28

Анонимен

преди 5 години

Нещо се влиза в противоречие с логигата. .Логиката ти е в противоречие с физичните закони.Отдалечаването на Луната с няколко сантиметра не се отразява кой знае колко на силата на привличане, но се отразява на дължината на орбитата и(удължава се) и понеже линейната и скорост се запазва времето за извършване на една обиколка около Земята се удължава. Това забавя и въртенето на Земята поради споменатите от теб сили на привличане.

27

дедо Ташунко

преди 5 години

Спрете земята, искам да сляза. Не съм съгласен с това удължение. Ще ни прикарат повече да работим.

26

дедо Ташунко

преди 5 години

След три милиона години денонощието ще се удължи с 1 секунда. Кярим отново!

25

Andreshko

преди 5 години

Нещо се влиза в противоречие с логигата. Когато Луната е по-близо до Земят би следвало лунното привличане да забавя въртенето на Земята,а и приливите и отливите да са по-големи. При отдалечаването на Луната би следвало"спирачката" на Луната да е по-слаба и въртенето на нашата планета да се ускори т.е. денонощията да стават по-къси.

24

Щерю

преди 5 години

Някога сми били на червения Марс. По времето на Адам (озн. "червен", т.е. марсианец) сме колонизирали Земята. В бъдеще ще се преместим на Новата Земя - Венера. В още по- далечна перспектива - на Меркурий.

23

Космолог

преди 5 години

Луната се отдалечава от Земята? Ми Земята защо не се отдалечава от Слънцето по тази логика? 5% отдалечаване от сегашното положение и измръзваме. Ами всичките звезди които се въртят около нещо непознато за човека (черна дупка МОЖЕ БИ!) в центъра на галактиката защо не се отдалечават? Земята е на 4,5 млрд години. Луната не знам на колко е но ако се отдалечаваше с това темпо досега трябваше да е изчезнала. От всички спътници в СС-*** само нашия се отдалечава. Айде бе!

22

СВЕЩЕН ГУЩЕР

преди 5 години

Ами на лунатиците горе им омръзна от бездушните чалгари от БГ да надуват музиката по черноморието и са решили да удължат разстоянието от Земята

21

Анонимен

преди 5 години

Луната с голямо нетърпение е чакала да се появят разните му журналисти,за да почне да играе номера като ту се приближава,ту се отдалечава

20

Анонимен

преди 5 години

До Въпрос 19Много народ се изнесе на Марс и затова губим тегло, а и доста от останалите на земята са по-леки защото са безмозъчни.

19

Анонимен

преди 5 години

Има си клон на механиката, наречен "Небесна механика", там всичко е обяснено. Леко е по-сложно от "купувам Х количество стока за У пари, продавам я за У+50%, купувам си кола".С тая чалгализация в световен мащаб скоро хората дето поназнайват нещо няма да ги има. Което е и целта, естествено.

18

шматка

преди 5 години

До 7 пропаг....Нещо си противоречишКак няма гравитация а всичко по леко лети а по тежкото пада долуНали точно гравитацията определя теглото

17

шматка

преди 5 години

Нарочно ви лъжат американците за да увеличат цената на билета до Луната.Щото разтоянието се увеличава

16

Боко

преди 5 години

Ние я хващаме те я пускат.Е за тва ще си замине

15

Въпрос

преди 5 години

Добре де, ама нали по-голямото тяло привлича и държи в орбита по-малкото? Тоест ако Земята е по-голяма от Луната, а тя е, поне засега!, то тя би трябвало да държи своя спътник по-малката Луна в орбита около себе си. Ако Луната се отдалечава, това не значи ли, че Земята губи своята притегателна сила поради загуба на тегло, сила на геомагнитното поле и пр.? В този смисъл не разбирам как така въртенето на земята трябва да зависи от отстоянието на по-малкия й спътник от нея, а не обратно?

14

До анонимен 16

преди 5 години

Чичак не си прави на УМЕН понеже не си а както казах всички СФЕРОФИЛИ да си направят малко проучване и да поразгледат малко видеа от НЕУТРАЛНИ източници като ODD REALITY в youtube . Ако не разбираш английски е твой проблем научи го *** ! Аз ви казвам образовайте се гледайте , четете ония пак се пеняват и дават епитети ,че не била ПЛОСКА ЗЕМЯТА ! И вярвате на CGI видеата на НАСА и менте снимките им !

13

Анонимен

преди 5 години

Как така луната ще се отдалечава?!!! Кой ще поеме отговорност?!! Оставка!

12

Анонимен

преди 5 години

Защо се разделечава Луната от Земята?Нали има гравитация???

11

Докторица

преди 5 години

До до ДОКТОРИЦАНедей да се пенявиш толкова, пази си кръвното.

10

Не бъдете мързеливи

преди 5 години

Отворете you tube и напишете в търсенето ODD REALITY това е само един от каналите на който като гледате все повече видеа и ползвате поне малко логика и мисловна дейност логическа и ще видите ,че всичко което са ви учили е лъжа за много неща !

9

Анонимен

преди 5 години

Скоро ще останем без луна значи , така ли???