83

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 84По-добре глупав навън отколкото умен в България.

82

Анонимен

преди 5 години

Да ама сега сме 21-ви век! Голям праз че 9ти - 10-ти век сме били "империя"!

81

Анонимен

преди 5 години

До80Младеж слез на земята, Стоян Динков и История!! Ясен си Гугъл историк.

80

от соц учебник

преди 5 години

Кремъл измисли и пра българите дето били номади нямали писменост и живеели в катуни.Били прабългарите ниски грозни и с криви крака. пишат от кремъл.И никога нв са строили бели градове.

79

до 72

преди 5 години

За твое сведение съм тествал Укипедия тоест сравнявал съм на няколко езика , по вероятно е други да ни напишат Истината а ние да знаем нещо съвсем друго , а и има Книги на български на писателя Стоян Динков който всъщност никой не знае щото не чете книги , според мен неосведомения в случая си ти , но не съм длъжен да ти обеснявам , твой си проблем

78

питам

преди 5 години

Славяните.Кой и защо и гога ги измисли?През соца под сурдинка историците си шушукаха.Да не ги докладва някой .

77

Анонимен

преди 5 години

В цяла Европа, тези които са дошли на кон с война не са оставили следи в съвременния гинитичен фон. Така е с прабългарите, така е с маджарите (останал е езикът, но унгарците генетично са славяни) та даже и от немскоговорящите граждани на Швейцария само 5% носят германски ген.

76

12345

преди 5 години

До ИсмаилПрабългарите били мюсюлмани: )))))))))) .Хайде пак в 3 клас с букварчето под мишница. Можех да предложа да използваш нета за информация, но за теб не върши работа. Бегом в трети клас. Букварчето е много важно.

75

случайни хора

преди 5 години

и този екземпляр на примитивния човек е станал професор благодарение на това че е бил доносник на КГБ

74

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 5 години

До 666Само великият руски ботуш преди 1877г. за 3 века 11 пъти преорава България с надеждата да ни затрие физически. Всичко което е могло да се плячкоса е отмъкнато, отделно гръците са горили цечи манастирски библиотеки. Бог сътвори чудо и БЪЛГАРИЯ ВЪЗКРЪСНА за ужас и уплах на душманите.

73

Исмаил

преди 5 години

Прабългарите са били мюсюлмани и наистина са "възродени "-насилствено покръстени от Борис като избива над 100 000 българи при кръстилката. Прочутия прабългарски знак" I Y I бил тамга на още по прочутото /като предци на османските турци/

72

666

преди 5 години

Фантазии на лед - БГ никога не е била империя, тъй като това означава археолозите сега да изкопават имперска култура, а такава липсва. Къде са ни научните трактати, картините, скулптурите, дворците и вилите, литературата и т.н.

71

Ха ха ха

преди 5 години

До християнизиранБате, в Уикипедия всеки може да си пише каквото иска, като в този форум например. Ако Уикипедия е твоето основно средство за информация, значи яко си го закъсал!

70

Анонимен

преди 5 години

Дасикане Рома са велики Аспарухови славяни , или обратното.......хахаха

69

християнизиран

преди 5 години

Българският Народ е насила християнизиран през 866 г. пише си в Укипедия при Борис 1 за всеки достъпна информация , на който не му се чете си е негов личен проблем , наистина неприятно но такава Информация има

68

Съвет

преди 5 години

Професоре, археолог ле си, историк ле си, не знам, ама сопри се малко - още малко ще речеш, че българският етнически модел е на "войнствените българи на Аспарух"! Те така, по молба на славяните приели да ги управляват, то после и Княз Борис само констатирал самонараняването и самоубийствата на цели болярски родове... А, сопри се мало...

67

Анонимен

преди 5 години

Момче недей да се пенявиш, с покръстването 864г.е даден началото на краят на България а самият и край идва след падането и под византийско владичество. Ето това са неписаните "истини" Всичко друго е чешене на его.

66

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 47За да можеш днес да пишеш глупости на воля.

65

Анонимен

преди 5 години

До АнонименИзброявам някои от столиците на България Фанагория(днешна Украйна)Плиска и Плиско-Преславска школаПреславОхрид(днешна Македония) и българска Охридска школаСкопие(днешна макединия)Преспа(днешна Македония) и седалище на българската патриаршияВелико Търново София(стария български град Средец,наречен така,защото се намирал в средата на българското царство)

64

Анонимен

преди 5 години

До63Я пак, ти четящия и знаещия, къде са артефактите. Както е тръгнало ще ударим македонците в земята.