4

Анонимен

преди 5 години

Откъде ги измисляте тези описания? И тези пози? В йогата има някои основни принципа: постепенност, липса на болка, комплексност на действията. За да се овладее някоя поза, се започва бавно, от постижимото, за да се адаптира организмът.Никоя асана не се прави сама за себе си и самоцелно, още по-малко - бързо. Вместо стойка на глава може да се прави свещ, който не може - полусвещ, трябва да се мине през рало и през други позиции, свързани със стимулация на врата и главата. Има и противопоказания

3

Свами

преди 5 години

Това е една от най-опасните асани за европейците. Може да се прави за кратко време, но не и продължително. Затова и в България не се практикува за повече от няколко минути, за разлика от другите асани, които са много полезни.

2

Саки

преди 5 години

Предвид колко опасно е да счупиш шиен прешлен и да се парализираш за цял живот, не бих препоръчал човек да застане на главата си и шийните прешлени да носят цялата тежест на тялото .

1

user

преди 5 години

Докато тялото е наклонено надолу се издължава гръбначният стълб и се успокоява мозъкът. - няма как главата ти да е пълна с кръв и да се чувстваш комфортно. може да важи за по-тъмните раси.