си умре.И това не може да се промени с никакви операции.Няма религия която да толерира смяна на пола според прищевките на всяка твар.Като се е осъкатил по своя воля,да си носи последствията и да не намесва религията.

24

Божил

преди 5 години

Ами нормално- ако един човек си смени пола,той става инвалид.

23

№9 (123), №12, №20

преди 5 години

ФЕМИНИСТКИТЕЕЕЕЕЕЕЕ, те ми развалят настроението!КЪДЕ МИ Е ХАПЧЕТО? Феминистките са ми го скрили!Веднага да отиват да работят като хамалки и миньорки! Ще ги науча аз тях!Ха ха ха ха ха хааааааа

22

Дискриминиран

преди 5 години

А не е ли дискриминация, изискването за по-голяма пенсионна възраст за мъжете? Значи за жена може, а за мъж не може. Но забравих че мъжа, особено ако е бял е животно трета категория и никой не се интересува от него. Важното е правата на лесбийките, травеститите и дженжърите.

21

:)

преди 5 години

Целият текст сигурно е безукорен от юридическа гледна точка.Но ако трябва да се окачестви на всекидневен език, най ще му подхожда един наш пословичен израз - "усукване по килифарски".Нали знаете, че в епохата на на Българското средновековие в Килифарево са се учили и на сладкодумие, и на религиозна философия бъдещите висши духовници? Ако добре са се изучили, са можели витиевато да говорят с часове относно нещо, което може да се формулира с едно изречение. Или пък да те убедят, че черното е бяло

20

Анонимен

преди 5 години

На всичкото отгоре и майчинството се брои за СТАЖ, така жена родила 2 пъти като се пенсионира на 61 вместо задължителните 35 г. и 6 месеца стаж, ще е работила 31г 6 месеца при все че на мъжете им трябват 38 г. и 6 месеца стаж , а живеят 7г по малко от жените

19

Анонимен

преди 5 години

В крайна сметка хората които си сменят пола, са под 1%. Така че не виждам защо е врявата. Мен друг въпрос ми е интересен, защо щом жените живеят средно 7 години повече от мъжете в България, защо се пенсионират с 3г по рано от мъжете. Това не е ли дескриминация, би трябвало или да е една възраст за двата пола или да се вдигне на този с по висока продължителност на живота.

18

УМЕН

преди 5 години

Държава или съюз занимаващ се с подобни казуси няма право на бъдеще и съществуване! Това е една мегаидиотия създанена от лумпенчиновници заместила оригиналната прекрасна идея за общ европейски дом на Шарл де Гол. Сигурно вече и маймууните в зоопарка се смеят на ЕС дебилизЪма.

17

Анонимен

преди 5 години

А много жени се оперират и махат съвестта си .

16

Кина

преди 5 години

Така наречената съвременна цивилизация става все по-побъркана и с все по-бърза скорост пътува към самоунищожението си ...

15

аС

преди 5 години

До Гошко:Обаче, трябва да се клъцнеш, първо! Иначе не се признава ! ;)

14

Георги

преди 5 години

ооо че то ако може така след 50год и аз ще кажа че се чувствам жена и искам да ме пенсионират по рано :)

13

Бате Гойко

преди 5 години

"M.B. и съпругата й желаят да запазят брака си поради религиозни съображения" - коя е тази религия, в която не е грях да смяната на пола и предпочита еднополов брак, пред разпад на семейството? Това са болни хора и освен, че е трябвало да я(го) пенсионират по болест, трябва и да се лекува в съответното лечебно заведение. И това, че се борят за равни права по парадите си е чиста измама- борят се за превилегии и даже си ги получават. Даже самият им парад е превилегия.

12

Анонимен

преди 5 години

Защо всички спортни състезания са разделени по пол? Това е брутална дискриминация. От сега нататък - няма мъжко, няма женско, всичко на едно. В името на равенството и новата ИДЕОЛОГИЯ, разбира се. Отгоре така ми казаха, че е правилно.

11

Анонимен

преди 5 години

Прав е 123, по-късното пенсиониране на мъжете е дискриминация в полза на жените!!!

10

Анонимен

преди 5 години

а МВ в кой затвор ще лежи, мъжки или женски

9

123

преди 5 години

Изродиите настрана. Защо мъжете се пенсионират по-късно?! Това не е ли дискриминация?! Какво стана с равните права или те са само когато ви е изгодно.

8

Анонимен

преди 5 години

Държави, в които т.н. "право" е хипертрофирало до такива размери, че съдиш съседа заради това, че канарчето му е изкрякало в 3 сутринта и ти е причинило сърцебиене и трайна психическа увреда, нямат бъдеще. Юрист-лобистите ще продължат да товарят обществото с безумия /като толе.растията и джендърството/ до пълната му парализа.

7

Анонимен

преди 5 години

Ето това ни чака ако ратифицираме ИК - тарикатлъци на килограм. Ще се появят нови ищци за права, в случая за пенсиониране. Просто трябва малко да се стегнат юздите. Достатъчно проблеми с такива хитреци имаме и без това.

6

Циник

преди 5 години

Цитат: " тя не може да се третира като жена по отношение на определянето на законоустановената пенсионна възраст. "Никаква "Тя" не е!Коректното обръщение е " IT" като романа на Стивън Кинг - То! Нещото!