145

До всички

преди 5 години

Не всеки става за тази професия...Но....повечето пари ще го сторят!?

144

Бивш учител

преди 5 години

И още нещо, полицаю-правист.Като е толкова зле в полицията, като взимаш само 1000+ лева, напрегнато ти е, некомфортно-направи като мен-*** в частния бизнес, вади си прехраната сам, със собствени знания и умения ,ако ти стиска? Майната и на гарантираната заплата и 20-те заплати при ранното пенсиониране? Пенсионирай се като нас, според един проект на 75, и получавай толкова, за колкото те оцени пазарната икономика? Аз това направих преди години, теб какво те задържа, като е толкова зле в МВР???

143

Бивш учител

преди 5 години

До полицая-правист, продължение.Това, че ти си завършил право, говори добре за теб, следовател или дознател си, на офицерска длъжност и заплата.Такива са не повече от 10% от състава, вероятно.А какво ще кажеш за нивото надолу? Образовани ли са? Заклужава ли жандармериста,чиято фенкция е само да изпълнява команди и да "респектира тълпата", да взима повече, от инженера, който го е учил и му е писал тройки по милост? И да-случая е действителен, случил се е с мен педи 10-тина години.

142

Бивш учител

преди 5 години

До Анонимен Някой манипулира, но не съм аз. Това, което говориш, за напусналите полицаи, може да е вярно, но за София или Пловдив, Бургас, Варна.Там, където има възмохност полицая ако е действително кадърен, да изкара двойно и тройно, в частния бизнес.В малките градове и села, не е така, уверявам те.И те уверявам, че повечето са минали "тестовете" на централно ниво "по необходимост". Не познавам, пак повтарям, полицай жандармелист, пожарникар или спасител от Гражданска защита, напуснал сам!!!

141

Анонимен

преди 5 години

До Бивш учителИма си официална статистика.За 2017г напуснали МВР са 2082 човека, от тях пенсионери 145.Значи близо 2000 човека са напуснали МВР-5 процента от всички служители само за една година.Ама ти манипулираш, че нямало полицаи, които да напускат.Това че ти не познаваш такива, нищо не значи.И стига с тези манипулации, че учителите били образовани, а полицаите не били. Завършил съм езикова гимназия и"Право".За работата ми това е възможно най-доброто образование.

140

службар

преди 5 години

остава само един пълноценен ден! По-издръжливите евентуално могат да работят и следобед след наряд, но натоварването на организма в случая е много голямо, а и работата на "черно" е свързана предимно с тежък физически труд и нестава! Може само нещо по-леко, но всички по-леки работи са на трудов или граждански договор и това е забранено. Затова не ми остава друг вариант, освен да си дремна след наряд и да чопля евентуално в нета за някоя далаверка за жълти стотинки в 1-2-та дни когато почивам.

139

службар

преди 5 години

До Бивш учител,Малко "остаря" темата, но все пак ще ти отговоря. Не съм женен, затова варианта с фирмата на жена ми отпада. Работя не в МВР, а в структурите на МО, затова и затова и в КАТ не са "мой хора". Ще ти кажа как минава ежедневието ми! След 24 часов наряд обикновено се прибираш не по-рано от 11часа. Баня, едно-друго и става обяд. След това дремваш малко, че на наряд имаш реално 4 часа почивка, като обикновено я дремнеш 3 часа, я не! Така реално като имаш два наряда през седмицата, ти о

138

Бивш учител

преди 5 години

До ПенсионерТова, за което пишеш, се нарича Бел-Ланкастерска метода, известна у нас, като взаимоучителна метода, от килиините училища през Възраждането.Така едно време англичаните са ограмотили Индия-тяхна колония.Ефикасен резултат дава, но на много ниско ниво.И уверявам те, и там има учител. Всъщност, още от преди 300 години, когато Ян Амос Коменски измисля Класно-Урочната система, ролята на учителя е централна и водеща.Даже Гугъл и Уикипедия не могат я замени, колкото и да се иска на някого.

