13

Joko

преди 5 години

То май от цялото *** единствено МИНХ останаха с практически приложнадейност !Някой може ли да каже каква е файдата от института по математика наример ?

12

ТрябвалоБилоДаВзимат

преди 5 години

1 000 лв чисти на месец ...А вярно ли е, че чрез интернет всеки може безплатно да получи по-точна прогноза от няколко различни световни или европейски метеорологични центрове?Време било еди какво си да излезе изпод шапката на БАН! То всичко трябва да излезе изпод тази шапка и да иде там, където ще трябва да върши реална работа, за да си заслужи заплатата. За да не се чудите, вземете сборниците със статии на БАН - години наред едни и същи хора пишат едни и същи неща под различни заглавия.

11

Анонимен

преди 5 години

Май е време полевата хидрометеорология, тази за която се искат парите, да излезе изпод шапката на БАН. Да мине към МС, например. А в Академията да останат тези дето са си за там.

10

Анонимен

преди 5 години

Трябва да получават по минимум 1000 лв чисти на месец. Те са физици и взимат минимални заплати за нощни и дневни дежурства. Няма национални празници и Коледа и Нова Година и т.н. Винаги има дежурен за всеки район. Наводнения, градушки, вълните в морето и т.н. се известява от тях. Работят и за въздушния ни коридор. Смешни са тези пари. В чужбина млади специалисти стартово почват от по 5000 евра.

9

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен - В БТВ и НОВА метеоролозиет-----Те само ползват данни от НИМХ и се усмихват. Не са метеоролози!

8

Анонимен

преди 5 години

А имат ли семейни прогнози или карат на астроложки,които също са за времето по дни,седмици,месеци,зодии,сближаване на космически потоци и планети,а от тях съответно зависи слънчево ли ще е като слънчева усмивка или намръщено как някой дет се мръщи кат види,че някой идва насреща му.

7

Анонимен

преди 5 години

синоптик по соца в ефир по тв-то: тези пак ги излъгах и се хили нагло. Не разбрал, че не са му изключели микрофона.

6

Анонимен

преди 5 години

и все пак - не е нормално. В БТВ и НОВА метеоролозиет имат 2000/3000 леав заплата, получава новини от НИМХ, които са в пъти по-добри , а те работят аз 620 лева и остаряла база.

5

крадец

преди 5 години

Ей хора, тези получават 16000000 по официална информация на сайта на БАН. За справка другите институти имат б'джети между 1 и 2 милиона лева, като част от тези пари са и от собствени приходи.

4

Анонимен

преди 5 години

Как да не познават, бе?! Тук-таме ще превали... Къде не е много ясно. Ясно е едно в България щяло да вали. :)

3

Перничанин

преди 5 години

Когато нещата са държавни, така става. Иначе бизнеса сам се регулира цени/заплати всичко според търсене/предлагане.

2

Бау

преди 5 години

Никой не може да познае напред времето с пълна точност. Всичко е предположения. Искат още пари, а просто преписват данни от апаратура и ги в вкарват в програма. Наистина трябва да взимате огромни заплати за това....

1

Анонимен

преди 5 години

Изобщо не познават времето !