202

ВАНКО

преди 5 години

СДС СПРЯ СТРОЕЖА НА БЕЛЕНЕ НЕ ПРЕДИ 37 ГОД. , А ПРЕДИ 30 . СЛЕД ДЕСЕТИНА ГОДИНИ БЪЛГАРИТЕ ИЗПРАТИХА СДС СЪС СТРАХОТЕН ШУТ НА СМЕТИЩЕТО. БОРИСОВ ГИ ИЗКАРА ОТ ТАМ И ИМ ДАДЕ ВЛАСТ БЕЗ ДА ИМАТ ПРИСЪСТВИЕ В ПАРЛАМЕНТА. СЛЕД ТОВА ПРОДЪЛЖИХА ЗАЕДНО АГОНИЯТА НА БЕЛЕНЕ ,ЗАГУБАТА НА МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ И СЕГА С ПОСОЧВАНЕТО НА ТЕЗИ 37 ГОДИНИ НИ КАЗВАТ ,ЧЕ БСП Е ОТНОВО ВИНОВНА ЗА ВСИЧКО. СМЕШНИЦИ !

201

н.вълчев

преди 5 години

Няма интелигентен Човек който да не може да направи груба сметка и да получи 2 ст/кв Цена на тока от АЕЦ Белене!!! Следователно Опонентите са или ***, или *** на Костов и ВЕИ собствениците!!! Ако се сметне по реалното капиталовложение- т.е. около 10 милиарда, се получава 1 ст/квт, добавям 100% резерв за неточности, печалба и разходи и се получават 2 ст/квт себестойност на тока от АЕЦ Белене при пълно натоварване на мощостите! Това ще е най-близо до реалното, защото няма предлагане на подобна цена при свободен пазар за ток!

200

АМАН от КРАДЦИ

преди 5 години

Д Ас е иска неустойка от УОрли ПАрсънс и РИСК ИНЖИНЕРИНГ за нанесени ОСОБЕННО ГОЛЕМИ ЩЕТИ НА БЪлгария..RWE да плати поне 3 000 000 000$ na Bulgaria неустойка за СЪУЧАСТИЕ В НАГЛА ИЗМАМА в ОСОБЕННО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ

199

Белене няма ГРОБИЩЕ

преди 5 години

.... да даде справка колко евро цента са се набутали от предишния УЖ СТРАТЕГИЧЕСКИ ИНВЕСТИТОР RWE/или колко са им НАПЛАТИЛИ За да се пишат УЖ СТРАТЕГИЧЕСКИ ИНВЕСТИТОР,,

198

АМАН ОТ КРАДЦИ

преди 5 години

НЕ С Е НАКРАДОХА НА МИЛИАРДИ ТЕРОРИСТИТЕ НА ВЛАСТ В СОФИЯ>.АМАН от орг престъпници на власт в София.До 1990 година са похарчени около 2 000 000 000 $ изградена е огромна база с готовност за строителство.СЛед 2006 година са ограбени от народа над 2 000 000 000euro без да бъде построено НИЩО.Сега с е готвят да ограбят показно нови 3 000 000 000еуро ..вероятно за болтове и гайки за платени май реактори ..

197

П.Петров

преди 5 години

До ognyanz, До момента да си чул политик да казва истината за каквото и да е , особено за пари, сметки и кой ще плаща сметката?На КТБ кой плати сметкат ? На мариците кой плати сметката, на ВЕИ-тата кой плати сметката ?Колко ти е IQ-to ?Безплатен обяд няма! Ако не е за пари, става дума за много пари по един или друг начин! Само с кефир в самовара не става , трябва и мозък!

196

Анонимен

преди 5 години

Пише се милИАрд знаещи неграмотни. АЕЦ Козлодуй не е вечна, ще трябва нещо ново.

195

Социопат

преди 5 години

С 10 милярда всички покриви в България ще се покрият със соларни панели....

