116

До 120

преди 5 години

Има го качено в мрежата ,четеш и намираш!Това е само прашинка от всичкото познание дето се е преподавало в трите висши училища на 1 Царство!Има запазени византийски енциклопедии на тема Орнитология,Ботаника ,механика ,география,математика ,медицина ...Като казах медицина ,ами "прабългарите" извършват и мозъчни операции.Древните българи познавали анестезията, ползвали опиати и обгаряли раните ... Символичната трепанация на черепа се отличава от реалната ...

115

Анонимен

преди 5 години

За пореден път ББ се скри.

114

Анонимен

преди 5 години

"Също и тези, които снасят яйца, каквито са повечето, особено дребната риба, но и от тях не всички са риби Едниса без люспи, а други с люспи, някои ..."Има някои, например китовете, които са изключително големи, и други,които са съвсем дребни. ...Та къде пише, че китът е бозайник и къде е описана дисекция та му?

113

СатаНАТО

преди 5 години

До Факт!Съвсем успешно са свършили - подмамили са алчните руснаци да дойдат да ни "освобождават". После са им теглили шута.

112

Факт!

преди 5 години

Българите са първите които са тръгнали да правят революция без оръжие и логично са свършили знаем как.Не виждам героизъм а глупост!

111

Анонимен

преди 5 години

"По напоената с кръв Околчица: 1300 души отдадоха почит на Ботев"- заглавието на статията си противоречи с текста....Хиляди българи, сред които... .Къде ги видяхте тези хиляди-1200 са.

110

Дядо Радой

преди 5 години

Ако Ботев можеше да възкръсне и да види изкормената и ощавена от СДС-айдуците Родина,ще заплаче и ще се върне обратно в гроба! Дано поне тази година Господ чуе молитвите ни и "поживи" Драгалевския Ай дък,Сашо Нереза, Бакъря, Коньо, Стефан Крълежа,Сюлейман Чуфутов и още 200-300 гада от айдушката бригада!

109

Анонимен

преди 5 години

Не ти, който си помазалкалугери и поповеи комуто свещи палятправославните скотове. Това на снимка 1 е кръстът, на който се кланят руските православни скотове.

108

Анонимен

преди 5 години

По-голямата част от съвременните българи не са достойни да имат в историята си такъв гениален поет, публицист и революционер като Ботев!!!

107

Анонимен

преди 5 години

Неграмотници!Вие не сте ли ходили в Плиска ? Всеки знае ,че има Канализация и Подово отопление?Някои от вас чувал ли е за Йоан Екзарх и неговия Шестоднев ?Прочетете го бе кухи кратуни!"Също и тези, които снасят яйца, каквито са повечето, особено дребната риба, но и от тях не всички са риби Едни са без люспи, а други с люспи, някои ..."Има някои, например китовете, които са изключително големи, и други, които са съвсем дребни. Ограничението ви е ваша слабост!

106

Анонимен

преди 5 години

След като Ботев е бил комунист, кому е нужен тоя руски кръст на гроба му? Защо се подигравате с него, когато е бил приятел с поляците-революционери срещу руските православни империалисти?

105

Анонимен

преди 5 години

Христо Ботев е най-великият българин за всички времена!!

104

Шоп

преди 5 години

Верно е,в Искъра е имало китове.

103

Анонимен

преди 5 години

В 7 век описваме дисекция на Кит и заключение ,че не е Риба а Бозайник тръгнал ми говори простотии!...Спри се бе човек, ще ме умориш от смях. Китът бил бозайник тръгнал да говори глупости. Значи българите са открили говорещ глупости кит.

102

Анонимен

преди 5 години

Плиска има канализация и подово.Подовото на ток ли е или на соларни панели?Ахахаха

101

Анонимен

преди 5 години

България е най-великата страна. Българите природно са по-интелигентни от турците. Българите като народ са били 10 века напред пред турците. Миролюбив народ, супер развит технологично и културно. Турците- варвари разрушават всичко и настъпват 5 века мрак... Където стъпи турчин, всяка цивлизация умира.

100

Анонимен

преди 5 години

Лодката еднодръвка е българско откритие. Докато другите са строяли галери и галеони българите са порили вълните с лодки еднодръвки.

99

до 103

преди 5 години

Стремената,Ризниците,Сабята,Палаша,Дестилацията на алкохол,Плугът,мотиката,триона,вилицата,лъжицата,азбуката,календара ...Плиска има канализация и подово ,къде с гол турски национализъм бре!Три висши школи Плиска-Преслав-Охрид !В 7 век описваме дисекция на Кит и заключение ,че не е Риба а Бозайник тръгнал ми говори простотии!

98

Анонимен

преди 5 години

Турците са затрили уникално развита цивилизация. България е била 100 пъти по-развита цивилизация. Жалко, че варварите унищожават такава култура... И идея си нямат каква велика култура са унищожили.

97

Анонимен

преди 5 години

Картата на Пири от къде мислиш е копирана?..От българите естествено които с лодки еднодръвки са стигнали и да Америка. Колумб е българинът Колю. Хапа, пий хапа, че не знам как ще изкараш и неделята.