26

12

преди 5 години

Нищо няма да се промени, защото никой нищо не прави по въпроса. Най много да направят реформа и да сменят наименованието Общинска болница с Болница за мултипрофилно общомедицинско диагностично полулечение, да поръчат нови табели и в резултат да не останат пари за бензин на самотната линейка.

25

Анонимен

преди 5 години

До Я па ти...---------------------------------------Що,ти почитател на тиквата ли си.

24

AZ

преди 5 години

Младите лекари могат да бъдат задържани единствено и само с европейскиа заплати.Защото нали имаме претенции да се лекуваме по европейски.Ама ако може някак си да плащаме по български.Няма да стане така.

23

KOKO

преди 5 години

KAM 4UZBINA RAZBIRA SE.ZA KAKVI PARI RABOTJAT MEDIZITE V BALGARIJA.?

22

Morwel

преди 5 години

"Малкият" проблем на идеята със задължителното оставане в БГ е, че никой няма да следва медицина при такива условия. А и сега имаме недостиг на лекари. Или ще задължаваме хората да следват медицина?

21

Мнение

преди 5 години

До Предлагам 18 Предлагаш корупция на преподавателите. Това предлагаш.

20

Я па ти...

преди 5 години

До реалист 15 Щях да ти сложа плюс , ама като прочетох на края "тиквата" ти сложих един голям минус.

19

Анонимен

преди 5 години

Малки такси само за тези, които подпишат 6-7 години работа в нашите болници преди започване. За кво седите на тези постове , като нищо не ви идеа на акъла да правите. Толкова ли неможе да си защитите нещата.

18

Анонимен

преди 5 години

Защо не вдигате таксите за обучение ? Защо аз плащам държавни Унита, а после заминават на вън ? Вдигнете таксите 5-но. Като ще бягат поне да си платят реалната цена за обучение.

17

Предлагам

преди 5 години

Всеки, който няма оценка по-ниска от мн.добър (5) да получава напълно безплатно образование, но само при условие, че подпише договор поне 10 години да работи в България.Заплатите, разбира се, трябва да са по-високи.

16

леле

преди 5 години

Още като ученик родителите го подготвят за емигриране. Ако се задържи в България след дипломирането краде като за последно и ***, че системата е недофинансирана и пациентите са ощетени !

15

не син

преди 5 години

Елементарно е, ако има желание да се направи! Учиш с намалена такса или безплатно срещу договор за работа в България минимум 10 години. Плащаш сам - ходиш където искаш!

14

реалист

преди 5 години

Един лекар учи близо 6 г., след това цял живот се образова и учи, като започва със стартова заплата от 600лв. в спешна помощ. Същият този лекар цял живот / в БГ/ се ръководи от полугармотни хора- пожарникари, физкултурници, партийни деятели, философи-хидроинженери, фризьорки и всеки бандит може по всяко време да го набие , примерно защото е пиян и смята ,че лекарят не лекува майка му добре. ТРЯБВА ДА СА ЛУДИ ЗА ДА ОСТАНАТ В БГ ДЪРЖАВАТА НА ТИКВАТА......

13

Анонимен

преди 5 години

До SharkСлед като така и така после ще отиде в Занзибар нека да ходи там да се обучава. Само че я се поразрови да видиш какви са таксите специално за медицинските университети в белите държави. Не в Афганистан.

12

Ф.С.В.

преди 5 години

БГ е държавата на парадоксите - само в Здравната система има много парадокси - Като почнем с линейките- Има линейки няма фелдшери и шофьори- Има шофьори- но линейка без лекар -става баничарка превозваща умиращи- Друг парадокс- Лекарите в БГ са повече от мед сестри! Друг Парадокс- най много болници на глава на населението и в тях няма лекари -частни болници източващи НЗОК - Един лекар се регистрира в 20 болници! Друг парадокс- Лекарства се изнасят съвсем законно и после пациенти умират! И.Т.Н

11

Анонимен

преди 5 години

До БългаринаМного робовладелски се изказваш...нкой не ти е длъжен,бе *** такъв..10 години да ти работили...айде аз на тебе да ти дам 40 000 лв и ти завърши Медицинския университет...а? ама е по лесно да си купиш глофче с газова,панелка в люлин и да в -петък вечер да купонясваш...ама тия хор бедсват..Анатомия 1000 страници,физиология 1000 страници и трябва да ги знаеш, това не са изпити в НБУ,дето преди туй щото си ги полял или въобще си се явил да ги вземш.Пък това е пазар на труда..

10

История

преди 5 години

По времете на първия мандата на Него..на среща с медици и на техните апели ,че младите лекари не могат да специализират и заминават в чужбина--отговорът Му бил --Мен, ко ме интересува---цитат ..........коментара оставам за привържениците на Тиквата, на които от сърце желая децата им : Да имат неговият интелект, Да живеят до бунище на радиоактивни отпадъци, Да плащат близо 50 г. само разходите по нова АЕЦ и Цял живот да обичат майка си и баща си за бъдещето, което са им отредили.

9

Shark

преди 5 години

До 12 Даа, и ще отиде направо в Занзибар на учи висше и там ще ги даде тези пари, поне ще получи наистина качествено образование. Сега поне медицинските университети все още имат студенти, ако направят такива таксите и там няма да ги има.

8

да

преди 5 години

До Анонимен 3 И избиване на богата клика в БГ, ще бъде супер, бих се изкефил.

7

Анонимен

преди 5 години

Решението е в платено висше образование. Това сега не е платено. Какво са 2000 лв на година. Пълна смехория. Я го изцепи със годишна такса 35000 лв и после ако ще да ходи да работи в Занзибар. Понятието държавна поръчка отдавна е умряло.