24

Анонимен

преди 5 години

До 23Такива разделно събрани отпадъци, оставени до контейнерите, се взимат от хора, които ги предават за вторични суровини. Специално хартията и стъклените предмети се грабват почти веднага.

23

Анонимен

преди 5 години

....У нас събираме вестници, списания и други видове чиста хартия в пликове, които оставяме да контейнерите за смет...__И пликовете се разкъсват от ромите и всичко което сте оставили до контейнерите се разпилява около тях че и по тротоарите.И висят с дни.Същото става и с дрехите.Не мога да разбера приятно ли ви е старите ви дрехи да се подритват от роми покрай контейнерите.Те отдавна не ги взимат а само ги преджобват и разхвърлят.Камионите за разделните контейнери минават от дъжд на вятър.Рядко

22

vlady

преди 5 години

Съюз на клошарите играе водеща роля в разделното събиране и рециклирането на отпадъците - дейци на съюза редовно извършват сортиране по най-съвременната технология с изсипване на съдържанието на контейнера и внимателно преглеждане и след това събират и употребяват годните отпадъци.

21

Анонимен

преди 5 години

Какви хора сте , защо от всякъде търсите директно пари на ръка?!? Като събираме разделно пазим околната среда, от там здравето нашето и на децата ни.... е по-скъпо от това има ли?Разсъждавай народе, разсъждавай....

20

Анонимен

преди 5 години

Аз събирам разделно вече много години. Органичния *** го слагам в компостер. Щом аз мога значи всеки може - другото е безхаберие!

19

До 17

преди 5 години

Смешкоо, в САЩ Канада Великобритания живеят в панелки на по 40-50 години, с амортизирани сградни инсталации (ВиК и електро). Допълнително с изкуствено надутите цени на имотите, остава да накарат хората и такъв данък да плащат... Всички ще излезем на квартири и хазяите да се оправят

18

Анонимен

преди 5 години

"сепарират"... Осигуряват сепарета????

17

Анонимен

преди 5 години

"КАто ни намалят данъците за недживимите имоти, тогава ще сепарираме"България е на първо място в света по най-етин данък за недвижимите имоти. Погледни Държави като САЩ, Канада, Великобритания, където данъка там е 12% от пазарната цена на имота. Сега си представи ти всяка година да плащаш данък 12 000 лева за твоя апартамент на стойност 100 000 лева.

16

Анонимен

преди 5 години

Всички контейнери имат график на кой ден кой цвят контейнер в кой район на града ще бъде посетен от фирмата. Ако на някой му се занимава да следи, да наблюдава въпросния контейнер през целия ден дали идва наистина някой да събере *** от него и дали е фирмата му или е камион на общинската фирма за почистване.

15

Анонимен

преди 5 години

"в България вече се рециклират близо 40% от всички пластмасови отпадъци"Това изобщо не е вярно. Рециклират се 40% от платмасовите отпадъци, които се съберат от специалните контейнери. А такива отпадъци са не повече от 3% от всички пластмасови отпадъци.

14

Веско

преди 5 години

Какви камиони събират *** не е оправдание да не го изхвърляме разделно!На мен ми по-интересен въпроса, как намаляха найлоновите торбички като въведоха продуктова такса!? Само станаха без дръжки, пак са навсякъде.

13

Анонимен

преди 5 години

У нас събираме вестници, списания и други видове чиста хартия в пликове, които оставяме да контейнерите за смет.

12

Messi

преди 5 години

Точно това недоверие към всички и всичко ни затрива.Вкъщи събираме разделно от няколко години,но като цяло наистина са малко хората ,които го правят за съжаление.

11

Като

преди 5 години

всички се оправят, тогава и аз ще се оправя. Така никой не се оправя.

10

Анонимен

преди 5 години

Не само в София са палени контейнери. В други градове също, поради което основен заподозрян в моите очи са фирмите извършващи сметосъбирането. Не им е било изгодно да ги дигат тези контейнери и така по естествен начин спират работа

9

Анонимен

преди 5 години

Автор: Ясен БояджиевИзточник: "Дойче веле"По публикацията работи: Венцислава ВельоваАААах аа-а ХАХА ХААаа Вие сте за наградите Дарвин...поздрави от Sydney Australia

8

Как

преди 5 години

да променим обществото си, като никой индивид не иска да се промени?

7

до 1

преди 5 години

Ти прочете ли изобщо статията или стигна само до заглавието и реши да пишеш "компетентен" коментар !?

6

Fallschirmspringer

преди 5 години

Ако се затворят пунктовете за вторични суровини и *** няма къде да връщат взетото от кофите,то тогава всичко ще отива в заводите за сепарираране и рециклиране

5

BG

преди 5 години

.... журналист дето е написал статията моля да обясни какво му е лошото на нашата дума "разделят", та е използвал чуждицата "сепарират" ?!?!А бе, като ви е срам от езика и държавата що не вземе да се "сепарирате" някъде и чужбина, ..... журналистическа ..... !