222

Анонимен

преди 5 години

Ромчетата какво ще учат? Български и турски?

221

Анонимен

преди 5 години

До СтефанСтефане, обръщам се към тебе като един от "нормалните" (както ти ги наричаш), завършили "нормално" училище. В клас пречат не децата със СОП, те са си деца и си имат кой да им помага в четенето или по-късно по химия. Пречат "нормалните" лапета с прости родители, с ниска обща култура, със съзнанието че са винаги в правото си, с нагласата да се възползват от всяка възможност да скатаят. Тия точно не обичат да ги сравняват, защото не е в тяхна полза. Тия са за повсевместното равенство.

220

До228 обосновалия се

преди 5 години

Освен това си и неграмотен. Не "капацитетът", драги, а "капацитета", защото това е пряко допълнение, отговаря на въпроса "Какво?". В български език думите от мъжки род се пишат с пълен член само когато са подлог в изречението. Кажи сега "Тенк ю" за урока. И преговори граматиката за трети клас.

219

Vkrastev

преди 5 години

Всички деца имат право да получат шанс. Да, децата с аутизъм имат нужда от разбиране и повече грижи. Развитите общества ги осигуряват, защото примери има много как вече порастнали и приети в обществото аутисти, сложени на правилното работно място работят в пъти по-добре от "нормалните". Проблемът е в обществото ни. Масата хора, които не приемат различните. Политиците, правещи "реформи" в образованието. Липсата на алтернатива.

218

Анонимен

преди 5 години

До До 225 СтефанАз се обосновах за мнението си. А ти? Или нямаш капацитетът за това?

217

pkboev

преди 5 години

Жената е в правото си да се оплаче ако закона е на нейна страна, но това не прави позицията й разумна. Съжалявам, но не намирам за нормално да наричаш училището "дом" и да считаш, че това е място където някой трябва да е "обичан".Виждаме стотици мнения, болшинството сходни, както и ясната позиция на учители и администратори - децата със СОП имат нужда от специализирано обучение.

216

До 225 Стефан

преди 5 години

Ти също си увреден. Просто не го осъзнаваш. ***!

215

Стефан

преди 5 години

Съжалявам. че ще го кажа, но не мисля,че това "специално" дете има работа в нормално училище. Всички ще бъдат длъжни да се съобразяват със състоянието и нуждите му. Ще пречи! Аз не бих желал детето ми да учи с такова дете. Знам,че ще ме нахейтите, но съм сигурен,че мнението на много родители на нормални деца е такова. Просто то не ви допада.Специалните деца да учат в специални училища. И по-добре тази майка да спре да се оплаква във всяка медия и да търси евтина слава на гърба на детето си.

214

Това е!

преди 5 години

Гласувайте за ГЕРБ.

213

Анонимен

преди 5 години

До До Читател"3. Хората се страхуват от психично болни деца, не се знае кога могат да станат опасно агресивни. Те са за специализирано обучение."Да, говорим за деца с шизофриния. Но имах съученичка с дислексия. За нея, казваха "че е болна" и "не знаме, кога ще превърти и ще влезе с някакъв калашник и ще ни избие" ...

212

Анонимен

преди 5 години

Честно казао, ако имаш възможност, никога не пращай детето си на училище, а намеи учители, да го учат вкъщи.

211

Анонимен

преди 5 години

Вече се стига до крайности в името на политкорекността.Като няма достатъчно интелект ,ще учи в специализирано училище.И аз искам да стана баскетболист,ама няма да мога,щото съм нисък.Всеки трябва да си преценява възможностите.В случаят майката.Затова има специални училища.

210

М да

преди 5 години

Да кажа и нещо за великият запад.... Причините за опита за вкарване на всички деца със СОП в един кюп в нормалните училища е прозаичен ПАРИ . Абсолютна лъжа е че деца със СОП и то определен тип ще постигнат повече в нормални училища НЕ . Начина да постигнат максималният си потециал е с ИДИВИДУАЛНО ОБУЧЕНИЕ. То обаче е много скъпо.......... Големият проблем е че децата със СОП стават все повече и повече особено аутизма е просто се увеличава непрекъснато и то в огромни размери.

209

До Дракон

преди 5 години

И те са със СОП. Но там случаят е друг. Безотговорни родители не са си направили труда да се погрижат детето им да научи български.На тези родители не им пука, че присъствието на тяхното дете ще изисква почти цялото внимание на учителите и останалите деца просто няма да получават предвидените знания. Ще са ощетени децата на хора, от чиито данъци се отчисляват соц.помощи за издръжката на семейства, които не си правят труда да научат децата си на български език.И това е вид несправедливост!

208

М да

преди 5 години

СОП е много разтегливо понятие. Има деца със СОП ,които нямат абсолютно никакви проблеми да учат итн. За съжаление има друга категория деца които е много трудно да бъдат интегрирани. Такива деца са опасност за съучиниците си . Има деца които се травмират от бойстванията на деца със СОП.

207

До Читател

преди 5 години

Не си прав. Тук се очерта ясно мнение:1. Никой не е против децата с двигателни проблеми, диабетици1 със слухови апарати и др. подобни. Нормално е те да учат заедно с останалите деца, защото възприемат също като тях и реагират като тях.2. За по-тежките случаи на физически недъг (слепи, глухонеми) са нужни специализирани училища. Така те ще се обучават по-ефективно.3. Хората се страхуват от психично болни деца, не се знае кога могат да станат опасно агресивни. Те са за специализирано обучение.

206

Дракон

преди 5 години

Навремето в един скеч на Шкумбата, описващ как се опитва да отслабне, съседката предлагаше " Убийте го да не се мъчи!!", та и тук работата е такава. Докато не станем по-човечни и не се научим да приемаме и социализираме различните нищо добро не ни очаква, като общество. И в тая връзка да питам - децата, чиито език не е български и са ходили само по една година на предучилищна не са ли деца със СОП? Щото не всичко опира до здравето.

205

Анонимен

преди 5 години

До Анализатор208-Ти виж майката на какво прилича,после не питай защо се раждат такива недоразумения.

204

оо

преди 5 години

Да продължим - айде сега да се направи квота навсякъде за ***, лесбийки, содомисти, човекоядци, щото и те имат права! Да не забравим транссексуалните! Отиваме в крайност. Накрая да не стане като в Норвегия - скараш се на детето и те арустават, а то отива да го гледат две лесбо кукувици.

203

айде стига вече

преди 5 години

Вече се прекалява с интеррирането на различните, стига вече с тия клишета. Не работи. Едно дете със СОП пречи на обучението на още 25-28 деца. Понякога са две-три. Учителят полудява, децата - също. Нека бъдем откровени - да, човешко е тези деца да де обучават. Но те са процент. Не може за сметка на другите. Те pа това са СОП - а в едно обикновено училище няма специални грижи. Някой щял да седи в коридора, да го пази. Сериозно? WTF! Тази майка е станала агресивна, вместо да се смири.