69

ByVan

преди 1 година

Тази система - бизнеса да иска кадри и да не дава нищо за създаването на тези кадри, след което да им плаща жълти стотинки за труда на имигрантите си отива.Каквито има хората без образование, такъв ще е и бизнеса без бъдеще. Искаш да имаш място в бъдещето, бъди добър да обучават хората от млади.

68

Румен

преди 5 години

Бизнесът иска да има някой да му работи. Толкова. Да плаща заплата от 510 до 1000 лв.И да сме в Европа, да има проекти, да се крадат пари.

67

Анонимен

преди 5 години

Демек, виетнамци украинки рускини, пак ще внасят.

66

Аз

преди 5 години

Вярно си е един за всички всеки за себе си. А иде сега оправяте се!

65

Анонимен

преди 5 години

пишман бизнесменчета жалки и аз искам много работи ама няма фалирваите на народа не му пука за вас

64

Туск

преди 5 години

Бизнеса много иска. Като иска кадри да си ги плати осигори сам и да им плаща.

63

Стефанов

преди 5 години

До Сашо от Русе - Съчувствам ти! Минах по този път, сега и двете ми деца работят. Кураж, пази себе си, защото имаш отговорности за семейството. Успех с немския, и напред!

62

бля бляяяяяя

преди 5 години

Ще му покажа лични качества и мотивация когато започне да ми плаща като хората /на първо време 80% от средното за Европа възнаграждение за същия труд/ иначе спокойно може да го духа!

61

Анонимен

преди 5 години

С тези заплати, които предлагат, освен да им пожелаем успех в търсенето...Търсят това, изискват онова, а в замяна? 600 лева, 6-дневна работна седмица без заплащане на извънреден труд, без право на отпуски когато работникът/служителят пожелае, разправии ако, о! ужас, си позволиш "лукса" да ползваш болничен...Е, търсете, търсете... дано намерите. Както се пее "А, дано, ама надали!"

60

Анонимен

преди 5 години

Бизнесът искал, търсел и т.н., а бизнесът колко средства е инвестирал в образование например? Бизнесът какви заплати плаща? Бизнес и мафия в България различават ли се? Бизнесът защо не си привлече работници от другите държави в ЕС, а се оплаква?

59

Анонимен

преди 5 години

Да си произведат като инвестират в конкретни хора, както се прави на Запад.

58

До ако имах

преди 5 години

Аз взимам над 1000 лв. Жена ми също. Имаме и допълнителни доходи, жилища. Стигат ни. НО НЕ СЪМ ДОВОЛЕН от живота тук. Може би защото нямам втората част от изискванията - за роднина - милиционер. Не знам де, може пък да си "купя" такава роднина и да стана доволен. Парите не са всичко, определено, ако живееш с мизерия, безхаберие и несигурност около теб.

57

Факт

преди 5 години

Бизнесът в България търси роби, които да му работят за минималната работна заплата, която бизнесът иска да премахне, за да може да плаща 80-90 лева на месец.

56

Анонимен

преди 5 години

Свободния пазар на труда в ЕС е 500 милиона души. Да се твърди за недостиг е просто нелепо.С несостига БГ псевдоработодателите визират хора, които да работят за 600лв., по 12 часа на ден и да ги осигуряват на минимална работна заплата.

55

те са

преди 5 години

Какъв бизнес е това перачи на откраднати пари и бандити,какво може да искате от тях.

54

факт

преди 5 години

Ами като искате плащайте нормални заплати и не се подигравайте с хората както е сега..

53

Анонимен

преди 5 години

Икономисти не се търсят. Данните ви са грешни и има свръхпредлагане на такива. Броят на студентите с тази специалност държавна поръчка бе намален.

52

Анонимен

преди 5 години

Знаеме го тоя "бизнес", той другия месец ще поиска минималната заплата да падне на 320 лева ...

51

Анонимен

преди 5 години

Поздрави на бизнесмените сиднейАв$тралия, на 2 км от Операта, 6 цифрена годишна заплата, готов съм да се върна срещу 7 цифрвна заплата.п.с. не съм чел статията не знам за кви глупости говори и не ме брига

50

Валери

преди 5 години

Господа "бизнесмени" преведете си обявите на френски и немски за да започнат да идват французи и немци да работят. Те сигурно имат мотивация за работа и не са мързеливи.