30

Анонимен

преди 5 години

"не е нужно притежаването на свидетелство за управление на МПС."А бе ви от 80%-те ли сте?Водородните са значи с предимство - т.е. една кола в София, ако са две не трябва да се срещат ако три и.т.

29

Анонимен

преди 5 години

Тойота на водород струва 58 хил. 866 долара в САЩ. Скоро подобни коли втора употреба няма да има. Желая ви щастливо коледно пазаруване.

28

Joko

преди 5 години

Ивайло, ти си някакъв самозван технократ.

27

Анонимен

преди 5 години

Нещо не разбрах как превземат точно пък София. То една няма поне да я покажат.

26

гост

преди 5 години

Да се движиш по пътищата без да знаеш правилника за движение и никой да не те санкционира ,щото щом нямаш книжка нямакак да те глобят - е по-голям абсурд от този няма.

25

Химика

преди 5 години

Тоя "експерт" кога точно е виждал промишлена станция за добив на водород чрез електролиза?! Водорода промишлено се добива от метан. Теоретично може да се добива и от вода, но разхода на вложена енергия е колосарен!

24

Иванчев

преди 5 години

+++ Хора, четете по-малко коментари под статиите, че продължителната работа на компютри и телефони отделя много вредни емисии!! +++

23

Анонимен

преди 5 години

Не разбрах само защо като са на водород могат да се карат без книжка?

22

Бобчо

преди 5 години

Водорода ми се вижда по-читава алтернатива от батериите. Толкова много фотоволтаици построиха - да ползват излишъка да правят водород. Това вече може да се нарече зелена енергия. Иначе друг е въпроса, че има нови технологии и при батериите, но монополите правят всичко възможно да ги забавят за да вземат мах печалба от сегашната литиева батерия.

21

МангоИталиано

преди 5 години

До Дизел 22Шукарна кола нали? Даже и махни и катализатора, ще върви по добре. Малко смърди и да не ти се налага да се нареждаш след нея на светофара.

20

Дизел

преди 5 години

Фолксваген поло 2009 г. Трицилиндров дизел, 1.4 тдиГори 4 на сто в СофияЗимата 4 литра и половинаИзвънградско 3 литра и половина70 коня, не е за състезатели, но е чудесен за нормално каранеАбе хора, не ви ли промиват мозъците всякакви ***???Ток, водород, хибриди, европейски глупости...Усещате ли как ни превръщат в зомбита и роби на системата?????

19

Остъй остъй

преди 5 години

Оня ден не можах паркомясто да си намеря от водородни автомобили. Забогатя изведнъж тоз народ та електрическите ги пропусна и мина директно на водородни

18

Анонимен

преди 5 години

До exстига глупости, стига комплексарщина. Бетер македонците ставате. Електролизата е открита още през 1800тата година и не от българин

17

Анонимен

преди 5 години

Нафта си крада от локомотиви, камиони.... и си карам тоя водород от къде ша го крадна?

16

Ники

преди 5 години

водорода, не е горивото на Бъдещето. За добива му, гориш същото гориво, което сега горят колите ни. Единственият плюс е, че замърсяването ще е само около рафинерията а не в градът, но общо взето не решаваме проблема.

15

Анонимен

преди 5 години

Не виждам кой би спрял производители като Toyota и Honda. Проблема засега идва от липсата на зарядни станции и цената на водорода около 10 Евро за килограм, което е икономически не ефективно да се кара такъв автомобил. Но това е проблем на днешният ден бъдещето ще покаже ще може ли да се наложи тая технология.

14

ex

преди 5 години

Тя технологията не е от сега,а от години!Българин я е измислил и я е подарил на човечеството,но ако всеки от вода може да си направи гориво,става независим!Как ще му трябват пари или лихви да плаща ако може да си бие сонда за вода и да си прави и ток>?!Как ще го накарат да гласува?Как ще има контрол и монопол?Затова не се дава на никой да е енергийно независим!!!

13

Анонимен

преди 5 години

Младеж 14 вземи си Хапчетата никой от по долу коментиращите не е засегнал други аспект освен плюсове и минусите на водородната технология.

12

Анонимен

преди 5 години

Колкото и да се напъвате *** до 25 години с печалбите от петрола ще е приключено. Алтернативите са водород и алкохол, и двете екологично чисти или както би казала подсъдимата кметица на "Младост" - зелени :)

11

Анонимен

преди 5 години

Те много хубави тия автомобили, но какво правим при една катастрофа с бомбата водород зареден под налягане между 800 и 1000 Bar.