47

Анонимен

преди 6 години

Е за това бих подкрепил ромите стига да не са крадени череши.Ако са ги гледали и работили трябва да им се плати достойно.80 стотинки е смешно на пазара са по 4.5Поне половината пари да им дават.

46

Питам

преди 6 години

защо няма Български череши тук в Германия, където постоянно живея ? В Алди, Лидл и другаде само ТУРСКИ, по 5.99 Евро за килограм.

45

КОЛЧЕВ

преди 6 години

Е КАК НЯМА ДА ГИ ИЗСИПЯТ.ДА НЕ НИ ДА СА ПОЛАГАЛИ ГРИЖИ ЗА ДРЪВЧЕТАТА.ТЕ СА ЧУЖДИ

44

Гражданин

преди 6 години

И моята градина всяка година се обира от такива "юнаци",но "Бог високо,а цар далеко!" и така уж имам череши,а си купувам от пазара ?!Не изключвам възможността тия хора да предават по пунктовете или направо на пазара крадени череши.На такива дето продават или предават плодове трябва да им се иска документ за собственост на градина !

43

Анонимен

преди 6 години

Някои от протестиращите дали някога са посадили и отгледали овошки? Знаят ли какво се прави всяка година с черешовите дръвчета, за да се родят череши?Ако знаеха, едва ли щяха разсипят и стъпчат плодовете.Питам се, защо производителите протестират кротко и търсят закрила и съдействие от официални институции, а онези, които само БЕРАТ, правят циркове и най-много реват за пари?

42

хаха

преди 6 години

Тези череши могат да се използват за джибри ех ех сещайте се бе хора

41

тнт

преди 6 години

Ясно е,че ромеите са само берачи и малко ги вълнува точно изкупната цена. За тях е важно колко им плаща чорбаджията на килограм. А той не може да си продаде стоката,като някои други. И понеже в днешно време няма по-лесно нещо от това да задръстиш някоя магистрала,същия чорбаджия ги е пратил да си правят джумбуш. И ще видите във вечерните новини,че ромейските веселби ще изместят всичко "по-маловажно" - цените на горивата, новите цени на тока и тецовете, закриването на болници...

40

леле

преди 6 години

Какви 5 лева сънувате ?! На женският пазар в София черешите се продават между 1 - 1.60 лв.

39

Анонимен

преди 6 години

Сега ромовете да кажат откъде са набрали тези череши,защото те доколкото знам не се занимават с череши отглеждане а само с бране на готово. На вилата ми освен червени имам една Бяла череша. Посред бял ден за има няма 2 часа я бяха обрали така че нито един плод не беше останал а дървото е старо и доста голямо. И бяха хора от същия етнос живеещи малко по-нагоре по баира.

38

Анонимен

преди 6 години

До 41няма да се махнат, а ще започнат да крадат. И ще стане по-зле. Но подобен елементарен анализ не е по силите на мозъчетото ти. *** по-добре коментирай нещо у Фейса

37

Анонимен

преди 6 години

Като не им харесва тук, да се махат .

36

Анонимен

преди 6 години

и да се протестира и да не се протестира - файда няма. Пазар има бол, но извън България. Но един нормален производител или търговец няма как да изнася, защото още на митницата му искат една солидна сума пари иначе му спират камиона "за обиск" и докато приключат стоката се е развалила...

35

Несъгласен

преди 6 години

Стига сте говорили глупости,на пазара черешите са по 1,50 лв.,ако потърсите и по лев може да ги намерите.По колко да им ги изкупуват,по два лева?! Пазарна икономика,насищането на пазара с даден продукт води до намаляване на неговата цена,не себестойност.Миналата година като нямаше череши и струваха наистина по пет лева килограма добре им беше печалбата,десет пъти отгоре.

34

Анонимен

преди 6 години

"Как така протестират с чужди череши ?"Личи си кой не е ходил да бере череши, а си е седял само в София.

33

Аналгин Петров

преди 6 години

Аз нямам нищо против, срещу хора, които работят....!

32

Константин

преди 6 години

Защо ги плюете, те поне работят за мизерни заплати. Как така изкупната цена е 50 стотинки, а на пазара черешите са 5 лв. и нагоре. И защо плюете хората, не е справедливо. *** са да, но работят и искат нормално заплащане. А не прекупвачите да взимат хиляди левове за черешите, а за работниците нищо.

31

Край

преди 6 години

На пазара пазарувам само от българи. Няма как неграмотен човек да ми продаде нещо - работата на такъв е с кирка, с лопата и на нивата и в гората.

30

Калоян

преди 6 години

Вие не знаете ли че основните берачи на череши са ромите и те се наемат от собствениците на градините. Интересни хора, коментирате а нищо не знаете. Нали се сещате че стопаните на градините им плащат на набран килограм, спрямо изкупната цена. Вие да не мислите че това е лесна дейност.

29

ss

преди 6 години

аааа не!!! и аз искам субсидия и изкуствено завишени цени за л**ната които изпускам от време на време. нищо, че не са нужни на никого. ИСКАМ!

28

Никой

преди 6 години

Междудругото, изкупната цена на черешите наистина е 80-90 стотинки за килограм, а на пазара тези от 90 веднага заминават на 5лв/кг. Хайде аз тогава да попитам останалите 4.10 лв/кг къде отива? Може би за гориво, или ще ми кажете че продавача на череши на пазара плаща данъци и издава бележка с касовия си апарат който го няма? Просто всичко е мафия която ни ограбва...и с част от заграбеното плащат на правилните хора данък спокойствие, с останалите си жируткат охолно...а ние нека се мъчиме....