28

Дано се задавите

преди 5 години

Какви пенсии. Ще взимат депутатите пенсионери. След 1 януари 2019?

27

Брат на дебелия..

преди 5 години

Аз пък ще взимам над 2000 лв. не ми сърдете от сега искам прошка.

26

Т. Шмилее

преди 5 години

Това е кражба за сметка на тези, които сме се трудили по 40 и повече години Единствен начин да се реши въпроса е да излезем и ние на улицата. В тази държава, в която нещата се решават на парче - така трябва да се постъпва. Щом превозвачите успяха, защо да не успеем и ние. Да започнем протести чрез фейсбук.

25

Анонимен

преди 5 години

БГ политическия елит е рожба на БКП и ДС. Това са ***, необразовани и некадърни същества. Те не са способни да мислят и разсъждават извън собствените си далавери и интереси. Това е причината да не могат и да управляват държавата както трябва. Докато не се изрине из дъно тая пасмина нищо няма да е както трябва.

24

Jo6

преди 5 години

Да, започват да се пенсионират бивши народни представители, разни министри и подминистри и т.н *** облагодетелствала се и до сега. Браво !, а от другите 44 хил. ще се заделя за бедните и ще духат супата. А заплатите в парламента ще растат, остават субсидиите за партииките и т.н. Пази все няма. Но за обиколки из европо има.

23

Анонимен

преди 5 години

До АзТроле, не настройвай хората едни срещу други. И тези с малките пенсии и тези с големите са ощетени. Висшия държавен апарат няма таван. А и като са ти плащали осигуровки на минимална през последните 25 г. каква пенсия да вземаш? Ако се вдигнат всички пенсии и дойдат в София и направят "Бесни Страшни Пенсии" на политическия елит, въпроса ще се реши веднага.

22

Анонимен

преди 5 години

До АнонименНяма как, задължително е. Ако, ате могат и знаят как, те хванат ще ти вземат спестеното ...

21

Анонимен

преди 5 години

Всичко е точно.Това е жест на боко към наборите,на които предстои скорошно пенционеране.Винаги някои са по-равни от другите и от едни се взима,та да се дава на други.Таван няма за премиерин,президентин,конституционен и прочие хитреци,които най-малкото не трябва да допускат дискриминация.Изводът-не се осигурявайте,а спестявайте.

20

Анонимен

преди 5 години

Заглавието е сбъркано.Бъдещите пенсии-без таван.Старите-с нов таван от 1040 лв.

19

Аз

преди 5 години

До Не е справедливоКакъв обикновен българин си ти с тази висока пенсия. Обикновените българи взимат по 300 - 400 лв. пенсия, а по-старите пенсионери по 200 - 300 лв.

18

Joko

преди 5 години

Върнали сме се отново в комуистическата епоха. Има обикновени хора,които работят като роби, има заслужилии има и по-заслужили, които обират каймака. И аз си плащах съвестно вноските за пенсионно осигуряване, но сега виждам, че съм сбъркал.....

17

дедо Ташунко

преди 5 години

Почти две трети от пенсиите се плашат директно от бюджета, защото 3 десетилетия от началото на "промяната" все още няма създадени пенсионни фондове. Това означава, че всяка година държавата прави 6 милиарда нови дългове, само от пенсиите. Дават ни милостиня от Брюксел по 3,8 милиарда годишно за "развитие", които потъват в джобовете на шуробаджанаците. Емигрантите от България произвеждат годишно за икономиките на Европа и света повече от 300 милиарда. Подхвърлят ни се трохи. Там е заровено кучето

16

Върбенов

преди 5 години

Това с тавана на старите пенсии е пример за държавно ограбване, единствен подход за Европа и то в България. С право ни наричат мутренска страна. Заслуженото ти го вземат. В опитите си за телевизионни изяви на т. Н. Управляващи, декларираха таван 1040 лв за старите пенсии от 01 юли 2019. Срам и позор за това правителство. Днес едно, утре друго!!!!

15

ВЪПРОС

преди 5 години

А защо от 01 юли 2019 г. А НЕ ОТ 01 ЯНУАРИ 2019 Г. КАКТО ТВЪРДЯХТЕ ПРЕДИ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ ??? А ЗАЩО И В МОМЕНТА ЗА ПЕНСИОНИРАНИТЕ ДЕПУТАТИ НЯМА ТАВАН ??? ООООХ.... КАК МИ ИДВА ОЩЕ РАНО СУТРИНТА ДА ВИ ПОЗДРАВЯ...

14

Анонимен

преди 5 години

Таванът на пенсиите е крайно несправедлив.С "прибираните" пари над определения праг от 910 лева се подпомага изхранването на лица от паразитиращата етногрупа, която е "светлото бъдеще на България".сега ни делят на днешни и утрешни пенсионери.Бъдещото "ентоправителство" ще ни дели на бели и черни.Ясно е за кого ще има права, привилегии и пенсии. Разчитаме омбудсмана на България да се заеме с въпроса.

13

Анонимен

преди 5 години

ама тези с високите пенсии стига сте плакали....какво да кажат тези с 200-300 лева....по-скоро трябва да има задължителен минимум на пенсия от 500 лева и тогава да отпада тавана...да не говорим още ,че при индексация се получава голяма разлика,за едни 5 ,а за други 50....откъде накъде...редно е само първоначално да има разлика в пенсиите ,а индексациите да са еднаква сума...за миньорите може ,но за разни там шапкари и чиновници - НЕ

12

Не е справедливо

преди 5 години

Не е вярно, че колкото си внасял за пенсия, толкова ще получиш. Аз трябва да вземам 1320лв.пенсия(изчислена от НОИ на база на моите пенсионни вноски), а получавам само 910лв., защото насила ни поставиха противозаконен таван на пенсиите. И тук отново идва двойният стандарт. За бивши президенти и конституционни съдии и други няма таван, а за обикновените българи има. Това ако е демократична държава здраве му кажи.

11

Анонимен

преди 5 години

Кой умник измисли да дели пенсионерите на преди и сега. Комисията за защита от дискриминация да възстанови справедливостта час по-скоро.

10

Анонимен

преди 5 години

По-некомпетентно писание за пенсионната система не съм чел!!!!!!! Представа си няма "журналиста" за какво пише. Изтрийте я, заради неграмотния писач заблуждавате жестоко читателя.

9

Анонимен

преди 5 години

И тавана е въведен от другаря Костов. Другарю Боко продължава делото му. Той и за разлика от лошите и демонизирани от финансираните от олигархията медии Станишев и Орешарски не вдига пенсиите а данъците, но е идеален за олигархията и затова слушайте медиите и си го избирайте и винаги ще има радост за олигарсите и ...надежда че някога ще ви вдигне доходите и пенсиите за вас.