11

карай да въврви!

преди 5 години

Общо-взето ще бъдат хвърлени на вятъра пари! С 1200 жители на т.нар. град Шипка, въпросното читалище ще си остане един безсмислен безжизнен паметник, но ламя на средства за съществуването му. Пък да му назначат и администрация, ще бъде върхът на безумието! Важното е, че очакват да паднат европейски парички. Все ще се настърже на джоб евро-талаш за тоз-оня!

10

Кайзер

преди 5 години

В град Шипка освен че няма махала, няма и нито един бразилец. Прекрасно място за живеене е, уникална природа, чист планински въздух в полите на Балкана, съчетана с мистиката на траките запазена в астрономическите подмогилни съоръжения (наречени гробници).В това читалище премина моето детството и ми е страшно болно да го гледам в това състояние. Засега явно държавата или общината отново абдикират. Може да се направи дарителски фонд като за начало

9

няма спасение

преди 5 години

В Шипка ромската махала така се е разраснала, че имаш чувство че в града не живеят българи. То на ромовете само читалище им липсва. И да го възстановят скоро пак ще добие образа на разрухата.

8

Анонимен

преди 5 години

Местните го изпочупили, сега държавата да дава пари.... Защо? Има ли глобен поне един вандал?

7

Анонимен

преди 5 години

те в Шипка вече останаха само възрастни хора и виладжии и по население са едно средно голямо село...училището им(сега го санират) едва съществува,благодарение на циганчетата от околните села...никой не споменава,че преди години започна да се строи нова сграда на читалище-точно зад старото и вероятно по тази причина се изостави старото .....но и там нещата се замразиха ,както на много места в България....да се дават стотици хиляди и даже милиони, по твърдение на министъра, е чисто прахосничество.

6

ta0mi

преди 5 години

Съгласна съм с министъра - читалището е разрушено пред очите и с ръцете на хората, които живеят в Шипка. Още в началото на разрушенията е трябвало да реагират всички. Сега е късно вече. Така разсипахме цялата си държава. Наскоро пътувах с влак от София до Пловдив. Тъжна картина - разрушени сгради на гари, мръсотия и руини. Не е от война - от бездушни хора е!

5

Ха-ха

преди 5 години

И като го обяви ще имаме един съборен паметник на културата ... Възстановяване и ремонт трябват, не документални промени

4

Анонимен

преди 5 години

"Общинска частна собственост" дружество с ограничена отговорност ......

3

Анонимен

преди 5 години

Светлината е навсякъде около нас, но това вече не е читалище. Ако сградата има бъдеще като паметник на културата, нека се направи нещо, а ако не си заслужава - да се събаря и толкоз.

2

хлевоуст

преди 5 години

Извикайте Цв. Цв. Той ще обещае нови светли бъднини на Общината със същия стар кмет, ама за да се излъжат пак да гласуват за него, ще кихне от партийната ( демек нашата ) субсидия, некой лев.

1

Любомир Стаменков

преди 5 години

С какво основание това трябва да стане. Предлагам в този списък да включат и сградата на читалището в село Енина. През средата на миналия век енинци със собствени средства разшириха сцената му , а после и то западна, защо за Шипка може , а за Енина не. Напред село Енина раздават Надежди!!! Може и при Вас да реставрират читалищната сграда. По майчина линия съм на половината енинец и читалището в миналото беше национален първенец.