86

Анонимен

преди 5 години

Ям само естествени продукти, който отглежадам сам. Гледам дини, каквито са били през 1500тната година. Сега, от една диня, "месото" е около 90% от обема, но моите са толкова еко, че адливата част е около 10%. Доматите ми са с размер на сини сливи, а ябълките ми са по една хапка. Също така, гледам турове, а не крави, макар първите да консомират 2 пъти повече храна, да дават два пъти по-малко мляко и месо и да хващат мноог повече болести. А и не са особено "репордуктивни", може би затова изчезноха

85

Анонимен

преди 5 години

До А лафките?Ами има лесно - не давай на 8 годишно пари и няма да се тъпче със сладко. Имах съученик, чийто родители му даваха по 10-15 лева джобни. Тъпчеше се като прасе. Кутии със шоколади, вафли и прочие. Децата го карат още на базовите инстинкти. Ще ядът, каквото им харесва, не докато се наядат, а докато са неспособни да ядът повече.

84

Анонимен

преди 5 години

Затова пращам моето с една телешка пържолка и печени картофки :)Ако ги слушам тея, децата ми ще дъвчат само варени картофи, без подправки, някакви тревички и пилешко.

83

А лафките?

преди 5 години

Първо махнете лафките, защото се видя, че не може да с еконтролира како се продава в тях. От толкова време се говори за здравословно хранене на децата, а лафките са пълни точно с това, което не трябва. При положение, че децата в начална училищна възраст прекарват по цял ден в училище, е чисто престъпление да им се предлагат точно тези храни.

82

ПроСоТо

преди 5 години

До Анонименглупости на търкалета,уважаеми!..Не си разбрал какво ти е казала баба ти.С просо са хранели основно кокошките,оттам идва и приказката "Гладна кокошка просо сънува"...Иначе за ГМО си прав:-Генно модифиицираните царевица и соя,създадени да издържат на отровите на Монсанто,с които борят плевелите,са навлезли толкова дълбоко в "храната" ни,че дори и спомен нямаме от това,що е истинска,природна храна..

81

Анонимен

преди 5 години

До АнонименСтига писа глупости,разбира се,че са яли и хляб в миналото и то бял,я отвори българската литература от преди 100-200 години и ще се убедиш.Когато са нямали какво да ядат през войната са ядяли качамак(мамалига).Иначе зеленчуци,плодове лете и сушени зиме,млечни продукти,месо,сладки тестени - баклава и др.,шара и вино,ракия,но най вече на зеленчуци,плодове и млечни с хляб са наблягали.

80

Анонимен

преди 5 години

Какъв бял хляб ви гони, че са тъпчели бабите ни? Може - "модерните баби" израстнали по-късно, мойта баба ми е разправяла, че до преди по-сериозното навлизане на комунизма в България след войната, масово се е ядяло просо, какъв бял хляб, какви 5 лева. А просото е в пъти по-полезно от това, което сега си мислите, че е пшеница - реално една яко ГМО житна култура, която вече не е ясно какво е, а хлябът от нея е натъпкан с набухватели и подобрители и какво ли не.

79

Анонимен

преди 5 години

И месо не са ядяли изобщо толкова. Не знам кой си мисли, че пра-дедите ни са се тъпчели с месо, мляко и хляб. Не е вярно това. Месото е било лукс и се е ядяло 1-2 пъти в седмицата. Сирене и млечни продукти също не са се консумирали всеки ден. Основно се е наблягало на зеленчуци и плодове и най-вече варива - боб, леща, грах. Семена и ядки. Което е доста добър режим на хранене. Като се изключи яденето и готвенето със свинкска мас (богатите - зехтин), като цяло е било яденето добре. А сега???

78

по

преди 5 години

понеже народа твърде много е ял и продължава да яде хляб и тестени изделия в индустриални количества, което отдавна е доказано, че причинява една плеяда от болести, за това е масово затъпял, а напоследък и затлъстял и на първо място по смъртност в Европа. В миналото всички са искали да ядът месо, никой не е искал да яде толкова много хляб, колкого сега. Пък и когато са ядли по нужда хляб преди 80 години, пшеницата още не е била модифицирана.

