38

Анонимен

преди 5 години

"В момента през Босфора минават две течения повърхностно с по-сладка вода от Черно към Мраморно море и дънно с по-солена вода в обратна посока. Новият канал ще наруши този баланс. Отходните води на Истанбул (97% пречистени) се изливат в дълбоководното течение и се отнасят в Черно море"Сега разбрахме,че истамбулските ла й на се изсипвали на Слънчака.Валери няма ли да направи замервания?Ще му подарим един комплект с лакмус - червена линия истамбулско,синя линия европейско л а й н о.Да глобява

37

Анонимен

преди 5 години

Аз запомних само, че този проект ще струва 16 млрд. долара. В България са откраднати 16 млрд. само от ДДС. Като прибавим КТБ, източената Здравна каса, Пенсионния фонд, Държавните поръчки.... После - бедни сме. Изобщо не сме бедни. Окрадоха ни.Баси, стадото сме! Ако бяхме наистина народ, трябваше досега да има *** поне 50 политици.

36

Анонимен

преди 5 години

Нищо в екологичен план няма да се промени. Нито ще дойдат нови видове. Връзка между двете морета има и сега. Всички ще спечелят от този проект. Разбира се турците най-много, но те плащат и сметката. Браво на комшиите! Амбициозна и смела нация! Като си помисля от къде са тръгнали и какво са сега!!!!

35

Анонимен

преди 5 години

На покривите на жилищните блокове има градини и басейни.

34

Анонимен

преди 5 години

НЯКОГА ЩЯХМЕ ДА ПРАВИМ КАНАЛ ОТ ДУНАВ ДО ЧЕРНО МОРЕ ПРЕЗ ДОБРУДЖА.НАПРАВИХА ГО РУМЪНЦИТЕ.

33

PANOS KAMENOS

преди 5 години

Това чисто воеено е огромна залаха за Россия, защото договворът от Монтрьо от 1937 година забанява на ввоенни кораби на страни извън черноморскте държави, да вкарват кораби повече от 3 седмици..А ТАМ СТРАНА ПО ДОГОРАА Е САМО БОСФОРА, ТОЕСТ ТОВА НЕ ЗАСЯГА ТОЗИ НОВ БЪДЕЩ КААНАЛ !!!А АЗ НЕ МИСЛЯ ЧЕ РОССИЯ ЩЕ ПОЗВОЛИ НА РИЕЗЗАНИТЕ ФЕССОВЕ ДА ГО ПОСТРОЯТ !А БОСФОРА Е ГРЪЦКА ДУМА И НАШ КАНАЛ .

32

Eni4er

преди 5 години

Снимката е от гр.Анталя.Част от грандиозния ПРОЕКТ БОАЧАЙ.Ще биде завършен през 2019 г.

31

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 18Робе, робе, душата ти плаче, че не си поданик на султан Ердоган. Какво руско газово робство бе, кьопек kрастав? Втечнен газ? Втечнено е съдържанието на малкото ти черепче!

30

Анонимен

преди 5 години

"...само екологично пластичните риби ще могат да се приспособят у нас. Една от тях може да се окаже морската звезда, която е активен хищник и се храни с рапани"Морските звезди не са риби, даже не са гръбначни животни, тип Ехинодермата. Рапанът е инвазивен вид молюска и яде черната мида. Екологията е сложно нещо. Но-о, елементарната систематика трябва да се знае от всекиго, особено, ако се занимава с журналистика.А този канал е лошо хрумване!

29

Смешник

преди 5 години

До Историкземетресението създало канала след което се покачило нивото на езерото Черно море, и то станало солено, обратното е все едно:Каручката се закачила за кобилата и я теглила докато каручката не се изморила

28

Стари проекти

преди 5 години

АКО СТАлин не беше обявил Царство БЪлгария за победена страна във Втората световна война ,щяхме да запазим МАкедония и Беломорска Тракия.Тогава щяхме да имаме КАнал БУргас - река МАрица - Бяло Море..С няколко яки шлюза.

27

999

преди 5 години

ПЪРВО ДА УТОЧНЯ , СНИМКАТА - КОЯТО ВИЖДАМЕ НАД СТАТИЯТА ИЗОБРАЗЯВА ДРУГ ПРОЕКТ СВЪРЗАН С ГРАД АНТАЛИЯ !ВТОРО - КОМЕНТАРА НА 28 ТТТ - БРАВО МНОГО ТОЧНО КАЗАНО !НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ..."НЕ СМЕ ЗАБРАВИ ЛИ,ЗНАЕМ,ЧЕ ПО-ДОЛУ СЕ ПИШАТ БЪЛГАРИ,НАЦИОНАЛИСТИ,ПАТРИОТИ,ЗЛОБАРИ,УМОПОМРАЧЕНИ ОТ ЗАВИСТ И ГНЯВ И ПРОЧИЕ ... ОТ БЪЛГАРСКОТО ПРОСТОЛЮДИЕ,КОИТО ОЛИЦЕТВОРЯВАТ , ПРЕДСТАВЯТ ДУШЕВНОТО СЪСТОЯНИЕ НА БЪЛГАРИНА !

26

ттт

преди 5 години

Като гледам, какви екокатастрофи предричат, би трябвало светът да е умрял най-много две години след построяването на Панамския канал.

25

Анонимен

преди 5 години

Форумният планктон подкрепя простотиите на Реджеп. То затова е и планктон.

24

Анонимен

преди 5 години

Ние, пък ще изкопаем канал между река Дунав и Черно море!

23

Историк

преди 5 години

До шматка, станал е канал след едно голямо земетресение. И тогава е имало истинска катастрофа, защото Черно море е покачило нивото си и е заляло обширни територии на север, които са били суша. Крим е най-високия остатък от тази суша.

22

Минувач

преди 5 години

Каналът е много добро решение! Браво на Ердоган ако го направи. Добре е и за самия град. Добре е и за Черно море, да обменя повече вода със Средиземно, тъй като е заприличало на отходна яма. Май-ната им на разните НПО-та, еко-шматароци и пр. *** вредители, в Турция те не могат да пеят, защото там има истинска държавност, за разлика от ши-бания евро-гейовски съветски съюз.

21

Спомени от Цариград

преди 5 години

Та тия шесто пръстите облечени в сиви работни костюми осеменили поне 6000 човешки жени с по пет пръста на ръцете и краката.Техни потомци се раждат както с по шест пръста така и с по пет пръста.До сто кубически сантиметра живителна семена течност произвеждали преди 8900 години тия дневно..Пето пръстите мъже давали почти толкова ..на своите любими и майки на децата им.

20

От Балканите инфо

преди 5 години

Навремето имало едни яко технически въоръжени с тунело пробиващи машини шесто пръсти наши съседи..Днеска при търсене na NIBIRI I Nemezida се намериха техни потомци на една малка планета много студена недалече от Плутон .От нея наблюдавали ремоnта на Nibiru и Немезида..Виждали даже нашето слънце като най ярката звезда на небето..

19

Спомени от Цариград

преди 5 години

Навремето само за 200 години получиха одобрение за прокарване на Босфора..До пускането на солената вода от Мраморно море в Цъфтящите полета на сегашно Черно море всичко изглеждаше много добре.