194

Социопат

преди 5 години

АЕЦ със 40 годишни български основи строени от фирми ,които и един път не могат да направят ,който да оцелее без ремонт всяка година....Стари руски реактори увити в брезент на поляната....Китайски инвеститори...Сеизмична зона в блатиста местност....Още 20 милярда Евро за проекта (и +10 милярда за грешни калкулации)..Бг инжинери които тепърва ще се обучават в "елитни Бг вузове"...АРЕ НЕМА НУЖДА....по- добре още два реактора в Козлудуй

193

Изнервен

преди 5 години

Нищо няма да стане, няма инвеститор, който да отговаря на условията. Французите и американците искат само да доставят оборудване, китайците искат държавни гаранции, а руснаците да ни кредитират, но държавата да им връща кредита с продажба на ток, но на кого ще продаваме и на каква цена е наш проблем.

192

Узуна

преди 5 години

Дайте го на Гинка или *** да го построят най - сетне тоз АЕЦ.

191

Истукан

преди 5 години

Исторически стана този АЕЦ Белене. Няма по-голям хит от него. 37 години крадат държавни пари и лъжат, че строят АЕЦ Белене. Няма да го построят никога, но ще вземат още много пари от държавата.

190

Dipl. Engineer

преди 5 години

Икономиката има нужда от евтин ток. Най-евтиния е от АЕЦ. Всички други източници са по-скъпи

189

Анонимен

преди 5 години

Всеки е правил ремонт ! - винаги това което си мислиш че ще струва излиза двойно.Та конкретно - значи ако се казва 20милиарда лева трябва да се смятат 40 и като се сложат тези които евентуално ще се усвоят може да станат и 80.

188

ognyanz

преди 5 години

До Анонимчо 178 и до П.Петров: Да ви успокоя и двамата. Мисля, че докато Бойко е премиер, АЕЦ "Белене" няма да се строи. Показателно е, че вчера гербаджиите гласуваха против отменяне на мораториума върху строителството. Бойко си даде офертата че от него зависи проекта и чака някой да му каже какво да прави - я Меркел, я американския посланик, я кой знае кой. Не може п'родажник да направи национален проект, няма как да стане.А Теменужка има време да търси инвеститор, но така, че да не го намери.

187

ognyanz

преди 5 години

До Анонимен 178: Пак ли ти бе, Анонимчо. Колко пъти трябва да се обяснява на теб и другите платени агитатори против АЕЦ "Белене" че търсим инвеститор, без да му се дават гаранции за цена за изкупуване на тока и за цена на строителството. Той ще строи, той ще си продава тока. Ние участваме с това, което имаме - лицензирана площадка и реактори.А до П.Петров: А на теб колко пъти трябва да ти се обяснява, че проекта може да е започнат преди 35 г. но реакторите ни са нови BBEP a-92 трето поколение.

186

Анонимен

преди 5 години

Борисов усети, че на следващите избори ще подухва супарата и реши да събуди надеждите за потоци и аеци. Ама руснаците вече са му сърбали попарата и сега ще му смъкнат кожите, дето ги е смъквал толкова години от българина. Ама за него не е проблем, той ще си намъкне още кожи. И от кожите на правнуците ви ще дърпа...

185

Сладура

преди 5 години

Браво на червено-синята олигархия! Започва ново лудо разграбване на публични финансии. Как можете г-н Борисов да се отречете от онова което Ви направи премиер три пъти - отделянето на България от орбитата на Русия? Няма мотив, който да оправдава споделяне на леглото с БСП. Може би трябва да заминаваме вече. Сближаването с Русия никога не е носило на България друго освен кризи и насилие.

184

икономист

преди 5 години

До Анонимен 190Не знам за Германия конкретно какъв е случая, но нашата страна към момента няма собствен добив на енергоносители, като изглючим въглищата добивани в Маришкия басейн... Нашите ТЕЦ-ве са физически и морално остарели, и скоро ще почнат да затварят врати. Германия може да има много газови и въглищни централи, които да подсигуряват необходимата базова мощност за енергийната им система. При нас обаче случаят не е такъв...

183

П.Петров

преди 5 години

До ognyanz,А ти помисли защо се стартира остарял 37 годишен проект сега, който ще трябва след 15-20 години и се построява за 3-5 години и кой ще плаща скъпия му ток.