137

Бивш учител

преди 5 години

До Анонимен Колега във форума, настоящ полицай. Учителите, особенно тия, от по-старото поколение, са държали много тетове, под формата на около 30-35 изпита през цялото си следване, + няколко държавни изпита, пред комисия.Но, да не си мерим изпитите, и образованието, от своята камбанария всеки вижда различно.И при учителите има черни овце, особено напоследък, има ги и в полицията.Но не си прав,особено за полицията.Не познавам полицай, доброволно напуснал служба.Но много учителинапуснаха отвратен

136

Пенсионер

преди 5 години

Дядо ми беше белогвардеец от с. Сарашкин , Донска област. Разказвал ми е ,че като ученик в по горните сласове е преподавал на по долните, поради липса на учители.Няма страшно.

135

Ти да видиш...

преди 5 години

До 25г. ? Та те още учат бе. И да работят до 75г. и учениците да ги подиграват.

134

Анонимен

преди 5 години

До Бивш учителТова са брутни заплати.Вадиш по 80 лева данък и ще получиш реалната заплата.Т.е 720-730 лева.Ами то една чистачка взема повече.И на учителите заплатите също са ниски,ама недей да изхождаш от позиция кой какво образование имал.То и миньорите с основно образование получават двойно и тройно по-високи заплати,ама техният труд е много тежък.Професиите на полицаите и пожарникарите са рискови и стресови.Аз откакто съм на работа близо 20 колеги умряха.Все млади хора по на 30-40 години.

133

Анонимен

преди 5 години

До Бивш учителГоворим за входящи тестове.Не ги ли издържиш,не те приемат в полицията.И всичките са на централно ниво,затова възможността за връзкари е минимална.И не знам за вашият град,ама школата в Пазарджик няколко поредни приема е наполовина празна.Защото няма достатъчно кандидати,които да са издържали входните изпити.Така че с връзки не става.За разлика от учителите,където няма нито един входящ изпит и са важни само връзките.

132

Бивш учител

преди 5 години

До Анонимен118Благодаря за информацията, коректен си дотук.Само ми кажи, с какво образование е младши автоконтрольора с 809 лева заплата, или полицая, с 798?Бъди все така коректен, и кажи, с какво младшия автоконтролюйар превъзхожда в облазованието си инженера по ДВГ , специалност "организация на автотранспорта, ремонт и експлоатеция на автомобили и кари" , или полицая с 798 превъзхожда учителя по математика и информатика, държали по 30 и повече изпита, докато завършат? Сам каза, колко получават

131

Бивш учител

преди 5 години

И за тестовете не съм много сигурен, как се взимат, като гледам, интелектуалното ниво на повечето, работещи в полицията, особено около и над 35 годишните. Да не говорим, за някакви елементарни физически тестове-половината веднага излизат болнични точно на тестовете.Още един въпрос-и за пожарникари ли има психотестове, или за тези, от гражданска защита? Пак повтарям-в града, в който живея, няма недостиг на полицаи, напротив, трябва яка връзка, за да идеш да работиш там...

130

Бивш учител

преди 5 години

До службар Изгодата ти е, че жена ти регистрира една фирма, и ти работиш там, а ако е жванат, казваш, че само и помагаш, никойнищо не може да ти каже-семейна фирма.Или работиш направо на черно през свободните ти 3 работни дни от седмицата.Познавам пожарникар, който така си урежда смените, че отива до Германия, докарва автомобил, и го обявява за продан, знаеш как стоят нещата с документите за регистрация, щом работиш в МВР.

129

No comment

преди 5 години

На който България не му харесва-потурите,феса и Ориент Експреса!

128

до 112 анонимен

преди 5 години

Написал си Пожарникарят рискува живота си,ако пожарникарят е Бойко, искам да знам колко пожара е угасил.А да ти кажа, живея на Иван Асен и като има футболни запалянковци заради мачовете ги виждам полицаите, наврени всичките да си вземат дюнери и да пият кафе, някои си седят на скамейките до турското посолство,до ресторант Грозд и си говорят като дърти бабички. Единият от полицаите,реши да пресича отгоре към страната на 94 ,без да мине подлеза и другите се изхилиха и му викаха.Ей да те глобим ли?

127

Анонимен

преди 5 години

Грешка.49 хиляди учители са само в общообразователните училища.В професионалните са още 11 хиляди,та стават над 60 хиляди учителя.При 730 хиляди ученици.При все по-намаляващи като брой ученици.

126

Анонимен

преди 5 години

Не само че няма недостиг на учители и има много кандидати,но и в момента учителите са 48 хиляди при 588 хиляди ученици.Средно на един учител се падат по 12 ученика.Преди 30 години на един учител са се падали по над 30 ученика.Разпространяват се откровени лъжи.