77

Анонимен

преди 5 години

Във България истински черен пълнозърнест хляб не се произвежда. Тук се правят само ИМИТАЦИИ. Смесват бяло брашно със фуражни смески и добавят препечен малц за цвят. И това ви го продават на двойна цена рекламирайки го като еко, био, здравословно.Истински черен пълнозърнест хляб има в Германия. 99% от българите в бг през живота си не са опитвали такъв хляб.

76

Анонимен

преди 5 години

Филия с лютеница и настърганоо сирене и на улицата игра до безкрай на народна топка,ластик,волейбол,баскетбол,слепи баби,криеница,гелнички,пансион,ходене на кино,в планината,на реката и много различни щуротии.А сега дебелите *** са на компютрите и се хранят с бок луци.

75

Анонимен

преди 5 години

До АзТака е,аз живея в чужбина и една от първите теми между българките беше именно защо вкуса на продуктите е особен,без дори да предполагаме,че има нещо по-различно от натуралните нашенски продукти.Първо доматите,картофите,зеленчуците и пилешкото ни бяха направили впечатление.И слагат много захар навсякъде,което също ни беше направило впечатление.

74

Аз

преди 5 години

Как им завиждам на новото поколение , което никога не е вкусвало истинска храна от преди 89та и си рупа всичко без проблеми. НО аз и много други знаем какво е истинска , качествена и вкусна храна и сега 95% от нещата която ядем са пълна (понеже знам вкуса на истинското)Сега се замислям след 20 години никой няма да помни вскуса на истинското и всеки ще рупа помия , целя свят ще рупа помия и няма да има такива статии понеже никой няма да може да прави сравнение!!!

73

HeinrichHimmler

преди 5 години

Всички сме израснали с филиите с лютеница и сирене в столовете и детските градини и сме си напълно здрави. Въпросът ми е : Новите менюта за крадене на повече пари ли ще са или за здравето на децата, защото май посегнахте и на това г-да крадливи мутри от жълтите павета?!!!

72

Анонимен

преди 5 години

70, обърка се, когато се намесиха тънките сметки без да се влагат много пари да се печелят много пари. Тоест, откогато се допусна да се влагат в храните изкуствени заместители вместо истински продукти. Защото са по-евтини. А че това после се плаща със здравето, едва ли интересува някого.

71

Анонимен

преди 5 години

До АнонименВ столовете готвеха помии. Огромна част от продуктите ги крадяха така наречените готвачки.Това може да го кажеш на някой не живял в това време и да го излъжеш,но не и мен,както в училище,така и в детските лагери,така и на работа имахме стол и храната беше супер качествена,готвеха се вкуснотии и неща полезни за хората,тогава имаше БДС стандарт,професионални готвачи и строго проверяващи от ХЕИ,изчисляваха се калории,витамини,а не като сега разпасана история и никакъв контрол.

70

Анонимен

преди 5 години

До АнонименРецепта от соца: Крайчето на топъл бял хляб, разчупено на две и напълнено с масло и сиренеПропуснал си меродията,то е най-главното или както казват в София "шарена сол",може и самардала,ако няма меродия.Но тя расте само в Балкана,планината.

69

ПроСоТо

преди 5 години

странно...Българина векове се е хранил основно с хляб,обаче погледнете снимки на хора от "минали години":-Стройни,мускулести,приятно слаби,без шкембета,увиснали бузи и свински вратове../е,имало е и изключения-за да си чорбаджия,трябва да *** яко,като за десет човека../.Та си викам:-Къде и кога се обърка връзката ни с Насъщния,та го нарочихме за "враг"?Хлябът ли ни е враг,или животинската лакомия ..?

68

Анонимен

преди 5 години

Някои така и няма да разберат, че нито белият хляб, нито останалите храни са като някога. Затова и тогава пукахме бял хляб до посиняване, ама дебелите бяха много малко. И точно заради изкуствените добавки в храните сега не само на 25 ще изглеждат като на 40, ами и значително се увеличиха всякакви болести.

67

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 48В столовете готвеха помии. Огромна част от продуктите ги крадяха така наречените готвачки.