21

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен2Лекари, полицаи, шофьори на таксита, рецепционистите в хотелите, в много производства се работи на 3 смени (едната е нощна), в денонощните магазини също работят... нали като се събудиш посред нощ и решиш, че ти се яде пица някой трябва да ти вземе поръчката, друг да ти направи пицата, а трети да ти я достави. Всички тези хора работят по това време. Персоналът на нощните заведения също-бармани, сервитьори и т.н. Освен това има дежурни в доста служби. Много хора работят нощем.

20

аз

преди 5 години

А КОЛКО ФИРМИ ИЗОБЩО НЕ ПЛАЩАТ НОЩЕН ТРУД!НАЗНАЧЕН НА ЕДИН ДОГОВОР, НА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА.... А КОНТРОЛИРАЩИТЕ ОРГАНИ СПЯТ ИЛИ ЛАПАТ - РУШВЕТИ!И НИЕ СИ МЪЛЧИМ....

19

Анонимен

преди 5 години

Тоя пияница е абсолютен ***! Достоен наследник на доносника Тренчев....

18

Анонимен

преди 5 години

25 стотинки е пълна подигравка с всички

17

анонимен

преди 5 години

как да е невъзможно. А как е възможно да ти взимат здравето с нощен труд. И като пукнеш работодателят си е здрав, работника е умрял. нощния труд носи единствено болести и нищо друго.

16

аноничи

преди 5 години

До АнонименАз пък съм чувал че е за фирми дето е 1 милион евро на час

15

Анонимен

преди 5 години

и аз съм чувал за такива фирми където бонуса от нощен труд им покрива едно кафе. Това си е мизерия, такива работодатели ги оставяш да си фалират още в началото преди да са започнали.

14

Странно

преди 5 години

Абе какво става тука бе, гледам има 15 коментара, пък всичките изтрити. Що тъй?

13

TEOKYISTUS

преди 5 години

бравоооооо, най-сетне разбирачите от финанси го разбраха?? От 30г. е ясно- умножете доходите по 10 пъти и ще имате потребление от българина! От там стимулираме производството, от там и увеличение на НЕТЕН БВТ!! дА, АМА НЕ-ТОВА ВАЖИ АКО НЕ СЕ КРАДЕ ! GOOD BAY BLUE SKY=====

12

пешо

преди 5 години

Да не говорим че някъде се работи нерегламентирано събота, неделя и извънредно. Но не се плаща. Къде е инспекцията по труда? В канцеларийките и брои пликчета.

11

Гост

преди 5 години

До ддтТе си имат Приятелю. Един закупен джип по-малко за годината.

10

Гост

преди 5 години

Адмирации ! Добре, че някой в тази държава мисли с главата си ! Желая Ви успех в начинанието, стига са гинели хора само за парче хляб.

9

Анонимен

преди 5 години

Съгласен съм но на тоя етап от икономиката ни е невъзможно

8

Анонимен

преди 5 години

До ддтАми работодателите от Белия свят как ги плащат? На тях да не им е лесно? Ама като искаш някой да ти бачка нощно време - ПЛАЩАШ!Да не говорим, че виждайки сумите, които се посочват като "минимална" и "средна" заплата в България става ясно че, заплащането на труда в България е символично и няма нищо общо нито с ЕС, нито със страна от Белия свят!

7

ддт

преди 5 години

Лесно му е на този.Нали няма да ги плаща той,може и по 100 да ги умножи.А работодателите,откъде да взимат пари?

6

?!?!

преди 5 години

Ако се плаща по 12 евроцента на час излиза, че за една нощна смяна се искарват околу 1.90лв.Айде елате си малко с тия глупости. Никой не ви вярва!

5

annybody

преди 5 години

Открай време сме си свикнали извънредния и нощния труд да са си безплатни, ако отвориш уста за някоя и друга стотинка отгоре - аут!Какви са тия вопли сега за "достойно" възнаграждение - няма такива работи, сбогом, ще се видим на опашката на опашката за безработни!

4

Анонимен

преди 5 години

Също и дневния труд трябва да се увеличи.

3

Дневна птица

преди 5 години

Идеята на нощният труд е да бъде временен. Това е аутсорсинга - голяма част от препитанието на младите хора. Те са експлоатирани за този нощен труд за жълти стотинки - и то постоянно. Не съм против аутсорсинга, но съм против експлоатацията. Също против 10 пъти - чисто и просто защото много компании ще предпочетат други дестинации с качествена работна ръка на не-особено високи цени.

2

Марин

преди 5 години

Работя нощни смени и напълно подкрепям. Който не е бачкал нощни само той не знае за какво става въпрос.