23

Анонимен

преди 6 години

Децата вече са достатъчно обременени от влиянието на съсипаното ни общество като цяло и на съсипаните им родители в частност, че дай да ги бухнем и в 2-3 езика от бебета, съвсем да се чалдисат.

22

Анонимен

преди 6 години

Мой познат /българин/ от много акъл реши да говори на децата си от раждането само на немски. Майката им говореше на български, той на немски. Е, децата вече говорят свободно немски, момчето ходи на психиатър, а момичето... никъде не ходи, защото не иска да общува с никого. Такива ми ти работи с говоренето на децата от бебета на два езика.

21

Анонимен

преди 6 години

"Когато се говори на два езика в семейството от ранна детска възраст, децата стават по-успешни." Какви са тия глупости, от устата на "специалист"?! Доказано е с много изследвания, а и от практиката също, че т.нар. билингвални деца, ако не се подходи адекватно, развиват проблеми като заекване, например. А къде пък е връзката с УСПЕХА в живота, идея нямам.

20

олд мен

преди 6 години

Пътувал съм много по света и с моя руски от гимназията не съм имал проблеми с общуването.Викаш вълшебната дума "помагите" и все някой ти се притича на помощ.На стари години се заех с ангийския но се оказа мисия почти невъзможна.Учете езици хора.

19

Анонимен

преди 6 години

Владеенето на чужд език не е знание. Ти ако нямаш разсъдъчен потенциал, логика, талант в дадена област и полиглот да си и да говориш перфектно чуждите езици, това ще е единственото което можеш. Като махленска клюкарка - ще разнасяш клюките на 10 езика...

18

Анонимен

преди 6 години

И двете ми деца ходят от 3 годишни на английска детска градина и за за девет месеца се научиха да говорят езика. Английският в момента е нужен колкото и математиката.

17

Анонимен

преди 6 години

До КольоПоради спецификата на работата ми, работя с много хора от цял свят. В много страни, това е държавна политика. Всички скандинавски страни започват изучаването на езика от четери годишни, от четери години започват във Филипините и Индия. И това не заради амбициите на родителите, а защото практиката им е показала че това е най добрата възраст. Пълни глупости са, че децата учейки няколко езика на веднъж не научават нищо...

16

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 15Както ходят на очен лекар и малките деца?

15

Анонимен

преди 6 години

А тези граждани които не знаят азбуката и числата как ходят на очен лекар ?

14

РВ

преди 6 години

А нормално ли е някои български граждани,родени в България, макар доста по- различни на външен вид, миризма и обноски от истинските българи, да не могат да говорят на български език?

13

За да се учи...

преди 6 години

успешно трябват гени и то подбрани, но най-вече некомунистически!!!

12

Анонимен

преди 6 години

То всеки е патриот, ама ти от кои си??

11

Анонимен

преди 6 години

Не говоря чужди езици , аз съм патрипт.

10

Дон Жуан

преди 6 години

Има места по тялото където сам не можеш да се оближеш , затова казват , че ни е необходим поне един чужд език.

9

Манчо

преди 6 години

Когато говоря чужди езици винаги имам мускулна треска след това.

8

Анонимен

преди 6 години

За хората, които си мислят, че чужд език е нужен само за емиграция- съжалявам ви! Предлагам да не учим и децата на география, току-виж не разберат, че други държави съществуват, за да не емигрират. А 4 и 6 - подценявате децата. Сега може и да не могат да превключват лесно между езиците, но до 2,3 години ще говорят и двата перфектно, може даже да ви и поправят.

7

Божееее

преди 6 години

Не мисля че трябва да задължават децата в училище да учат чужд език. Все пак в Англия, Испания,Франция и т.н. не учат български език нали?!

6

Ганчо

преди 6 години

Един мой приятел си дойде тия дни от Франция,с жена му и детенцето..Там се е оженил за корейка,от Южна Корея.Детенцето е родено в Южна Корея, но живеят в Реймс.Там в Реймс детето ходи на детска градина и учи френски.Друга детска учителка пък го учи на английски във вкъщи по 2 часа дневно ,уроци на детето,А тук детето само мълчи и ме гледа като риба,ни вопъл ни стон .Абе откачена работа...ще побъркат детето бе..

5

Перко Изперков

преди 6 години

Задължително децата трябва да учат английски а може и втори чужд немски....все пак като завършат училище ще поработят за 500-600лв и айдеее еднопосочен билет за навън!

4

Кольо

преди 6 години

Това са пълни глупости!! Живея в Брюксел от една година, вече имам доста наблюдения над българчета на възраст между 2 и 5 години.. Много от тях вече са осакатени от свръхамбициозните си родители - бутат ги от бебета в местните ясли и детски градини, където всъщност нищо не научават. А вечер вкъщи - на български. В резултат накрая не говорят нито френски, нито български. Затова - първо своя собствен език, за чужди езици има време. О, неразумни, поради що се срамиш да се наречеш болгарин?