92

Анонимен

преди 5 години

Изпращането на смс на латиница е два пъти по-евтино. Когато някой от тея *** реши да променя нещо, нека поне си зададе въпроса защо.

91

Шопа емигрант

преди 5 години

Добра и смислена идея! Българският трябва да е основен разбира се но да има и възможност за обслужване и на западен език най вече английски и немски като заинтересованата страна да заплати такси. Ползването формално и неформално на други езици от българския в работно време и място да се санкционира административно. За жалост нашите кадри и без това не владеят западни езици на ниво или въобще. Забрана за ползване ВЪОБЩЕ на езици от страни извън ЕС!!! Турски, урду, виетнамски.. само у вас!

90

Я па ти...

преди 5 години

До 123 79 Еее, ква стана тя? КАМАра от скрити КАМЕри.И в тоалетните да се сложат.

89

Питам

преди 5 години

До Антон 78 Антоне , знаеш ли колко турски и колка руски думи има в българския език? И колко не български имена и фамилии има?Има и доста английски думи.Кака че не сме се БАШ опазили.

88

Мнение

преди 5 години

След като еврото ще става официална валута , що па английския език да не бъде втори официален език ?

87

Анонимен

преди 5 години

И да не забравяме преименуването на села и местности. Че и на градове! Какво е това Сунгурларе, или Меричлери? Какви са тия села Тюркмен, Партизани, Комунари, Георги Дамяново, Якимово? Все някакви комуняци. Вън!

86

Анонимен

преди 5 години

До АнонименДа видиме халифа за колко време ще ги свали на земята комшиите. Те сега още са важни, че ядат събраното от светска Турция, но скоро ще се залепят на оградата към Ганьостан и ще реват някой да ги пусне. Още малко. Вече е доказано как работи в Иран. Иранците сега пълнят Истанбул, като ги натиснаха аятоласите, а преди 1979 носовете им пореха облаците от самочувствие.

85

Анонимен

преди 5 години

Те именно търговските марки са масово на чужд език с латиница. Оттам идва замърсяването, от телевизии и други средства, от езика на новинарите, от езика на рекламите. Да започнем със закриването на ьТВ, след това Нова телевижън, а останалите да си сменят марките и логата на български с кирилица. Единствено мога да направя изключение за чуждите марки, но бих ги стимулирал да си разработят лога на кирилица

84

Анонимен

преди 5 години

До 1унищожили сте бългаската държавност бе, чети какво съм написал. кой щеше да ви бачка ако бяхте унищожили ***? как е възможно нищо да не създадете 500 години бе?

83

1

преди 5 години

До коко,ако са искали да я унищожат,за 500г.един ***,нямаше да остане,по тези земи.

82

Анонимен

преди 5 години

По-голяма малoумщина депутати наскоро не бяха изсирали. И какво сега, значи в администрацията вече ще могат още повече полу-грамотни *** да започнат работа, защото няма да има изисквания за знания на повече от 1 език? Чак ще е забранено втори език да се ползва Ръкопляскам на такива патрЕорти! България на 3 морета!

81

До Антон

преди 5 години

Аз едно не разбирам, защо толкова ви е страх да не би да някой да си помисли, че сте турци. Ок, помаци сте, но този напън да се очистите от всичко турско.. специално там в неделино и златоград. Виж помаците в якоруда, не се срамуват от историята си и признават какви са.

80

123

преди 5 години

.... продължение:4. Тъй нареченият "турски" е толкова архаичен и побългарен, че турците не го разбират. Та в Златоград може и да си говорят на някакъв език, но той не е турски.5. Много от тъй наречените "турци" хич не ги обичат в турция, орични много, но накратко: едната е че пият алкохол иси имат баш български манталитет и за втората виж т. 4

79

123

преди 5 години

До тттЗначи:1. зАщо д аняма скрити камери, нека да има така и с корупцията ще е по-лесно да се справим. 2. Аз съм работил в държавната администрация и мога да ти акжа, че повечето не знаят чужд език, там са просто назначени.3. в Случая никой не ти говори за английски в случая. дори и боленката (мног ми е антипатичен), даде за пример гърция, където пише полиция на английски и отдолу си пише на гръцки. Така е и правилно.4. тъй нареченият "турски" говорен в България е толкова архаичен ....

78

Антон

преди 5 години

Водя дискусия с хора, които говорят истина!!! А не измишльотини... Тук живеем заедно с турците които са в кж област.... И се уважаваме, но никога не бихме взели техния език... Части от културата им да, чуждици от езика им да съвсем нормални неща... Когато живееш с хора от друга култура стават смесвания.. Като Видин като Благоевград и т. Н и т. Н, дедите ми са живели горе в планината стотоци години за да са далеч от турците и са запазили българската култура... Независимо че им викате "турци" те!

77

ттт

преди 5 години

До Антонизвиянвам се, грешен пример. къдео говорят турски тогава? кърджали? явно има места, където това е масово. и ако искаш да водиш дискусия, не обиждай!

76

ттт

преди 5 години

До 123ти това ли искаш, администрацията да те записва със скрити камери. администрацията трябва да говори английски и да помага на всеки чужденец, всеки с български паспорт трябва да говори официалния език на държавата си (майчин език не е понятие). в държава, която има нужда от инвестиции, работна ръка отвън, има нужда от симпатиите на света, тази държава трябва да направи усилие и това трява да е видно в поведението на администрацията и. която трябва да се съкрати наполовина.

75

Антон

преди 5 години

До ттт: тапако какъв турски език в злс ти болен ли си бе???? Омг живея в този град от 40 години турски не съм чул никъде... Тук има помаци а не турци, тапако.... Те не говирят турски и не обичат турския език, напротив. Ако се бъркаш с чуждиците в диалекта им.. Това е друго нещо. Не пиши глупости червей... Тук живеят най истинските българи!!!!

74

123

преди 5 години

До OTOMAN LEGACY..ХАХАХАХАХА добре бе, ама нещо не е точно так май май. Има си и генетични изследвания по темата, ама всичко което не ти отърва... И не разбрах все пак ти какъв си. А и още нещо да пишеш на шльокавица е проява на висша простотия и неграмотност.

73

коко

преди 5 години

До OTOMAN LEGACY..османските турци унищожават българската държавност бе, какво пазене и от кого. няма нищо величаво в това да превърнеш един народ в маса *** от задния си двор, да унищожиш държавата им, да им забраниш собствено развитие. биполярни ли сте? българи и турци нямат нищо общо, това, че сме прихванали няколко манджи от вас изобщо не ни прави близки. защо да сме близки? вие сте си вие, ние сме си ние.