237

коментар

преди 5 години

Много самодоволни дървени философи и нацисти има тук! Точно тези майки, които не са си хвърлили децата по разни институции трябва да бъдат подкрепени! И не забравяйте, че има и придобити увреждания, причинени от някой некадърен доктор или от някой пиян шофьор! Или- ако с вашето здраво дете се случи нещо и му се смени етикета с "увредено", ако трябва да напуснете работа, да не получавате адекватна медицинска и социална (неграмотните да отворят речника) помощ, ще си траете?!! Истинска рая'!

236

Мен

преди 5 години

Добре,че коментирам след мамчето!Добрият човек не съди,не коментира,нещоза което не е наясно !След като е протест на майки,едва ли децата им са в институции!Желая Ви здраве,на всички,които подкрепяте дамата!На нея пожелавам,по-малко Фейсбук,повече книги!Ако има доблест да иде до майките и да им чуе проблемите,а не патардията!

235

Мен

преди 5 години

Да не дава Господ на никое семейство болно детенце ! Никой родител, никое дете не заслужава тази мъка.За Госпожицата думи нямам !

234

Анонимен

преди 5 години

Хахаха,Сиракова май те бива само да спиш с порно актьори като гледам по-ниското ти ниво на интелигентност, май ти си най-увредена мозъчно,моят съвет е сърди се на майка си и баща си,че си нещастно дете и ходи се прегледай нещо ми изглеждаш *** в мозъка си с детско мислене ! :)) Съжалявам много,че системата те е убила като гледам изказванията ти чак си личи... много ! :( Жалко,че те бива само в това да се хвалиш и да правиш селфита :)

233

Анонимен

преди 5 години

И аз подкрепям,децата с уврежданиия.Жалко,че няма закони в тая държава !

232

Анонимен

преди 5 години

Подкрепа за децата с увреждания

231

Анонимен

преди 5 години

До 236-ти първо се научи да пишеш грамотно-пише се причИнявам(от причина).После тебе явно те кефят разни уродливи създания.Ако е така,съжалявам те,защото мен ме кефи една здрава нация със здрави гени.Погледни родителите на тези деца какви са,а искат децата им да са здрави.

230

Кон17

преди 5 години

Пак го обънахте на виждали ли сте дете на 17 с ДЦП? Риторичен ?Дано онези? Ако сте, не слагайте сол в раната!Думата "дискриминация" ме кара да се унифицирам с "ром' , мигрант и това ме връща в едни хубави ком. времена?Дълга тема, с много идеи!

229

Много жалко

преди 5 години

Тази ѝ постъпка е аналогична на това да риташ безпомощен човек :(. Вместо да хейти, трябва да се радва, че досега в живота ѝ не е имала повод да протестира редом с тези майки. И дано повод да няма!

228

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 234: Ако държавата преди време беше забелязала болестта ти и се беше погрижила нямаше от едно нещастно дете да израсте такъв бездушен *** ръб, но по-лошо е, че има далеч по-тежки болести от умствените ти увреждания и някои деца и родителите им истински страдат, а не пречиняват страдания на другите.

227

Handel

преди 5 години

Продължение от 233: Имах съсед с две деца, от които по-малкото момченце с медицински проблем. Преди 7-8 години цялото семейство замина и остана да живее и работи в Австрия именно за да лекуват момченцето. Не знам какво е станало но няма признаци, че смятат да се завръщат.

226

Анонимен

преди 5 години

Хайде стига с тези майки и тяхното фрийк шоу .Държавата трябва да гледа здравите деца,защото те се бъдещето й,ама здравите май са по-малко от увредените.Да се срамува човек,че е родител на здраво дете-така излизат нещата.Тежко на България.

225

Handel

преди 5 години

Не я оправдавам, но трябва да се знае, че повечето деца, изоставени в Дом майка и дете, имат проблеми. Които проблеми често се задълбочават и по вина на майките им, които формално отказват да се откажат от тях, за да продължат да получават детските надбавки. Защото при изоставените деца с медицински проблеми, които биват осиновени от чужденци, често се оказва, че има способи да бъдат лекуват. Което пак не говори добре за държавата...

224

хахах

преди 5 години

До wasТи май си бил под моста като Господ е раздавал акъл :))) хахахаха

223

was

преди 5 години

Държавата и хората не са ви длъжни! Стига ст плакали за пари, а кажете по чия поръчка сте там?

222

Анонимен

преди 5 години

"След като сте решили да давате живот, ще се научите да намирате максимално полезен начин да сте преди всичко добри родители! Държавата и хората не са ви длъжни, но всеки проявява човечност, заради моментите ви на безчовечност!!!". Много добре казано! Баба ми е отгледала пет деца,сама.Не е търсила помощ от държавата, защото беше горда българка. "Дайте ми пари за да си гледам детето" . Боже каква наглост !

221

Анонимен

преди 5 години

Тая Славея май е също от децата с увреждания. Вероятно майка ѝ е изпускала доста пъти бухалките отгоре си, докато е била бременна.

220

Кукуригу

преди 5 години

"...много малка част от болестите се диагностицират пренатално. На ехограф не се открива ДЦП, умствените заболявания, генетичните и хиляди други. За генетичните тестове - изследват се за само 4-5 най-популярни и често срещани болести, а те са хиляди. Невъзможно е да се изследва всичко, така че няма как да си сигурен, че детето ти ще е напълно здраво"Запишете си го някои това, препишете го в една тетрадка сто пъти и го запомнете. И друг път не говорете глупости, че ставате като сем.Сиракови

219

111

преди 5 години

Вулгарно!Но очаквано-крушата не пада по-далече от дървото.

218

Към ":)"

преди 5 години

Някои от тези деца са по на 25, 30 години, други са и по-големи. Генетичните изследвания са широко разпространени вероятно в последните 15 год. у нас, а и те съвсем не са евтини. Нека не съдим кой какво е решил за бременността си. А и мислите ли, че такова решение е лесно? Освен това, тези изследвания показват и вероятност, като същевременно и в тях има процент на грешка. В живота никой за нищо няма гаранции.